Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Moram obresti vpisati v dohodnino? 9.2.2006 11:29:22
|
|
|
|
Ines.
|
Ja, vpišeš jih, samo ne bodo nič obdavčene, ker ne presegejo 300.000 SIT.
|
|
|
|
RE: Moram obresti vpisati v dohodnino? 9.2.2006 11:34:21
|
|
|
|
beba76
|
Jaz sem zadnjič podobno spraševala, ker mata otroka varčevane in sem tudi dobila obvestilo domov. A kot zgleda ne bo sile zaradi tega.
|
|
|
|
RE: Moram obresti vpisati v dohodnino? 9.2.2006 11:35:56
|
|
|
|
anitaz
|
A jih naj pol sploh vpišem? Al naj "zatajim", če itak nimajo pomena?
|
|
|
|
RE: Moram obresti vpisati v dohodnino? 9.2.2006 11:55:06
|
|
|
|
76suza
|
Vpisati je potrebno, kjub temu da ne dosega meje 300.000,00. Mislim pa da je ptrebno vpisat obresti otok, seveda tisti ki jih uveljavla. Nisem pa čist 100%. Grem pa na seminar v začetku marca, tak da bom takrat bolj na tekočem, upam vsaj. Sedaj pa še moje mnenje glede obresti: Je pa z to mejo letos tak, da je sicer visoka, za nas navadne smrtnike, ker zbirajo samo podatke koliko državljani varčujejo. Bojim pa se da bo naslednje leto meja nižja.
|
|
|
|
RE: Moram obresti vpisati v dohodnino? 9.2.2006 12:23:26
|
|
|
|
CIPRESA
|
71. člen (oprostitev) Dohodnine se ne plačuje od: 1. obresti, ki se zavezancu izplačajo iz naslova neupravičeno ali preveč odmerjenih in plačanih davkov in prispevkov; 2. obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa, in sicer največ v višini, ki jo izvajalec plačilnega prometa plačuje za depozite na vpogled; 3. dohodka iz življenjskega zavarovanja, ki je sklenjeno za primer smrti in se dohodek izplača zaradi smrti osebe; 4. dohodka iz življenjskega zavarovanja, pri katerem: – nastane pravica zahtevati izplačilo zavarovalne vsote po preteku desetih let od dneva sklenitve pogodbe o življenjskem zavarovanju, – sta sklenitelj zavarovanja in upravičenec do zavarovalne vsote ena in ista oseba, in – ni podana zahteva za izplačilo odkupne vrednosti police življenjskega zavarovanja pred potekom roka iz prve alinee te točke; 5. obresti iz varčevalne pogodbe po nacionalni stanovanjski varčevalni shemi, ki je sklenjena za obdobje deset let, razen obresti pri odstopu od te varčevalne pogodbe. Jaz pa imam drugače razloženo v zakonu!!! A ste to mejo 300.000 gledale že za leto 2006???? Ker po tem kar sem izpisala iz zakona so obresti ki so sklenjene po stanovanjski shemi za 10 let...oproščene dohodnine.
< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 9.2.2006 12:24:11 >
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?