|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja zgodba, moje življenje
1.2.2012 11:26:33   
Teya D.
Bila sem presrečna, ko sem povila najina otroka. Najina zveza je bila skoraj popolna, on pa moški mojih sanj, moja prva ljubezen.
Nekje se je začelo krhati, postopoma je privedlo do dnevnih prepirov, nespečnosti, solz...
Kaj bi dala, da takrat ne bi naredila napake ki sem jo... Odšla sem, domov, v dom kjer sem preživela svoje otroštvo, k staršem, skupaj z mojima srčkoma. Počutila sem se porinjeno v kot, prepiri so bili zame preveč, stres drugod, doma naj bi bila toplina in podpora. Za stenami svojega lastnega doma sem se počutila neprijetno. Bilo je mrzlo, prazno. Ponoči sem jokala, podnevi sem bila srečna nasmejana mama, ki je svojima deklicama nudila podporo. Bila je le dobra dnevna maska z nasmehom. Ob strani so mi stali prijatelji, da sem se zamotila in nekako prišla skozi. Bila sem naivna, kako ne bi bila, ko sem pa sama bila čustveno in moralno na tleh. Pomagala prijatelju in postala lažja za lepo vsoto denarja, ki je ne bom videla nikoli več. Ne gre za denar, gre za mojo mirno vest, da sem naredila vse, da sem nekoga rešila, ko je šlo za življenje. Z nikomer se nisem dobivala, imela fizičnih stikov. Nisem mogla, srce mi ni dovolilo. Tu ni bil moj dom.
Trmasta kot znam biti in zagnana, da zmorem, sem umikala pogled tudi s telefona in smsov, ki so se vrstili od mojega dragega.
Bil je potrt, popolnoma na tleh, mene pa ni ganilo niti za milimeter. Kje si bil ko sem bila takšna jaz? Zakaj bi bila tam, ko pa ti ni bilo mar zame? Vprašanja, ki so mi letela po glavi. Otroka je videl vsak dan, vozila sem jih k njemu, v moj dom ( tapravi dom ). Nisem hotela, da bi izgubil te dragocene trenutke in otroka, ki ga kujeta v zvezde in ga obožujeta. Vest, da sem slaba mama mi je trkala na vrata duše, še bolj takrat, ko so solze otroka in besede sredi noči hotele v bližini očeta. Kako morem biti tako zlobna? Kaj sem naredila? A sem naredila napako ker sem mislila tudi nase, na svoje dobro? Minilo je pol leta in vrnila sem se. Po dolgem pogovoru, da je naših ''počitnic'' konec in da bova skupaj uspela, saj zmoreva vse, sem prvo noč prinesla pižame in nekaj oblačil. Bili smo presrečni, živela sem pravljico. Vse je bilo kot treba, predali polni stvari, mir in veselje v moji duši, celem telesu. Moja želja je vedno bila imeti tri otroke. Uspelo nama je že po prvih mesecih poskušanj ( čeprav sva v ''pokušnji'' zelo uživala). Ko sem na testu zagledala črtici, so se mi ulile solze sreče. Včasih pa le-ta ne traja tako dolgo. Čez nekaj dni sem začela krvaveti. Pri obisku ginekologa, kjer sem komaj zadrževala solze, sem se prepričala, da sem imela prav kar mislim. ''Ničesar več ne moremo storiti''. Izgubila sem pikico, ki sem se je tako veselila. Je bila to moja kazen? Res se mi je povrnilo na grd način. Upala sem da bo bolje in bova kaj kmalu užila srečo. Pa vendar... Po prvih šestih mesecih se je nekaj spremenilo. Videla sem v njegovih očeh, obnašanju, da neprestano tuhta stvari. Ne pove svojih misli, ne zaupa mi. Pravzaprav mi ni oprostil tega kar sem naredila, ko sem odšla. Postal je hladen, kot led. Besede ''ljubim te'' nisem slišala že mesece. Kadar načnem to temo, raje zbeži v drug prostor ali pa preprosto reče, da nima volje za to. Postopoma se je vse izgubilo. Besede oprosti letijo v prazno, njegov pogled je hladen, leden, prebada me z bolečino. Ostala sem sama! Počutim se ničvredno in nepomembno. Na vse skupaj je dodala piko na i še moja sestra. Nikogar nimam, razen otrok, ki sta odvisna od mene in me še tako potrebujeta. Ko se končno nečemu posvetim in se trudim, hočem narediti nekaj iz sebe, me v pičlih par sekundah spet zadane val besed, ki mi zrušijo voljo, prikličejo solze. Jezna sem nase, kaj sem naredila z nami, hkrati pa sesuta in ujeta v prostoru, kjer se počutim kot nezaželen osebek.
Žal mi je, da sem odšla takrat ampak morala sem, vsakdanji jok..nisem hotela takšnih dni! Izgubila sem najino pikico in njegovo srce. Hrbet mi je obrnila celo lastna kri. Zdravje imam pošteno načeto in vsak dan se moram prepričevati, da sem dobra mama, da sem močna, da zmorem. Moje noči še vedno polnijo solze in hlad s strani, kjer je nekoč bila ljubezen. Ali nisem imela že dovolj? Kolikšna je cena, da poplačam svoje napake? Želim samo nazaj kar sem imela....

