|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 8:26:56   
srnica

Rabim vašo pomoč oz. mnenje.Stvar je sledeča.

Fant se je izpisal iz NLB na drugo banko, ima sicer limit katerega ni še pokril, ga pa bo sedaj pri naslednji plači, ki je za 14 dni.Eno plačo je že dobil nakazano na drugo banko.

Zadnjič je klical na banko in jim tudi tako povedal, da bo limit pokrit v kratkem.
Sedaj pa me kliče in mi reče, da so klicali iz NLB (naše poslovalnice ) in tajnici povedali, da je v negativnem stanju in ji zabičali, da morajo naslednjo plačo nakazati njim.In ji držali celo pridigo.

Mene pa zanima, ali lahko banka to naredi, govori o svojih stankah z eno tretjo osebo in ji celo pove zakaj gre?Ta tajnica pa je namreč zelo čenčasta.

Vaše mnenje prosim !!!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 8:55:59   
maruškaD
Tega si banka ne more privoščiti niti pomotoma.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 8:56:30   
Magi*
sicer nisem bančnik ali kaj podobnega, mislim pa , da je to nedopustno, saj zakon o zaščiti osebnih podatkov kaj takega prepoveduje. banka bi lahko samo po uradni poti se "obesila" na fantovo plačo, to pa seveda ne pomeni, da bi klicali tajnico.

drug pa je to, da so sploh na NLB zelo občutljivi, da nekdo prenese račun in prilive drugam, pa je pri njih še v negativnem stanju.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 8:56:30   
Urška*
Ne bom se pametne delala, ampak, prvo bi verjetno morali tvojega partnerja obvestit, da še ima neporavnan limit. Če je tajnica odgovorna za nakazilo plače, potem verjetno lahko njo gnjavijo, če pa ne , pa po moje definitivno ne smejo vsakemu razlagat, kam nakazat denar.:zmeden:

Aja, kako pa je sploh možno, da je šel na drugo banko, ne da bi prej poravnal dolgove tisti banki iz katere se izpisuje?:zmeden2:

Ne vem, to je moje predvidevanje oz. mnenje.

Upam, da bote lepo rešili.

lp:)

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 8:57:35   
Urška*
Aha, mno očitno je to tudi možno. Nisem vedela.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 9:02:36   
lutka
tudi jaz ne razumem,kako se je lahko prestavil,brez,da bi prej poravnal negativno stanje:zmeden:

moj :love: se je želel prestavt iz banke Celje na KBM,pa bi moral prej poravnat hitri kredit:(

lp

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 9:06:29   
srnica

Lahko je šel, ker ti ona banka pokrije vse, kaj imaš na NLB, le tri nakazila moraš imeti in fant jih je imel že dve, tretjo bo za 14 dni in nato oni v roku dva dni pokrijejo vse kaj imaš na NLB, vključno z limitom.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 9:14:03   
Gina
Jaz sem razumela tako, da je prestavil svojo plačo na drugo banko, se pravi drugje odprl račun, tega pri NLB pa pač še ni zaprl. To seveda lahko narediš. In v principu morajo vse, kar imajo s tabo, reševat po uradni poti. To je tako, kot če jim kredita ne bi poplačal, oz. z zamudo, Tam tudi plačaš zavarovanje kredita (ravno za te primere), tukaj pri limitu pa plačaš zavarovanje vsako leto sproti, ko ti odobrijo ta limit, da o obrestih sploh ne govorim, ki so oderuške. Jaz mislim, da drugače kot uradno ne smejo urejat stvari. Naj jih pokliče in jim pove svoje. Varovanje osebnih podatkov ni kar tako. Oni nimajo pravice po telefonu nekaj zahtevat. Če imajo to pravico, morajo poslati uradni dopis v njegovo službo. Pa še to je odvisno, ali lahko sploh nekaj takega zahtevajo, ali lahko samo lepo prosijo. In spet vprašanje, če ni njegova služba v prekršku, če to naredi. Treba se je malo pozanimat. Do tedaj naj pa kar lepo pove tajnici, da če bo naredila v nasprotju z zakonom, da bo tudi on sprožil potopek zoper njo. tako da se bodo morali vsi natančno poučiti, preden bo kdo kaj ukrenil.
Tvoj pa naj le poplača tisti dolg, ker se ne splača imeti sitnosti + obresti, ki niso tako majhne.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
25.4.2005 9:17:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu srnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 9:23:11   
KIRA
banka to v nobenem primeru ne sme narediti, sploh če klicana oseba ni pooblaščena za plače - saj razumeš.
običajno tega nit ne delajo po telefonu, ampak dajo pismeno.
sicer pa, da te potolažim. moj je že več kot leto dni na drugi banki in še vedno ni uspel pokriti računa na NLB, ker mu še vedno prihajajo dol obroki od posojilnih kartic.
ko so ga z banke začeli gnajvit, je lepo šel tja na šalter, tam je rekel,da ne more vsega pokrit, pa so se lepo zmenili, da bo vsak mesec nakazal določen znesek, dokler ne bo zaprl računa.
sicer pa tajnica tudi ne sme ukrepat, če nema pismenega dokumenta. na lepe oči ne sme nakazat denarja drugam kot na TRR tvojega moža, kr drugače za to odgovarja. tako da se nič ne sekiraj. ob naslednji plači, lepo nakažita denar na NLB in zaprita račun, pa se jih bosta rešila.
LP

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 9:32:14   
GoYa
Banka NE SME tega narediti ne na pisni ne na ustni način. Banka si lahko poplača zapadle neporavnane obveznosti iz prilivov, ki pridejo na račun in še to samo na podlagi sodne izvršbe.

