Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Moj način zdravljenja PCO 7.6.2006 8:43:47
|
|
|
|
rebeca
|
Pozdravljene! Imam problem PCO. Jemala sem cyclo progynova za uravnavanje ciklusa, nato klomifen + stop inekcija, amapk moji jajčniki niso odreagirali na to terapijo. Moj ginekolog se je odločal med 3 variantami, povečanje doze klomifena, Lpsc ali v ambulanto za diabetike. Tako sem včeraj prvič obiskala ambulanto za diabetike. Tam so me zvagali, zmerili, mi povedali, da morem shujšat 4kg, mi dali dieto (zdrava prehrana) in mi predpisali tablete, ki naj bi pomagale jajčnikom, da spet normalno funkcionirajo. Te tablete naj bi pila do zanositve. Pravijo, da vse punce, ki so šle po tej metodi, so danes noseče. Mogoče je že katera dala to skozi in po kolikem času je bil rezultat? Lp Rebeca
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 7.6.2006 9:18:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz imam tudi PCO, ampak sem do zanositve to uravnavala edino s tabletkami. Ko sem prenehala s tabletkami sem v roku pol leta zanosila. Zdaj še dojim, zato še ne smem jemati tablet, pa tudi sicer mi ravno ne ustrezajo. Menstruacijo imam pa zelo neredno, včasih vsak mesec, spet drugič čez tri mesce... Ker se da PCO izboljšat tudi s tem, da shujšaš, bi jaz rada par kg izgubila. Zdaj juh imam 66 na 170 cm višine. Kakšnih 7 kg bi rada dala dol, pa da vidim, če bo kaj boljše. Koliko imaš pa ti preveč, da ti je zdravnica svetovala shujšat?
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 7.6.2006 9:41:55
|
|
|
|
rebeca
|
Zdravnica mi je rekla, da imam 4kg preveč. Velika sem 156cm in imam 66kg. Mislim, da ti nisi prekomerno debela, jaz pa že spadam v to skupino. KAr se tega tiče sem malo skeptična, ne verjamemm preveč v to metodo. Pustimo se presenetit. Menstruacije imam zelo neredne mogoče 1krat letno, bomo videli, če s temi tabletami in z dieto, se bo uravnala. Lp.
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 7.6.2006 10:11:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Le probaj shujšat, sem prebrala, da je to pri pco največ kar lahko same naredimo. Držim pesti. Želim ti, da se čimprej začneš rediti ( v dvoje, da ne bo pomote).
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 7.6.2006 10:27:55
|
|
|
|
Anonimen
|
živjo rebeca! kakšne tablete pa so ti dali???? ne se sekirat, tudi meni so dali tablete (aglurab- za uravnavanje sladkorja), čeprav nimam sladkorno in nisem debela (178 velika in 57kg). sem pa se malo pozanimala pri ostalih zdravnikih in so me prepričali, da res pomaga pri zanositvi. in da je je v veliki meri krivec prav sladkor in prehrana. jaz namreč pojem ogromno sladkarij in ostale svinjarije, ki se pretvori v telesu v sladkor. to pa je tako, če se ne moreš zrediti, pač ješ vse kar ti pride pod roko. pri nas v sloveniji se je šele začelo to zdravljenje, v tujini pa je že to praksa. na googlu boš sigurno našla kaj več o tem, na najdi.si pa na žalost ni še nič. jaz zdaj veselo papcam te tablete, šla sem še na refleksno masažo (kjer so mi še dodatno potrdili tezo o sladkorju) in avgusta ponovno špikanje in punkcija. če je krivec sladkor, ti klomifen ne bo nič pomagal. meni ni. folikli so bili lepi in številni, vendar prazni ali jajčeca nezrela. zaradi sladkorja jajčeca ne morejo dozoreti. lpsc pa pomaga, če imaš endometriozo, ki se ti bo pa čez 6 mesecev spet ponovila. jaz sem jo imela pred 2 letoma in po njej nisem zanosila, kjub stimulaciji (klomifen). vso srečo in ne obupaj, vsaj na začetku ne
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 7.6.2006 10:35:24
|
|
|
|
rebeca
|
Živijo Mišek1! Imam iste tablete kot ti. Tudi jaz nimam povišanega sladkorja, zjutraj po obroku sem imela sladkor v krvi 3,8. To sem tudi jaz slišala, da se ta metoda pri nas komaj uvaja, bomo videli, če bo učinkovita in v kolkem času. Koliko časa pa piješ ti te tablete in imaš redne menstruacije? Potem je tudi pri meni res kriv sladkor, ker klomifen mi ni pomagal. Zakaj pa greš na punkcijo in špikanje? Lp
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 7.6.2006 10:42:02
|
|
|
|
saša80
|
punce, povejte mi, a je 5,8 že kritično za sladkorno...meja je menda 6.... zdaj sem začela resno razmišljat, če je to vzrok za mojo nezanositev .... lp in vsem čimprej želim
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 7.6.2006 10:52:28
|
|
|
|
Anonimen
|
sem jih šele začela, cca en teden jih jemljem. jaz imam malo stranskih učinkov, ampak bom preživela. mal mi je slabo čez dan, ampak vsaj zaprta nisem, tako kot nekatere. menstruacija je bila pri meni vedno redna zakaj ti klomifen ni pomagal je lahko več razlogov, mogoče je bilo to samo ta cikel, ostali cikli bi mogoče bili uspešni. že zaradi tega ne smeš obupati. poleg tega pa, zakaj bi opravila grobe fizične posege (lpsc), če lahko sprobaš najprej na bolj blagi način. špikanje in punkcija me čakata zaradi umetne oploditve. namesto špikanja bo lahko tudi klomifen. prvi dve punkciji sta bili brez pridelka (veliko foliklov, nič jajčec ali nezrela), zato pa zdaj moram papcat te tablete (rezultat ponavadi ni viden takoj, zato moraš kar nekaj časa papcat). če je pri meni res sladkor kriv, bi šlo najbrž tudi po naravni poti, ampak imam en problem. možek odhaja v tujino delat in ga takrat ne bo, da bi malo potelovadila. zato so njegove vojake zamrznili, meni bojo pa spunktirali jajčeca in jih oplodili. upam, da tokrat uspešno
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 7.6.2006 15:18:53
|
|
|
|
Anonimen
|
spodnja meja sladkorja je 3,6, vendar po zajtrku naj bi bil absolutno nekje med 6-7, zgornja meja pa je bila včasih 6,1, vendar je po novem 7.