Oprostite, za tako dolg ''roman''..Hotela sem le deliti občutke, ker jih sama vse težje nosim!

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 1.2.2012 14:19:48 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MOJA ZGODBA,MOJE ŽIVLJENJE
1.2.2012 11:36:27   
Ajra RR
Teya D., tvoja zgodba je res žalostna. Lahko ti napišem le, da ti pošiljam pozitivno energijo.
Daj, skopiraj to zgodbo in jo pošlji še enemu izmed Ringarajevih strokovnjakov. Dobila boš strokoven in brezplačen nasvet, ki ti bo, upam, pomagal.
Tale psiholog zelo fajn odgovarja, si vzame čas za vsakega. Tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/edin-durakovic_45

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.2.2012 12:01:35   
Teya D.
Hvala Ajra RR

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.2.2012 12:55:48   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: Teya D.

Hvala Ajra RR

user posted image

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.2.2012 13:02:54   
ajataja
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.2.2012 13:34:00   
janapan
Ne poznam te zato lahko sklpam samo iz posta, ki si ga napisala.  Moj nasvet: Najprej se nehaj obtoževati zato ker si šla od doma in zato ker si imela spontan splav. Za splav nisi kriva ti in niti tvoje obnašanje. Je hudo ampak ženskam se to dogaja vsak dan ne vem sicer statistike ampak po mojem je vsa polovica žensk v svojem življenju imela spontan splav (jaz sem imela npr 2). Vem iz izkušenj, da je hudo, ampak čimprej se postavi na noge. Dugič nehaj se obtoževati zato ker si pobrala otroke in šla. Upravičeno neupravičeno to niti ni pomembno - dejstvo je da takrat si se tako odločila in drugače se verjetno niti nisi mogla. Kar je je. Če ti je žal je dovolj samo 1 oprosti.
Tretjič: V zakonu ni vse rožnato in se je treba zares truditi, zato da je konstantno lep in svež. Iz obeh strani. Mogoče pa je tvojemu možu čez glavo tvojega opravičevanja in slabe vesti. Bodi kar si in ne dajaj se v nič Če sama sebe ne boš spoštovala te tudi drugi ne bodo.

In še zadnje: Naj te ne izpolnjujejo samo otroci, najdi si še kakšen hobi: ples, telovadbo....

Sicer pa drži se in glavo pokonci.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.2.2012 14:15:43   
mojamura
Ko si odšla, si se tako odločila za dobro svojih otrok in nenazadnje tudi sebe. Ne opravičuj tega! To je bilo v tistem trnutku najbolje, kar si lahko naredila. Tvoj mož verjetno ni hladen zaradi tega, ker si z hčerkama odšla - seveda mu ni bilo vseeno!- ampak tudi njega boli, da sta izgubila otroka. Te stvari niso lahke. Te stvari terjajo celega človeka, ne 100% ampak še več. Bodi mu v oporo in ne opravičuj se, ker se nimaš za kaj. Dajta si čas.

