|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moram obresti vpisati v dohodnino?
9.2.2006 11:26:29   
anitaz
Konec marca se mi izteče 5-letno stanovanjsko varčevanje. Po potši sem prvič letos dobila od banke koliko obresti so mi "dali" (130.000). Ali moram zdaj te obresti vpisati v dohodnino al kaj? Ker do zdaj tega še ni bilo .....(ampak so pa user posted image )....

Hvala za pomoč!

Anita
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moram obresti vpisati v dohodnino?
9.2.2006 11:29:22   
Ines.
Ja, vpišeš jih, samo ne bodo nič obdavčene, ker ne presegejo 300.000 SIT.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2006 11:34:21   
beba76
Jaz sem zadnjič podobno spraševala, ker mata otroka varčevane in sem tudi dobila obvestilo domov. A kot zgleda ne bo sile zaradi tega.user posted image

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2006 11:35:56   
anitaz
A jih naj pol sploh vpišem? Al naj "zatajim", če itak nimajo pomena?user posted image

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2006 11:55:06   
76suza
Vpisati je potrebno, kjub temu da ne dosega meje 300.000,00. Mislim pa da je ptrebno vpisat obresti otok, seveda tisti ki jih uveljavla. Nisem pa čist 100%. Grem pa na seminar v začetku marca, tak da bom takrat bolj na tekočem, upam vsaj.

Sedaj pa še moje mnenje glede obresti:
Je pa z to mejo letos tak, da je sicer visoka, za nas navadne smrtnike, ker zbirajo samo podatke koliko državljani varčujejo. Bojim pa se da bo naslednje leto meja nižja.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2006 12:23:26   
CIPRESA
71. člen

(oprostitev)

Dohodnine se ne plačuje od:

1. obresti, ki se zavezancu izplačajo iz naslova neupravičeno ali preveč odmerjenih in plačanih davkov in prispevkov;
    2. obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa, in sicer največ v višini, ki jo izvajalec plačilnega prometa plačuje za depozite na vpogled;
    3. dohodka iz življenjskega zavarovanja, ki je sklenjeno za primer smrti in se dohodek izplača zaradi smrti osebe;
    4. dohodka iz življenjskega zavarovanja, pri katerem:
    – nastane pravica zahtevati izplačilo zavarovalne vsote po preteku desetih let od dneva sklenitve pogodbe o življenjskem zavarovanju,
    – sta sklenitelj zavarovanja in upravičenec do zavarovalne vsote ena in ista oseba, in
    – ni podana zahteva za izplačilo odkupne vrednosti police življenjskega zavarovanja pred potekom roka iz prve alinee te točke;
    5. obresti iz varčevalne pogodbe po nacionalni stanovanjski varčevalni shemi, ki je sklenjena za obdobje deset let, razen obresti pri odstopu od te varčevalne pogodbe.  

Jaz pa imam drugače razloženo v zakonu!!! A ste to mejo 300.000 gledale že za leto 2006????
Ker po tem kar sem izpisala iz zakona so obresti ki so sklenjene po stanovanjski shemi za 10 let...oproščene dohodnine.

< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 9.2.2006 12:24:11 >

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu 76suza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2006 14:49:48   
anitaz
Ja,kaj pa za 5 letno dobo varčevanja user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?