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 7.6.2006 18:23:02
|
|
|
|
saša80
|
torej morem res do zdravnika, saj imam 5.8 .. je pa res da full spijem tekočine na dan...
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 7.6.2006 20:20:54
|
|
|
|
Anonimen
|
saša80, poglej si ta link; http://www.pliva.si/multi2.php?p=88&menu_num=365 Glede Aglurab pa sem našla tudi to; "Nekatere študije so v zadnjem času dokazale, da Aglurab precej zmanjša pogostnost spontanih splavov v prvem trimesečju, tako da pričakujem, da bo temu počasi sledila tudi klinična praksa." Lp, jjasna
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 8.6.2006 8:16:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Ogromno o aglurabu je napisanega na googlu. Vtipkaj samo aglurab ali pa še zraven dodaj PCO. To kar je jjasna napisala glede agluraba, je tudi edino kar najdeš na našem netu, je pa zelo spodbudna in pomirjajoča stvar. Če te skrbi se kar lepo odpravi do zdravnika, doma pa kar malo preštudiraj. Baje pri nas nekateri zdravniki še ne poznajo te metode, zato so skeptični glede tega. Probaj dobiti še drugo mnenje, pri drugem zdravniku.
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 10.7.2006 8:25:58
|
|
|
|
rebeca
|
Vse tiste, ki jemljete aglurab, kako se počutite in ali so že kakšni rezultati? Jaz strasnkih učinkov nimam, razen tega, da me je prejšnji teden tiščalo v želodcu. Jemljem jih že 35 dni. Od moje zadnje je minilo že 38 dni, in o njej ne duha ne sluha! Bojim se da je to vse lari fari!!!!!! REs je da je rekel G, da traja zdravljenje od 3-6 mesecev, ampak vseeno bi lahko prišla. Sem pa v dvomih, da bo, ker brez dodatnih hormonov, moje ni od nikoder. Lp Rebeca
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 14.7.2006 0:12:50
|
|
|
|
ANDREJA*
|
lep pozdrav....sedaj sem si kar nekaj prebrala o PCO in Aglurabu...............torej hujšam že, jem klomifen včasih tudi in veselo čakanje na .......a to je ta recept?? Od vseh sladkarij in belega kruha pa se takoj poslovim..prej sem pojedla še košček čokolade ( pregreha!).....zdej pa samo zdravo prehrano z hrano z niskim glikemičnim indeksom...................a je to montinjak? lepo se imejte
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 13.12.2006 11:39:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce moje zlate!!! Kaj po pitju agluraba, se vam je ciklus uredil? Jaz ga jemljem 70 dni in sem prvo dobila po 32 dnevih od prejšnje, ki je bila sprožena z Primolut-Norom. Sedaj pa jo spet čakam te dni...
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 13.12.2006 17:36:13
|
|
|
|
dolenjka
|
Jaz ga jem malo dalj kot en mesec. Prej je bila redna - na 28 oz. 29 dni, ta mesec po prvi terapiji (v kombinaciji s Klomifenom) pa sem jo tudi jaz dobila 32 dan Upam, da je naslednji mesec ne bo
|
|
|
|
RE: Moj način zdravljenja PCO 14.12.2006 18:29:57
|
|
|
|
Fargesia
|
Živijo punce! Vidim, da teče pogovor o Aglurabu. Naj vam zaupam mojo zgodbo: Maja 2001 sem pričela z jemanjem KT (Minulet), ki sem jih jemala do novembra 2003, ko sem jih opustila zaradi slabega počutja. Do februarja 2004 je bila menstruacija redna, nato pa je do maja nisem dobila, zato so krvavitve sprožili (10.5.). 10 dni po sproženi krvavitvi sem ponovno zakrvavela in nato ponovno čez en teden. V juniju in juliju menstruacije nisem imela. V juliju sem bila napotena na Endorinološko kliniko, kjer sem dobila Aglurab (ugotovljen je bil sindorm policističnih ovarijev). Terapija naj bi trajala pol leta, vendar sem tablete, po posvetovanju z zdravnico, ki je vodila preiskavo, opustila zaradi nenehne slabosti in bruhanja. Avgusta 2005 sem dobila spontano menstruacijo. Jaz sem bila vključena v študijo dr. Mojce Jenstrle (Endokrinološka klinika). Tam so me testirali za vse mogoče in ugotovili, da nisem sladkorni bolnik oz.da niso težave povezane s sladkorejm. Kot sem že zgoraj zapisala, sem Aglurab nehala jemati, ker sem nenehno bruhala (že pri polovičkah!). terapija traja pol leta, ker se naj bi šele takrat pokazali prvi rezultati. Moram pa vam še povedati to, da o sem bila novembra v Leonišču, me je ginekolog vprašal, če jih še jem, pa sem rekla da ne...mi je rekel, da če bi jih še jedla, bi jih morala prenehat. Sem pa na Endo spoznala eno punco, ki je z Aglurab shujšala 20 kg!!!!! in se ji je vse uredilo že o teh mesecih! Lep dan
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?