Želim pa vama obema polno pozitivne energije, zaupanja spoštovanja in predvsem ljubezniuser posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Moja zgodba, moje življenje
1.2.2012 15:35:17   
Bakfark

Bila sem presrečna, ko sem povila najina otroka. Najina zveza je bila skoraj popolna, on pa moški mojih sanj, moja prva ljubezen.
Nekje se je začelo krhati, postopoma je privedlo do dnevnih prepirov, nespečnosti, solz...
Kaj bi dala, da takrat ne bi naredila napake ki sem jo... Odšla sem, domov, v dom kjer sem preživela svoje otroštvo, k staršem, skupaj z mojima srčkoma. Počutila sem se porinjeno v kot, prepiri so bili zame preveč, stres drugod, doma naj bi bila toplina in podpora. Za stenami svojega lastnega doma sem se počutila neprijetno. Bilo je mrzlo, prazno. Ponoči sem jokala, podnevi sem bila srečna nasmejana mama, ki je svojima deklicama nudila podporo. Bila je le dobra dnevna maska z nasmehom. Ob strani so mi stali prijatelji, da sem se zamotila in nekako prišla skozi. Bila sem naivna, kako ne bi bila, ko sem pa sama bila čustveno in moralno na tleh. Pomagala prijatelju in postala lažja za lepo vsoto denarja, ki je ne bom videla nikoli več. Ne gre za denar, gre za mojo mirno vest, da sem naredila vse, da sem nekoga rešila, ko je šlo za življenje. Z nikomer se nisem dobivala, imela fizičnih stikov. Nisem mogla, srce mi ni dovolilo. Tu ni bil moj dom.
Trmasta kot znam biti in zagnana, da zmorem, sem umikala pogled tudi s telefona in smsov, ki so se vrstili od mojega dragega.
Bil je potrt, popolnoma na tleh, mene pa ni ganilo niti za milimeter. Kje si bil ko sem bila takšna jaz? Zakaj bi bila tam, ko pa ti ni bilo mar zame? Vprašanja, ki so mi letela po glavi. Otroka je videl vsak dan, vozila sem jih k njemu, v moj dom ( tapravi dom ). Nisem hotela, da bi izgubil te dragocene trenutke in otroka, ki ga kujeta v zvezde in ga obožujeta. Vest, da sem slaba mama mi je trkala na vrata duše, še bolj takrat, ko so solze otroka in besede sredi noči hotele v bližini očeta. Kako morem biti tako zlobna? Kaj sem naredila? A sem naredila napako ker sem mislila tudi nase, na svoje dobro? Minilo je pol leta in vrnila sem se. Po dolgem pogovoru, da je naših ''počitnic'' konec in da bova skupaj uspela, saj zmoreva vse, sem prvo noč prinesla pižame in nekaj oblačil. Bili smo presrečni, živela sem pravljico. Vse je bilo kot treba, predali polni stvari, mir in veselje v moji duši, celem telesu. Moja želja je vedno bila imeti tri otroke. Uspelo nama je že po prvih mesecih poskušanj ( čeprav sva v ''pokušnji'' zelo uživala). Ko sem na testu zagledala črtici, so se mi ulile solze sreče. Včasih pa le-ta ne traja tako dolgo. Čez nekaj dni sem začela krvaveti. Pri obisku ginekologa, kjer sem komaj zadrževala solze, sem se prepričala, da sem imela prav kar mislim. ''Ničesar več ne moremo storiti''. Izgubila sem pikico, ki sem se je tako veselila. Je bila to moja kazen? Res se mi je povrnilo na grd način. Upala sem da bo bolje in bova kaj kmalu užila srečo. Pa vendar... Po prvih šestih mesecih se je nekaj spremenilo. Videla sem v njegovih očeh, obnašanju, da neprestano tuhta stvari. Ne pove svojih misli, ne zaupa mi. Pravzaprav mi ni oprostil tega kar sem naredila, ko sem odšla. Postal je hladen, kot led. Besede ''ljubim te'' nisem slišala že mesece. Kadar načnem to temo, raje zbeži v drug prostor ali pa preprosto reče, da nima volje za to. Postopoma se je vse izgubilo. Besede oprosti letijo v prazno, njegov pogled je hladen, leden, prebada me z bolečino. Ostala sem sama! Počutim se ničvredno in nepomembno. Na vse skupaj je dodala piko na i še moja sestra. Nikogar nimam, razen otrok, ki sta odvisna od mene in me še tako potrebujeta. Ko se končno nečemu posvetim in se trudim, hočem narediti nekaj iz sebe, me v pičlih par sekundah spet zadane val besed, ki mi zrušijo voljo, prikličejo solze. Jezna sem nase, kaj sem naredila z nami, hkrati pa sesuta in ujeta v prostoru, kjer se počutim kot nezaželen osebek.
Žal mi je, da sem odšla takrat ampak morala sem, vsakdanji jok..nisem hotela takšnih dni! Izgubila sem najino pikico in njegovo srce. Hrbet mi je obrnila celo lastna kri. Zdravje imam pošteno načeto in vsak dan se moram prepričevati, da sem dobra mama, da sem močna, da zmorem. Moje noči še vedno polnijo solze in hlad s strani, kjer je nekoč bila ljubezen. Ali nisem imela že dovolj? Kolikšna je cena, da poplačam svoje napake? Želim samo nazaj kar sem imela....