V tem konkretnem primeru bi morala banka stranko opominjevati in če opomini ne zaležejo, poda na zavarovalnico, pri kateri je limit zavarovan, zahtevek in lepo dobi poplačano. Zavarovalnica pa bo potem naprej stranko terjala.

Nikakor pa si banka ne more privoščiti, da kliče tajnico in ji zabiča, da mora plačo nakazati na NLB. To je kvečejemu za v časopis.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 9:33:24   
KIRA
oprosti ampak banka LAHKO to naredi na pisni način. če je seveda mož podpisal odstopno izjavo, kar je pa žal pri naših bankah stalna praksa.!!!

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 10:14:28   
GoYa
Pri limitih teh izjav ni. Še pri kreditih se ukinjajo, ker jih podjetja nočejo podpisovati.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 10:19:51   
KIRA
to ne podpiše podjetje, ampak komitent. podjetje vpiše samo svoje podatke, pa pri nekaterih izjavah še tega ni treba, ker so narejene kot dopolnilo.
to je odstopna izjava, s katero se banki dovoli, da komitentu trga del plače, v primeru neporavnanja obveznosti do banke. je pa res, da se to počasi ukinja. ampak do sedaj je bla to žal stalna praksa, tudi pri večjih limitih!!!
midva sva to morala oba podpisat, tako pri kreditu za avto, ki sva ga oba vzela pred časom (hvalabogu je že odplačan), mož pa tudi pri sedanjem limitu, ki je pač malo večji (600 tisoč).
Lp

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 10:56:08   
Pupica
Kaj nej rečem NLB.
Še vedno se obnašajo kot da so edina banka na svetu.

Še dobro da je zamejal.Sicer se pa pozanimaj malo bolj, če ne drugače ji vsaj zagrozi, da boš dala v medije...hja no sam to bo sporožilo še večji navdih za širjenje čenč, ker take so te babnice opravljive. Če jim daš gmah trosijo okol, če se pa vnjih vtakneš pa še 3 x bolj. Ma ne vem kaj narest.:ups::ups::ups:

Bodita srečna da sta banko zamenjala, pa da je to zanji lapsus pri njih:zmeden::zmeden::zmeden:

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 11:04:03   
india
No, tako kot so do sedaj rekle vse ostale, banka tega ne sme narediti niti pod razno.
Žal pa je pri nas tak način,da če lahko nekoga sprvimo v neroden položaj, bo marsikdo vesel, da je to storil. In kot praviš, je v podjetju naletel na čveko, ki bo vsem raztrobila, paje morda ravno na to računal, da bo tvojemu nerodno in bo tako hitro tekel pokrit ta limit.
Res naj raje zaprosi za limit na novi banki, pa jm ne bo potem treba poravnavat ob nakazilu, ampak lahko to storijo kar takoj. Jaz bi pa stopila na NLB do te osebe,ki je klicala in se pritožila čez njo, tudi pri vodstvu ekspoziture. Ja kje je pa to način, da lahko en referent počne,kar se mu zahoče?

sama imam zelo dobre izkušnje z Bank Austria Creditanstalt in ne mislim nikoli menjavat banke, dokler bo le ta pri nas.
Imela sem pa zelo slabe izkušnje in na NKBM in na SKB, da o ABANKI ne govorim.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 11:33:54   
KIRA
žal mi je, ampak tu se vse motite.

banka to lahko naredi. pa ne samo na podlagi odstopne izjave, ki jo je podpisal komitent, ampak tudi na podlagi upravno-izplačilne prepovedi!
Lp

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Mnenje - nujno !
25.4.2005 11:44:41   
Anonimen
Tudi pri meni je bilo enako, le da je šlo za NKBM. Še isti dan sem si izposodila denar, ga nesla položit in zaprla vse račune pri njih. Golazni!!!!!!!:grrr::grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu srnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Mnenje - nujno !
26.4.2005 13:57:36   
Sarina
Ja, tudi jaz imam podobne izkušnje - vendar tudi z NKBM.
Bančne uslužbenke so mi ponavadi kar na 10 m razdalje razlagale moje finančno stanje, da je odmevalo po celi banki - očitno še niso slišale za diskretnost :(.
Joj, kako sem z užitkom 9nebesa zaprla vse račune pri njih.;)

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Mnenje - nujno !
26.4.2005 18:50:03   
GoYa
Kira, vem, da to podpiše stranka. Samo mora podpisati tudi podjetje, ker se mora podjetje strinjati, da ti bodo od plače trgali, če ne plačuješ sam svojih obveznosti npr. prek trajnika.
Zato sem napisala,da podjetja to nočejo več podpisovati, ker se nočejo več tega iti.

Imaš pa prav, da banka to lahko naredi na podlagi upravno izplačilne prepovedi.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Mnenje - nujno !
26.4.2005 18:53:14   
KIRA
sorry, pol sem te pa napak razumela....:ups:
v vsakem primeru je eno veliko sran..e če se ti vsedejo na plačo in več nič ven ne dobiš.
kot so včeraj rekli po tv: en delavec podjetja UNI..R je dobil ven okrog 800 SIT plače, ker je imel toliko odtegljajev.
ne vem, kako je sploh to mogoče? pa tisti zakon - da ti mora ostat 1/3 plače za preživetje - kje je pa ta ostal??? to je po mojem oderuštvo, pa če ga terja banka ali zavarovalnica ali kdo drug!!!!

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?