Momtobe -> RE: Morfologija pri dr. Klun v ZD Vic (8.12.2009 12:11:14)
|
No, saj vem, da mi pripadata dva ultrazvoka, ampak nisem neka tečna baba, ki bi rada nekaj več. Pri meni nosečnost ni potekala brez problemov. Imela sem velike probleme pred zanositvijo (z maternico, jajčniki, ...), zanosila sem "slučajno". Prvih nekaj mesecev sem krvavela, bila na bolniški zaradi tega in nekaj drugih težav kar nekaj mesecev ... Po moji logiki in pričakovanjih bi po dveh mesecih vmesnega krvavenja in v času ko se otrok še ni gibal, da bi lahko zaznala njegove gibe lahko na pregledu naredila ultrazvok in mi povedala, da je moje dete še živo in da je vse ok! Govori skoraj nič, razloži mi skoraj nič, sploh pa ne sama od sebe. A bi tebe zadovoljil tak odgovor: Razložila sem ji, da imam že nekaj tednov fejst mokre hlačke (ne, kot je običajno pri izcedkih)in da je tekočina brez barve in da ne čutim, da bi mi urin uhajal ... Pa sem vprašala še, če je to zato, ker mi otrok na mehur pritiska in da pač ne čutim uhajanja in je odgovorila: "Ne, to ponavadi ni zaradi tega." TO JE BILO TO?! Ni povedala, zaradi česa bi to lahko bilo, ni pogledala, če imam dovolj plodovnice, nič. Jaz sem namreč prvič noseča, pojma nimam kaj je ok in kaj ni - a misliš, da se med pregledi pogovarja z mano in mi kaj razloži? Ko stopim v sobo me vpraša, kako se počutim in jaz rečem, da ok - jo mogoče vprašam oz. povem kar me zanima (da mi zatekajo noge, da mam na momente ful krče, da otroka kaki dan ne čutim sploh, ....) in ona si to zapiše v kartoteko in TO JE TO. A mi lahko poveš, če je to normalno, kaj lahko nardim, da bi blo bolš, če me more bit strah, da naj neham jamrat - karkoli?!
|
|
|
|