Oprostite, za tako dolg ''roman''..Hotela sem le deliti občutke, ker jih sama vse težje nosim!

Koji qrac cmizdriš tol`ko??? Življenje ni roman, niti pravljica, niti idila, niti gradovi v oblakih. Vidim, da maš problem biti supertruper haj-naj, nekako se zaletavaš pa se odrivaš, pa zmeraj butneš ob tla pol pa jok. Ostani na tleh, sestrica, čvrsto, da čutiš tla pod nogami, iz take perpsektive je svet lepši, lažje doumljiv, bolj znosen.

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.2.2012 16:30:53   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Koji qrac cmizdriš tol`ko??? ...

Zanimiv odgovor...

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.2.2012 17:17:26   
pelin

Koji qrac cmizdriš tol`ko??? Življenje ni roman, niti pravljica, niti idila, niti gradovi v oblakih. Vidim, da maš problem biti supertruper haj-naj, nekako se zaletavaš pa se odrivaš, pa zmeraj butneš ob tla pol pa jok. Ostani na tleh, sestrica, čvrsto, da čutiš tla pod nogami, iz take perpsektive je svet lepši, lažje doumljiv, bolj znosen.

user posted image Bakfark kako se meniš!...tule gor ne smeš človeka v nesreči udarit s kladvom po glavi...To sem jaz že velikokrat slišala... ...To mu nič ne pomaga...Moraš biti bolj prefinjen in ne tak kmet...user posted image

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.2.2012 17:20:30   
pelin
Drugače pa podpis pod Janapan in Mojamura...pa v bistvu tudi pod Bakfarka... 

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.2.2012 18:48:18   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

user posted image Bakfark kako se meniš!...tule gor ne smeš človeka v nesreči udarit s kladvom po glavi...To sem jaz že velikokrat slišala... ...To mu nič ne pomaga...Moraš biti bolj prefinjen in ne tak kmet...user posted image

Ne razumeš Pelin, opozarjam na bombastično, pretirano vizijo fantastičnega sveta, kot si ga želi dotična in katerega delčke sreče se ji dozdeva je za trenutek mogoče tudi okusila, vendar katerega najmanjši odklon že predstavlja katastrofo. Prebral sem ponovno in mi tukaj sicer ni skoraj nič jasno. Nejasen je vzrok težavam, ki so pripeljale do tega, da se gre, nejasne so mi spremembe, nihanja v odnosu obeh partnerjev, kot bi šlo za manipuliranje, zdaj na eni zdaj na drugi strani, prepogosto se iz pravljice prevesi v horor in zdi se mi da tukaj leži tale keč. Definitivno se dojemanje realnosti zdi preveč popačeno.

