špelin@
|
Evo, na hitro še sem - naj bo kar copy/paste s sosednjega foruma 8) Kako je potekal porod? Noro hitro :))) Kot veste, me je moj G poslal v porodnišnico zaradi obupnega otekanja gležnjev. Z napotnico za sprožitev poroda. No, v četrtek dopoldne sem se prikazala v sprejemni ambulanti LJ porodnišnice, kjer je ena izredno nežna in prijazna specializantka opravila vaginalni pregled in ugotovila, da sem že 4 cm odprta!!! Ji nisem verjela, ker nisem čutila nobenih popadkov. Ampak sem bila poslana direktno v porodno. Obrili so me in mi - čeprav nisem bila za to, ker sem zjutraj 2x veselo driskala - dali klistir. Malo po 12. sem bila že v porodni, ki sem jo zaradi gneče delila s še eno porodnico, ki so jo pripravljali na CR, in njenim partnerjem. Zasebnosti ravno ni bilo... Ob enih sem začutila popadke, dobila "kosilo v žilo" (glukozo z vitamini, ker prej nisem nič jedla), nato še malce oksitocina za okrepitev popadkov, malo pred poltretjo pa sem že morala pritisniti in mimogrede je bilo dete zunaj :))) Ob fajn babicah Mateji in Jasni ter specializantki dr. Koželjevi, ki mi je potem brez bolečin "pripopala" 2 mini notranja šivčka, presredka mi pa itak niso rezali. D oddelek v 3. nadstropju je pa totalna polomija: osebje razpuščeno kot kure brez glave. Še dobro, da sem bila toliko pri sebi, da sem sama poskrbela za svojo deklico in zase - cimra je bila taka revica, skoraj kasirala mastitis, osebje je pa niti povohalo ni :( Čeprav bi se spodobilo, da bi ji vsaj demonstrirali previjanje. Zato je kar prav, da sva po treh dneh spakirali iz tega bolnišničnega "reda" - najbrž bom enkrat obširneje pisala o tem. Mala je zelo pridna, nonstop se dojiva, tudi ponoči - saj kar pri meni spi in se kotaliva z boka na bok, da jo priklopim in zaspim nazaj ;) Velika sestrica je neizmerno ponosna, trudimo se, da jo vključujemo v vse dejavnosti z novo kepico, res ne bi rada, da bi se počutila prikrajšano. Vsem lepi pozdravčki :rozica::rozica::rozica:
|