|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moj otrok nič ne je
8.9.2005 22:55:50   
Anonimen
Midva sva že čisto obupana. Pri trinajstih mesecih mali poje samo en obrok na dan. Ostalo se hoče dojit. Boste rekli, da naj zmanjšam dojenje.

Ja, saj poskušam. Otrok je v vrtcu, od sedmih do dveh skoraj nič ne poje. Oz. zelo zelo malo. Še pit noče nič. Mene je kar groza in naša kosila se spreminjajo v pravo nočno moro. S takšnim veseljem mu pripravim kakšno kosilo, misleč, mogoče bo pa to jedel, potem pa sedem za mizo, mali pa že ko zagleda krožnik, zapre očke in obrne glavo. Ja, kot da bo krožnik zato izginil. In nato pogleda, če mu še zmeraj držim žlico blizu obraza. Če mu jo, se spet obrača.

Zmeraj jemo skupaj (oz. vsaj eden od naju je za veliko mizo, drug Davida hrani). Poskusila sva s tem, da sva mu dala žlico v roko, da bi sam jedel, pa je z njo samo tolkel po juhi, ker se mu je fajn zdelo, da šprica. Seveda mu tega ne morem dovolit.

Ima kdo kakšno idejo, kaj naj naredim? Prosim, obupana sem!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Moj otrok nič ne je
9.9.2005 8:23:09   
Maxica
Joj, kako mi je znana ta zgodba . Sploh zadnji teden (ali že več ), ko mu očitno rastejo zobki. Pri vsakem obroku imamo borbe in če bi bilo po njegovo, bi pojedel en jogurt na dan, pa še tisto pod prisilo. Ma, grozno je to. Ravno včeraj sem mu za kosilo pripravila ene tri, štiri jedi, da bi ja kaj pojedel. Začetek je bil obetaven, a po treh žlicah je bilo konec. Ravno tako, kot praviš ti-miži in obrne glavo v naslonjač stola. Tudi midva se še dojiva.
Jaz se tolažim s tem, da mu rastejo zobki in da bo kmalu bolje. Upam, sicer se mi bo zmešalo, saj se že eno uro pred vsakim obrokom tresem, kako bo spet potekalo to naše hranjenje. Da ne govorim, kakšen zapusti mesto hranjenja. Cel za pod tuš, stolček nam bo pa itak en dan segnil od vse svinjarije...
A sem ti pomagala, a?! Kako pa v vrtcu naredijo v takem primeru? Ga kr pustijo lačnega in če noče jesti, ga ne silijo???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Moj otrok nič ne je
9.9.2005 8:26:42   
CUKRČEK
Jaz sicer nimam teh problemov, ker mala res rada papca. Ampak, kot praviš da ga v vrtcu najbrž kar pustijo in ga ne silijo, Tudi zame je to dobra rešitev. Ker ve, da mu boš dala siso, če ne bo jedel, pač ne je. Daj mu kosilo, če ne poje, pač ne. Ko bo lačen, bo že jedel. Sicer je mal "kruto", toda drugače ga boš še nekaj časa imela na sisi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Moj otrok nič ne je
9.9.2005 9:59:29   
Jančika_
Mora biti grozno. Naš večinoma kar lepo papca, čeprav bolj majhne količine.

Tole verjetno ne bo tisto, kar bi rada slišala, je pa resnična zgodba: bratrančeva pupa, zdaj ima 16 mesecev, ni do pred enim mesecem jedla nič, ponoči pa se je zbujala x-krat za joško. Ves čas samo joška, joška, pa ena žlica juhe. Njena mamica je obupavala, poleg tega je bila neprespana...no, saj poznate občutek.

En mesec nazaj pa ji je vrglo dekl gor, ker je mala začela vsem ženskam, ki so ji prišle blizu, segati z roko v izrez majice - čez noč jo je nehala dojiti. In kaj se je zgodilo? Mala ponoči SPI in podnevi JÉ. In to resnično veliko! Ko sem jo videla, nisem mogla verjeti, saj je prej dejansko samo obliznila žlico in to je bil cel obrok. Zdaj pa hodi okoli široko odprtih ust in se dere am am. Vse gre dol, kar ji pokažeš.

Vem, da vsi otroci ne reagirajo enako, a tole mi je res dalo misliti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Moj otrok nič ne je
9.9.2005 10:47:07   
malika
Dobrodošla v klub. Žal!
Naše dete prav tako skoraj da nič ne poje. Za zajtrk moram biti rojena pod srečno zvezdo, če spravi vase kakšen košček kruha, za malico malo pogloda kakšen košček sadja če mu je pa celo skutico ali jogurt. za kosilo spravi vase največ dve žlički juhe s kroglicami (druge niti pogledat noče) in morda košček mesa in paradižnik in to je v glavnem vse. Tu in tam mi ga uspe podkupit s kakšno čokolado, za katero pa mi da jasno vedet, da jo bo pojedel samo zato, da bo mir .Večerja nič!!!