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 1.2.2012 18:49:22 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.2.2012 19:25:47   
aknela123
Bakfark, tudi jaz sem nakako tako razmišljala.
Teja, če prav razumem, si prvič odšla zaradi hladnega odnosa, potem si se vrnila in spet vama je bilo lepo. zdaj pa pogrešaš kaj? stanje je spet takšno kot pred odhodom?
tudi v naših odnosih ne cvetijo vedno rožice, so mi pa zdaj malo bolj jasna ta razmerja, ko žene ali možje odidejo in ko se vrnejo, je spet vse super truper, ko ni več, odidejo, pa se spet vrnejo,...
ne želim biti sarkastična in prosim ne bodite užaljeni.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.2.2012 21:14:07   
Anonimen

Ali nisem imela že dovolj? Kolikšna je cena, da poplačam svoje napake? Želim samo nazaj kar sem imela....

Kaj tako hudega te je v življenju doletelo, da bi imela dovolj? To, kar opisuješ, ni konec sveta. Je daleč od sreče, ki si jo želimo in predstavljamo, ni pa v tem niti semena konca sveta.

Mož je še vedno tukaj.
Otroka ga obožujeta.
Imaš družino, ki te je sprejela.

Kaj bi še rada?

Mislim, da je težava v tebi...in ni velika...zato si lahko toliko nesrečna ves čas, ker nimaš velikih težav, lahko objokuješ majhne.  Niso prijetne in ni želeno stanje stvari, še enkrat, so pa zelo daleč od tega, da bi lahko rekla, kako hude težave v življenju imaš .- nimaš jih, po napisanem.

Razmisli o strokovni pomoči, ta ti bo dala razumen okvir, v katerem se bodo gibala tvoja čustva, ki so zdaj brez repa in glave. Pojdita skupaj z možem; po moje si on želi rešiti težave, ampak tuhta kako, ker ne ve -. z jokajočo princesko na zrnu graha jih ne more in ne zna, bi pa po moje jih, sicer ne bi tuhtal.

(odgovor članu Teya D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
2.2.2012 8:55:37   
Zoja Lara
Pusti preteklost za sabo. Glej na sedanjost, osredotočaj se na prihodnost.

Vse kar se zgodi, se zgodi z razlogom. Vse je še pred tabo.

Ti to zmoreš, saj si ženska, mati, žena...

Glavo pokonci, menim, da imaš vse pogoje za srečo user posted image

Imaš streho nad glavo, zdrava otroka. Partner ima pravico, da ti zameri, to kar si storila, a tudi ti imaš pravico, da izveš kako naprej. Daj mu čas, naj se odloči, kako in kaj naprej.

Srečno. VSE BO, KOT MORA BIT user posted image

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.2.2012 12:55:34   
Teya D.
Najprej hvala vsem za mnenja!
Dolgo že vem, da življenje ni pravljica, da je daleč od popolnih princev in princes, pa vendar tudi nekje obstajajo meje.
Ni varanje vedno vzrok, da dva ne moreta shajat ( čeprav velikokrat je ), tu je tudi splošen odnos med dvema osebama.
Kot nenehno opravičevanje bom vzela kot primer, da sem človek, ki ko kaj stori narobe se tudi opraviči. Stvari, ki so se zgodile vsekakor morajo ostati tam, v preteklosti ampak kaj naj storim ( od tega je že eno leto kar sem prišla nazaj ponavljam! ), da se bo moj predragi nehal vračati k tej zgodbi v preteklost? Vsak od nas rabi ljubezen, pogovor, kdaj tudi grajo in brco v rit ( hvala Bakfark user posted image ), vendar iz svoje strani lahko povem, da je dobim hlad in led. Če imaš z nekom družino in ste skupaj potem se vsaj po moje moraš tudi ozret na partnerja...Ali se motim? Ne moreš kot primer iti sam v salon in kupiti avta, če o tem ne vprašaš moža/žene, če se strinja, če bi bilo finančno mogoče? Odšla sem zaradi sebe, svojega miru in tudi otrok, ker nisem hotela da poslušata in potiho trpita, ko se mami in ati gresta 'čudnega pogovora'. Napetost se čuti, otroci vedo da ni vse vredu. Odšla sem, ker je vse skupaj preseglo mejo, ker nisva znala sesti za mizo, se pomeniti in priti stvari do dna. Ker so stvari dobile 'krila' in začele letati po hiši, takrat sem se odločila, da ne bom del 'Aladinove pravljice'. Vem, da bi mogoče morala vztrajati pa vendar, če bi zavrtela čas nazaj bi 2x premislila če bi ostala.

