|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moj otrok ima krizo!
2.10.2007 10:41:27   
PIAF
Ker smo dobili novega člana v družini, se je naš triletnik zelo spremenil. Sprva sploh z možem nisva opazila nekih burnih izbruhov ljubosumja, sedaj pa, ko vedno bolj razmišljam in se poglabljam v njegovo vedenje, sem opazila veliko sprememb (negativnih seveda). Moram povedat, da se mi otrok zelo smili, ker vem, da notranje trpi, pove pa ne.
Prvi dnevi z dojenčkom so bili ok, le skozi je hotel biti zraven in tamalo ljubčkal, potem nama je včasih očital, da ga nimava rada, teden dni recimo je bil mir, zdaj se spet pojavlja to ljubosumje.
Izraža se v grdem vedenju, neuboganju, izmišljevanju vse na račun sestrice, nespanje, zbujanje ponoči, mokrenje postelje ponoči....
Včeraj pa mi je povedal, da je bil poreden v vrtcu, je plezal po ograji in ga je vzgojiteljica poslala nazaj v jaslice, ker majhni otroci ne ubogajo. Potem mi danes en ati reče, da se njihova mala ne igra več tako rada z našim v vrtcu, pa ni povedala zakaj. Mislim, da ga nihče ne mara, ker se tako grdo obnaša in celo tepe. Potem je osamljen in dela vragolije, da zbuja pozornost. Vzgojiteljice pa so tudi ful čudne, čisto drugačne kot v jaslih, sploh ne nudijo nobene pozornosti ne nam staršem, ne otrokom. Sem zelo razočarana, moj otrok pa res ima krizo in me to še toliko bolj prizadene, da tega ne razumejo. Vem, da ni biser, ampak zdaj še toliko bolj izraža vse skupaj.

Doma pa se veliko ukvarjamo z njim, ati in jaz. Nikoli ni pri babici, skozi smo skupaj in hodimo skupaj okrog, včasih greva midva sama v trgovino popoldan, z atijem pa v gozd...Skozi mu ponujava različne igre, od puzzlov, ki jih tako rad sestavlja, do kock, risanje, barvanje, vožnja s kolesom itd.itd. in v večini vse zavrača, sam ne ve, kaj bi s sabo, kam bi se dal, potem gleda same risanke in po nekaj minutah se naveliča in začne odejo metat iz postelje, perilo iz štrikov dol vlačit in take finte...user posted image

Res ne vem, kako naj še ga prav usmerim, mu pomagam prebrodit krizo.
Ko sestrica najbolj spi, bi jo pa on lupčkal, objemal, božal, se drl na glas...To pa mu seveda ne dovolimo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moj otrok ima krizo!
2.10.2007 10:46:07   
Anonimen
mislim da več kot to da mu nudiš čim več pozornosti in svojega časa in seveda tudi ati ne morš naredit. tukaj neko vlogo odigra tudi čas. on se more navadit na nove okoliščune, dojet da ga zato ker je dobu sestrico nimata nič manj rada, da je še vedno ljubljen in zaželen. probajta mu lepo razlagat zakaj je ne sme lupčkat in se dret ko spu ne tega delat z dretjem nazaj. takrat ga raje vzemi v naročje in odstrani iz bližine dojenčka. ja treba bo potrpežljivosti in časa. pa še v vrtcu jim povej v čem je fora da ne bodo mislili kaj je narobe z njim.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.10.2007 10:50:34   
viv_
Mi smo včasih izvedli, da smo dali Zarjo spat, jokovčka k mojim gor, pa smo šli samo "ta veliki" na tortico, sladoled...

