Moje porodno poročilo ;) (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

špelin@ -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 10:53:49)

Evo, na hitro še sem - naj bo kar copy/paste s sosednjega foruma 8)

Kako je potekal porod? Noro hitro :))) Kot veste, me je moj G poslal v porodnišnico zaradi obupnega otekanja gležnjev. Z napotnico za sprožitev poroda. No, v četrtek dopoldne sem se prikazala v sprejemni ambulanti LJ porodnišnice, kjer je ena izredno nežna in prijazna specializantka opravila vaginalni pregled in ugotovila, da sem že 4 cm odprta!!! Ji nisem verjela, ker nisem čutila nobenih popadkov. Ampak sem bila poslana direktno v porodno. Obrili so me in mi - čeprav nisem bila za to, ker sem zjutraj 2x veselo driskala - dali klistir. Malo po 12. sem bila že v porodni, ki sem jo zaradi gneče delila s še eno porodnico, ki so jo pripravljali na CR, in njenim partnerjem. Zasebnosti ravno ni bilo... Ob enih sem začutila popadke, dobila "kosilo v žilo" (glukozo z vitamini, ker prej nisem nič jedla), nato še malce oksitocina za okrepitev popadkov, malo pred poltretjo pa sem že morala pritisniti in mimogrede je bilo dete zunaj :))) Ob fajn babicah Mateji in Jasni ter specializantki dr. Koželjevi, ki mi je potem brez bolečin "pripopala" 2 mini notranja šivčka, presredka mi pa itak niso rezali.

D oddelek v 3. nadstropju je pa totalna polomija: osebje razpuščeno kot kure brez glave. Še dobro, da sem bila toliko pri sebi, da sem sama poskrbela za svojo deklico in zase - cimra je bila taka revica, skoraj kasirala mastitis, osebje je pa niti povohalo ni :( Čeprav bi se spodobilo, da bi ji vsaj demonstrirali previjanje. Zato je kar prav, da sva po treh dneh spakirali iz tega bolnišničnega "reda" - najbrž bom enkrat obširneje pisala o tem.

Mala je zelo pridna, nonstop se dojiva, tudi ponoči - saj kar pri meni spi in se kotaliva z boka na bok, da jo priklopim in zaspim nazaj ;)

Velika sestrica je neizmerno ponosna, trudimo se, da jo vključujemo v vse dejavnosti z novo kepico, res ne bi rada, da bi se počutila prikrajšano.

Vsem lepi pozdravčki :rozica::rozica::rozica:

ZARA -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 11:06:27)

Čestitke še 1x,Špelin@!!!!!!!!!!!

žužu -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 11:08:24)

:bravo::bravo::bravo:

Anonimen -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 11:15:21)

Res sem vesela zate. Vso srečo še naprej!! Ah, kaj bi jaz dala za tako lahek porod.:)-

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Gina -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 11:19:59)

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

dory -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 11:22:02)

Bravo bravo spelina...sem tok mislila nate :)

lupcka princeski

špelin@ -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 11:32:47)

Hvala vsem :rozica::rozica::rozica:

Madona, ne morem verjeti, da imam že 10 kil manj kot pred porodom. Kar tako naprej, bi rekla :)-

Vsem želim veliko sreče, bodočim mamicam lahek porod in zdravo štručko :bravo:

tejč -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 11:33:39)

Špelina, vse čestitke tebi in vaši mali! Krasen porod. izgleda, da je tako c kot d oddelek v lj porodnišnici ena velika zmeda in nered, k sreči ti ni bilo treba dolgo tam ostati.
Lepe pozdrave pošiljava prvi dan brez očka doma: Ajša in Mateja:bravo:

Pia67 -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 13:19:30)

Enkratno!!!! Čestitam!:bravo:

Pia

BlankaT -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 13:50:34)

Čestitam, še enkrat :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:, sedaj pa se lepo cartajte.

Uf, ko bi jaz imela tako hiter porod bi bilo super, sicer bomo pa videli kako bo.

Lp, Blanka :rozica:

aljča -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 17:49:42)

čestitke:bravo::rozica::bravo::rozica::bravo::rozica::bravo::rozica:
Alja:metulj::metulj:

tesa -> Moje porodno poročilo ;) (8.6.2005 17:59:23)

Superca:bravo:da je šlo vse tako lepo in hitro in, da ste obe zdravi in se veselo crkljate.
Upam, da nisi zamerila, da sem tukaj objavila veselo novico, ko si rodila?
Glej, da me kaj pokličeš, da greva skupaj na kakšen džiro(prehod)
Pozdravček:rozica:

špelin@ -> Moje porodno poročilo ;) (9.6.2005 9:36:41)

Šopek :rozica::rozica::rozica: za vse

tesa, lepo te prosim, zakaj bi bila pa jezna?? :ups: Hvala, ker si mi prihranilo pisanje ;)

Ti bom javila, ko bomo tako daleč - zaenkrat je tole vreme obupno in smo šli ven le za par minut, ker me je zeblo kot psa :(. Ko se spet segreje, pa bomo tudi mi poskušali hoditi čimveč ven :bravo:

Pozdravček nazaj :rozica:

Joni -> Moje porodno poročilo ;) (9.6.2005 12:20:44)

Vse čestitke, pa lepo cartajne!:bravo::bravo::bravo:

Joni:metulj:

nina42 -> Moje porodno poročilo ;) (12.6.2005 15:47:27)

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Stran: [1]