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.2.2012 13:02:48   
mojamura

Najprej hvala vsem za mnenja!
Dolgo že vem, da življenje ni pravljica, da je daleč od popolnih princev in princes, pa vendar tudi nekje obstajajo meje.
Ni varanje vedno vzrok, da dva ne moreta shajat ( čeprav velikokrat je ), tu je tudi splošen odnos med dvema osebama.
Kot nenehno opravičevanje bom vzela kot primer, da sem človek, ki ko kaj stori narobe se tudi opraviči. Stvari, ki so se zgodile vsekakor morajo ostati tam, v preteklosti ampak kaj naj storim ( od tega je že eno leto kar sem prišla nazaj ponavljam! ), da se bo moj predragi nehal vračati k tej zgodbi v preteklost? Vsak od nas rabi ljubezen, pogovor, kdaj tudi grajo in brco v rit ( hvala Bakfark user posted image ), vendar iz svoje strani lahko povem, da je dobim hlad in led. Če imaš z nekom družino in ste skupaj potem se vsaj po moje moraš tudi ozret na partnerja...Ali se motim? Ne moreš kot primer iti sam v salon in kupiti avta, če o tem ne vprašaš moža/žene, če se strinja, če bi bilo finančno mogoče? Odšla sem zaradi sebe, svojega miru in tudi otrok, ker nisem hotela da poslušata in potiho trpita, ko se mami in ati gresta 'čudnega pogovora'. Napetost se čuti, otroci vedo da ni vse vredu. Odšla sem, ker je vse skupaj preseglo mejo, ker nisva znala sesti za mizo, se pomeniti in priti stvari do dna. Ker so stvari dobile 'krila' in začele letati po hiši, takrat sem se odločila, da ne bom del 'Aladinove pravljice'. Vem, da bi mogoče morala vztrajati pa vendar, če bi zavrtela čas nazaj bi 2x premislila če bi ostala.

Ta del, ki je krepoko napisan mu preberi ali pojasni. Kolikor sem te razumela on rad pogreva staro juho. No pa mu povej razloge zakaj si odšla, si jih lepo sama definirala. In še enkrat ti polagam na srce, v tistem trenutko, ko si odšla, si storila najbolje zate in za svoja otroka! Nimaš se česa sramovat in nimaš se za kaj opravičevat. Bi pa bilo dobro, če se enkrat sama vsedeta počistita stare stvari, zaključita to zgodbo in odpreta novo poglavje v knjigi življenja.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.2.2012 13:21:03   
Ajra RR
Teya D. če nisi še videla, odgovoril ti je Ringarajin strokovnjak Edin Duraković. Tukaj najdeš odgovor: http://www.ringaraja.net/RR-strokovnjaki-Details.asp?expID=421

Želim ti vse dobro!

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.2.2012 13:21:11   
tehnofil
...Kaj bi dala, da takrat ne bi naredila napake ki sem jo... Odšla sem, domov, ...... Izgubila sem pikico, ki sem se je tako veselila. Je bila to moja kazen? Res se mi je povrnilo na grd način. ..... ni oprostil tega kar sem naredila, ko sem odšla. Postal je hladen, kot led. Besede ''ljubim te'' nisem slišala že mesece. Kadar načnem to temo, raje zbeži v drug prostor ali pa preprosto reče, da nima volje za to. ..... Ali nisem imela že dovolj? Kolikšna je cena, da poplačam svoje napake?