Ko sem naše prehranjevalne navade zaupala pediatru in mu malo pojokcala zraven pa se mi je samo nasmehnil in rekel da še nobeden otrok pri nas ni umrl od lakote in da vzame koliko rabi. Eni rabijo več eni manj. Meni je sicer ta teorija malo za luno, ker glede na njegovo naspidiranost bi moral pojest najmanj celega vola, ne pa drobtinic. Zgleda, da pač tako je in da se lahko mame postavimo na glavo, pa ne bo kaj drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Moj otrok nič ne je
9.9.2005 11:49:25   
NIN@
Pa jaz res tega ne zastopim! Ni mi jasno! Mi se tud zmeri s to žlico borimo..pa tud stekleničke ne mara. Jaz ne vem kak bi preživel če se nebi midva tolk z njim borila pri vsakem obroku. Pa verjetno od ljubezni al pa od lufta živi. Joj moji živci pa trpijo 100/h. Pa čeprav mi vsi pravijo da naj se ne sekiram sam ni to tako enostavnoooooo! Naš Bor še nikol ni po stekleniči več spil kot 150 ml mleka in nikoli več gostega pojedl kot 100-150ml na obrok, pa je osem mesecev star. Pije samo čaj ali vodo, soka ne mara.

Pa kaj naj naredim, sem že prosila zdravnico če nam lahko kaj za apetit predpiše pa pravi da ni potrebno

lp
nin@

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Moj otrok nič ne je
9.9.2005 12:20:36   
asija
Tudi mi imamo borbe pri vsakem obroku. Naše hranjenje poteka tako, da ji na mizico daš 100 različnih stvari (seveda da se ji zdijo zanimive) in medtem, ko se ona z njimi igra jo hranim. Sedaj bi že rada jedla sama. Z žlico še ne zna jesti, saj bo stara šele 11 mesecev, vendar vse kar lahko prime z roko hoče sama jest. Tako da zelo pogosto ji skuham makarone, da se malo moti. Ne vprašajte kakšna je ko končama z hranjenjem. Če se moti z čim ful dosti poje. Tudi 500 ml, če pa nima nič za motit bo pojedla dve žlici. Včasih si mislim, saj bo jedla ko bo lačna, vendar ona potem ne bi nikoli jedla in seveda nič pila.

Upam, da kmalu začela sama jesti in se bo s tem motila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Moj otrok nič ne je
9.9.2005 14:26:24   
metulcica
Ja tole situacijo pa čist razumem..moj od kar je ta teden začel hoditi v vrtec noče tam nič jesti...še dobro da je ko pride domov...prov grozn je to..mene kr srce boli ko mi vzgojiteljica reče da danes ni nič jedel...ampak vem da ga bo tudi to minilo in da se bo navadil hoditi v vrtec in s tem da bo tudi začel jesti in spati tam..ampak do takrat mora mamica potrpeti in samo čakati da pride ta čas...ampak vem da pride ...lep dan vsem skupaj in obilo užitkov z vašimi malčki......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Moj otrok nič ne je
10.9.2005 21:51:39   
Pi-kica 1
Ne vem, če te bo to kaj potolažilo, ampak tudi moj starejši sin je bil tak, da ni jedel nič. Zjutraj flašo čokolina in je za tisti dan zaključil. Veš, kaj vse smo mi zganjali pri obrokih... bili so prava nočna mora. Danes je velik fant, ki poje vola pa pol. Droben je bil pa, ko je bil majhen in ni nič jedel, suh je tudi sedaj, ko je veliko.
V vrtcu pa je normalno, da nič ne je, saj se komaj navaja. Redki so otroci, ki že kar od začetka jedo normalno obroke, vsaj moje izkušnje so take. Saj sčasoma se bo navadil in bo vsaj kaj poskusil. Res pa nekateri redki otroci v vrtcu nikli ne jedo z veseljem in polne obroke.
Bi pa na tvojem mesu razmislila tudi o Jančikinem odgovoru. Morda je tudi dojenje krivo...

LP

Pi-kica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Moj otrok nič ne je
11.9.2005 9:46:34   
dory
ja poznam....vcasih mi ne poje nic...vcasih sem se zato res presekirala,zej nic vec...poleg tega v lekarni kupujem piksne pripravkov,ki jih majo tudi v bolnicah...so res kaloricni...tko da ce tist popije v enem dnevu ma dost...tko da v kriznih dnevih uporabim tisto...ni pa tko pocen varianta...glih tolk pa je,da mi mulc ne zgublja na tezi....k sreci ima se dobro kri,ne vem pa koliko casa se

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?