Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Poka Me pa zanima, kako to izgleda pa če moraš že pri gradniji načrtovat, kako boš imel? Jaz sem sicer načrtovala, ko sem kuhinjo menjala, tudi mlinček. Ne pri gradnji hiše, to smo kupili staro, samo je imela delno zamenjan vodovodni sistem, delno smo ga pa sami menjali, kar je bilo še staro in smo vedeli kakšne cevi so položene. Načrtovala sem v bistvu samo prostor za mlinček pod umivalnikom. Zanima me pa tudi, če moraš potem imeti dvojno pomivalno korito? jaz imam namreč v načrtu enojnega, ker bo na otoku in bom itak imela pomivalni stroj, tako, da se mi ni zdelo smiselno. Jaz imam enojno korito, se pravi korito na eni strani, na sredini tista luknja - imaš taka korita, a veš, tista z manjšo poglobljeno mrežico na sredi (kaj pa vem koliko velika najbrž 15x20, ne vem če večja), na drugi strani pa odcejalnik Pa še to me zanima, približno kako velika je odprtina? Veliko večja od tev navadnem umivalniku, da gedo tudi večje stvari not? V restavraciji je bila kar precej velika, so šle tudi kosti not, ampak si moral pazit, da ti ni roke potegnal... Ne, ne rabiš tako velike luknje. Odprtina v katero zmečeš ostanke je točno taka, kot recimo odprtina za vodni odtok pri koritu, najbrž kak cm večja. Narediš jo v tistem delu na sredini umivalnika, kjer je ta poglobljena mrežica. Pod vse to spodaj, v bistvu spodaj ob strani pod koritom namontiraš mlinček. Tak, kot ti ga je ankica prilepila. Koliko je velik? Recimo da tak kot A4 format zvezka. Oz. sem šla zdaj gledat, še kar nekaj manjši. Namontiran je pod koritom na eni strani. Na drugi strani korita, pod odcejalnikom imam jaz ravno tako pomivalni stroj. In pod koritom imam v bistvu izvlečno omaro, pa poleg mlinčka prostor za plastične in papirnate smeti. Lahko bi imela kaj drugega, smao toliko, da si boš predstavljala velikost. Industrijski mlinčki so čisto drugačni. V tega ti težko roko not potegne, ker bi jo moral skoraj do komolca not vtaknit, da bi prišel do mlinčka, pa še tako pravijo, da je nekako varnostno narejen, da ti ne more zmlet roke, sem že pozabila točno zakaj, ampak jaz včasih tudi s kuhalnico kaj not porinem, ker nima tendence vsega not vleči tale mlinček, sploh če ne ciljaš s curkom vode dirkt na stvar , pa tudi kuhalnice ne zagrabi sploh, pa je kuhalnica tisti hip pri mlinčku. Ni to tolk nevarno, samo slovenci tega ne poznamo, ker ne prakticiramo. Ne, nič ni treba ročno odstranjevat, vse odplakne v kanalizacijo, oz. pri nas v greznico. umiješ tisti zgornji del, ki itak ni glih kaj umazan, kot umivalno korito pač. Pa nič ne smrdi. Niti malo. Drugače obstaja pokrov za sredinski del umivalnika, ki dihta, če bi imela te probleme. Samo jaz ga sploh ne uporabljam, samo tisto mrežico od umivalnika imam čez, ker je del umivalnika, pa je nimam sicer kam drugam za dat. Izgleda kot cedilo, to gotovo poznaš.
|