Nosiš občutke krivde. Vendar ker opisana dejanja niso krivda izvira tvoj občutek krivde od drugod, ne iz teh dejanj. Praviš, da ti ni odpusti, jaz pa te vprašam, ali te je ljubil?, ali te je pripravljen ljubiti?

Vrnila si se na njegovo prošnjo (in s tem obljubo) in skupno odločitev. Kje je danes njegov del obljube?

Vidva bosta uredila vajin odnos tako ali drugače, vendar izguba pikice ni v po vezavi s "krivdo". Zato te resno vprašam, kje je njegovo sočutje do te tvoje izgube, kje je njegova opora, kje je on. Beži v drug prostor. veš zakaj beži, ker dobro ve, da je on tisti, ki bi moral izreči besede oprosti, pa tega noče. Zato, lahko se opravičiš oprosti za marsikaj kar si morda naredila, a za zgoraj opisana dejanja pa le kadar gre za medsebojno odpuščanje t.j. v varnem odnosu.

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.2.2012 9:08:20   
Teya D.
Ajra RR ponovno hvala!

tehnofil ja, mojemu dragemu te besede gredo težko z jezika. Predvideva, da kdaj pa kdaj vsem nam.

Že na začetku sem povedala razlog zakaj sem šla, zakaj je moralo bit tak.
Takrat je bilo to sprejeto in oba sva začela na novo. No, naj povem, da se stvari obračajo. Počasi nekam 'lezeva'. Zadovoljna sem tudi z majhnimi stvarmi, saj so te ključ do velikega uspeha. Pogovorila sva se in dorekla, da je preteklost pač potrebni sprejeti. Povsod se kdaj zalomi, vendar sam ne moreš najti rešitve in izhoda, če gre za družino, skupen jezik. Tudi sama sem se pomirila in od 'naju' ne pričakujem preveč. Marsikdaj se skušam tudi ugriznit v jezik in preden 'izbruham svoj ogenj', ga najprej malo pogasim, s tem ko dobro premislim, preden spet koga prizadenem ali naju porinem v brezno.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.2.2012 15:25:40   
Taddy78
Teja pa daj imej se malo rada no. Odšla si z razlogom, ne se slepit. In ko si se vrnila, si mislila, da se bo kaj spremenilo? Pa daj no! Zakaj kriviš sebe?
Vse se zgodi z razlogom in po pravici povedano gledam tvoj SS ravno skozi to. Sedaj bi bila nosečka, ki bi spet vsak dan jokala. A misliš da je tak zaradi splava? Ne pa ni! tak je, kot je bil, samo si preveč zatiskaš oči da bi to videla. Zamisli si kako se počutiš in si kot kup nesreče. In na svet bi spravila še eno revico, ki bi imela depresivno mamico. Ne vem zakaj vztrajaš, res mi ni jasno. zakaj ti ne reče da te ljubi? Ker te ne! Sedaj si se vrnila, dosegel je svoje in sedaj lahko spet  živi tako kot je prej.
vrnila si se zaradi otrok ali zaradi sebe? Lahko jočeš v temi koliko hočeš, otroci bodo čutili tvojo stisko.
In tako boš živela naprej?
Glavo gor mami, nehaj se psihirat za nekaj, kar že dolgo ne obstaja več. Idi naprej! In ne, nisi ti kriva!

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.2.2012 15:52:37   
Teya D.