Pa včesih smo v pričo nje namenoma kaj Zarjo ošteli, pa se ji je ful fino zdelo, da je tudi Zarja kdaj kej kregana.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.10.2007 10:56:11   
pety78
Če je le možno, bodite še tu pa tam kakšno uro sami trije, torej vidva z možem in sinek, hčerkica pa naj se varva pri starih straših, ...
Da bo otrok začutil, da se ni med vami nič spremenilo. In pojdite na sladoled, tortico, kot je že viv predlagala.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2007 11:39:07   
Anonimen
Najbrž ti ne bom prida pomagala, samo jaz bi takega otroka popoldne ko pride domov stiskala, pa lubčkala, pa po postlil bi se valjala, pa s kolesom bi se šla vozit, pa v Mcedonalds bi ga peljala, tamalega otroka pa pustila doma pri možu. Skratka, posvetila bi čas SAMO NJEMU, sestrice takrat ne bi bilo v bližini.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2007 16:36:51   
Pikca
ja tko kot Al bina pravi, pri nas je sčasoma  pomagalo. pa poskušala sem jo vključevat v skrb za dojenčka - kolikor je sama hotela.
zdaj imamo spet malo krize, ker je tavelka začela v vrtec, pa še mož je trenutno ful zaposlen...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.10.2007 12:30:50   
Metuljček Cekinček
Se popolnoma strinjam z Al bino - na vse načine probaj na njega prenesti veliko topline, veselja, razigranosti.

Jaz imam zaenkrat še edinčka, tako da ne morem pomagati z izkušnjami. Svetujem ti, da takrat, ko bo tvoja dojenčica dobivala obiske in darila, sorodnike in prijatelje prosiš, naj prinesejo kakšno drobno darilo tudi za starejšega ali pa, da imaš sama nekje pripravljena kakšna drobna darilca tudi zanj. Sem pri nečaku opazila, da so tudi takšne malenkosti pomagale.

Držim pesti, da se čimprej izvlečete iz "krize". Kaj kmalu bodo prišli časi, ko bo starejši brat največji zaščitnik svoje mlajše sestrice.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2007 18:24:55   
PIAF
Hvala vam za vzpodbudne besede, pomaga res vsaka malenkost, ki jo prinesejo in so do sedaj res vsi še njemu nekaj prinesli (razen redkih izjem:)).
Ko pride iz vrtca in samo vidi, da jaz malo držim v rokah ali dojim, je konec. Noče dati lupka, noče se sploh pocartat, grdo gleda in začne metat stvari...

Upam, da bomo čimprej iz krize!user posted image

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2007 20:33:13   
Mojca20
Najbrž ti ne bom prida pomagala, samo jaz bi takega otroka popoldne ko pride domov stiskala, pa lubčkala, pa po postlil bi se valjala, pa s kolesom bi se šla vozit, pa v Mcedonalds bi ga peljala, tamalega otroka pa pustila doma pri možu. Skratka, posvetila bi čas SAMO NJEMU, sestrice takrat ne bi bilo v bližini.
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Zelo se strinjam z al binouser posted image user posted image user posted image Tudi jaz bi delala takouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2007 20:33:42   
Anonimen
Ko pride iz vrtca in samo vidi, da jaz malo držim v rokah ali dojim, je konec. Noče dati lupka, noče se sploh pocartat, grdo gleda in začne metat stvari...

Poskusi pričakati samo njo, da bo ona glavna, ko pride domov user posted image . Pozornost namenjena samo njej, pet, deset minut, več po moje niti ne bo potrebno.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.10.2007 20:46:37   
Sibil_
Jah, te čisto razumem.Pri nas se zgleda malo umirja, ampak moram bit še vedno previdna.
Npr.ko pride domov iz vrtca ga 15 minut cartam, vprašam kako se je imel v vrtcu itd.Seveda ko pride skozi vrata naredim cel halo in sem full vesela in se mu to full fajn zdi, prav vidiš kako mu paše.
Pa pred dojenjem starejšega cartam, pa po dojenju, pa med dojenjem je z mano na postelji in ga božam in gledam itd.
Skratka-je kar pestro tole ljubosumje, moram rečt.user posted image
Vso srečo nam vsem,
LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?