PIAF -> Moj otrok ima krizo! (2.10.2007 10:41:27)
|
Ker smo dobili novega člana v družini, se je naš triletnik zelo spremenil. Sprva sploh z možem nisva opazila nekih burnih izbruhov ljubosumja, sedaj pa, ko vedno bolj razmišljam in se poglabljam v njegovo vedenje, sem opazila veliko sprememb (negativnih seveda). Moram povedat, da se mi otrok zelo smili, ker vem, da notranje trpi, pove pa ne. Prvi dnevi z dojenčkom so bili ok, le skozi je hotel biti zraven in tamalo ljubčkal, potem nama je včasih očital, da ga nimava rada, teden dni recimo je bil mir, zdaj se spet pojavlja to ljubosumje. Izraža se v grdem vedenju, neuboganju, izmišljevanju vse na račun sestrice, nespanje, zbujanje ponoči, mokrenje postelje ponoči.... Včeraj pa mi je povedal, da je bil poreden v vrtcu, je plezal po ograji in ga je vzgojiteljica poslala nazaj v jaslice, ker majhni otroci ne ubogajo. Potem mi danes en ati reče, da se njihova mala ne igra več tako rada z našim v vrtcu, pa ni povedala zakaj. Mislim, da ga nihče ne mara, ker se tako grdo obnaša in celo tepe. Potem je osamljen in dela vragolije, da zbuja pozornost. Vzgojiteljice pa so tudi ful čudne, čisto drugačne kot v jaslih, sploh ne nudijo nobene pozornosti ne nam staršem, ne otrokom. Sem zelo razočarana, moj otrok pa res ima krizo in me to še toliko bolj prizadene, da tega ne razumejo. Vem, da ni biser, ampak zdaj še toliko bolj izraža vse skupaj. Doma pa se veliko ukvarjamo z njim, ati in jaz. Nikoli ni pri babici, skozi smo skupaj in hodimo skupaj okrog, včasih greva midva sama v trgovino popoldan, z atijem pa v gozd...Skozi mu ponujava različne igre, od puzzlov, ki jih tako rad sestavlja, do kock, risanje, barvanje, vožnja s kolesom itd.itd. in v večini vse zavrača, sam ne ve, kaj bi s sabo, kam bi se dal, potem gleda same risanke in po nekaj minutah se naveliča in začne odejo metat iz postelje, perilo iz štrikov dol vlačit in take finte...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Res ne vem, kako naj še ga prav usmerim, mu pomagam prebrodit krizo. Ko sestrica najbolj spi, bi jo pa on lupčkal, objemal, božal, se drl na glas...To pa mu seveda ne dovolimo!
|
|
|
|