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Teja pa daj imej se malo rada no. Odšla si z razlogom, ne se slepit. In ko si se vrnila, si mislila, da se bo kaj spremenilo? Pa daj no! Zakaj kriviš sebe?
Vse se zgodi z razlogom in po pravici povedano gledam tvoj SS ravno skozi to. Sedaj bi bila nosečka, ki bi spet vsak dan jokala. A misliš da je tak zaradi splava? Ne pa ni! tak je, kot je bil, samo si preveč zatiskaš oči da bi to videla. Zamisli si kako se počutiš in si kot kup nesreče. In na svet bi spravila še eno revico, ki bi imela depresivno mamico. Ne vem zakaj vztrajaš, res mi ni jasno. zakaj ti ne reče da te ljubi? Ker te ne! Sedaj si se vrnila, dosegel je svoje in sedaj lahko spet  živi tako kot je prej.
vrnila si se zaradi otrok ali zaradi sebe? Lahko jočeš v temi koliko hočeš, otroci bodo čutili tvojo stisko.
In tako boš živela naprej?
Glavo gor mami, nehaj se psihirat za nekaj, kar že dolgo ne obstaja več. Idi naprej! In ne, nisi ti kriva!

Ja res je, odšla sem z razlogom in ja tudi ko sem prišla nazaj sem bila pripravljena dati novo priložnost, saj si jo vsi včasih zaslužimo. Hotela sem vedeti, da sem res storila vse! Krivim sebe...samo zaradi otrok mogoče, za 'tango' pa sta potrebna dva.
Mogoče je po drugi strani res bilo bolje, da je pikica ubrala drugo pot po drugi strani pa, če je ne bi, bi bilo drugače. Vem, da ga je prizadelo, oba naju je, vendar za razliko od tega jaz govorim, on pa tole drži v sebi. Konec je joka, če ne bo šlo pač ne bo šlo. Vse ima svojo mejo in če dva nista za skup, je treba narazen!

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.2.2012 16:38:30   
tehnofil
.... sem se pomirila in od ''naju'' ne pričakujem preveč. ....

Če bo jezen bo nasilenž, če ga bo skrbelo bo strahopetec, če bo ljubeč bo copata (ker drugače ne zna). Njemu ostaja le užaljenost. In zato ostaja v užaljenosti. Iz užaljenosti se mora naučiti izražati tudi druga čustva. Ne moreš ga pa ti to učiti. Učiti se bosta tega morala skupaj, a ne drug od drugega. - če si seveda hočeta ustvariti lepo življenje. Vse ostalo je "matr".

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 4.2.2012 16:39:38 >

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.2.2012 9:57:02   
Teya D.

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

.... sem se pomirila in od ''naju'' ne pričakujem preveč. ....

Če bo jezen bo nasilenž, če ga bo skrbelo bo strahopetec, če bo ljubeč bo copata (ker drugače ne zna). Njemu ostaja le užaljenost. In zato ostaja v užaljenosti. Iz užaljenosti se mora naučiti izražati tudi druga čustva. Ne moreš ga pa ti to učiti. Učiti se bosta tega morala skupaj, a ne drug od drugega. - če si seveda hočeta ustvariti lepo življenje. Vse ostalo je "matr".

Tukaj je tisto, kar je po moje največji 'trn' vsega.
Verjamem, da te starši že kot malega otroka naučijo, kako in kaj v življenju. Dosti pripomore k temu pogovor. Če veš, da se s svojimi starši lahko pogovoriš, da jim lahko zaupaš tudi pikantne zadeve je to velik plus. Če pa te možnosti nimaš in tega nisi bil deležen, kako naj potem veš kako se spopasti s težavami, če vse držiš v sebi in te ne odpre niti ' odpirač za konzerve'? Dosti sva v teh letih dala skozi in sem se nekako prebila skozi ta njegov zid. Videl je da mi lahko zaupa, da mu je lažje če mi pove in vse nazadnje tudi meni, saj ne znam brati misli, hkrati pa je tudi zanj bolje, da teh čustev ne tlači vase.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.2.2012 10:00:43   
Mala_princeska
Nekateri moški resnično tlačijo čustva in to ni dobro za odnos. Tudi jaz imam žal okoli sebe enega takega, ki ne zna iz sebe dati kaj ga muči, kaj ga moti.

Draga Teya prva stvar, ki jo moraš narediti je - da ovržeš jezo o sebi. Imej se rada.

Se podpišem pod Zojo Laro.

Drži se.

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?