|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mleko....
19.1.2005 14:01:44   
kimi
vem kolkiko je bilo govora okoli mleka.

:angel: Adaptiranega do kdaj? Ali pa katerega alpsko ali domače , kako ga mešati. Zanima me katero mleko je boljše domače kravje sveže prekuhano ali alpsko ter kako naj ga mešam. Mo jsonček je stra skoraj 9 mesecev in bova prenehala z adaptiranim mlekom pa ne vem katerega naj mu dam in koliko naj mu mešam. Nekateri prisegajo na alpsko spet drugi na domače. Ali mu naj sploh mešam z vodo pri tej starosti?

:angel: Še nekaj. Tako mi gre na živce, ko si vedno vleče uho. Ali to počne še kateri otrok ali samo moj
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Mleko....
19.1.2005 14:03:03   
dory
Mi2 sva ze pri petih nehala...ko je poskusil kravje mlako je adaptirano odpadlo...

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Mleko....
19.1.2005 14:03:45   
Anonimen
Kaj češ mešat. Vino posebej, voda posebej, kdo pa še pije špricar?!?

Mleko 3,5 brez vode.

Če se vleče za uho, a ima morda vneto? Ni nujno, da tudi boli:-((

(odgovor članu kimi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Mleko....
19.1.2005 14:05:45   
kimi
Al bina vleče se za obadva očitno mu je to zanimivo:)-. Res pa me je strah da mu ne bo eno uho štrlelo kot njegovemu očku:)-. Glede mleka ali naj bo alpsko ali kravje domače na kaj vi prisegate. Al bina ali ni preveč mastno mleko 3.5 maščobe

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Mleko....
19.1.2005 14:07:02   
kimi
Aka zakaj pa ne domače? Mi imamo naročenega in nam ga vsak dan liter pripeljejo. Jaz sem zadnjič brala da je alpsko zelo škodljivo. Ena strokovnjakinja je pisala o tem saj je bilo tudi na forumu objavljeno

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Mleko....
19.1.2005 14:07:42   
Teni_
Kimi, 3,5 je čisto Ok. Edino, če ne bo dobil kakšne alergije. Možno je. Teja je na srečo ni dobila. Z alpskim mlekom pa smo začeli nekje pri 7 mesecih.

LP,
Mojca:rozica:

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Mleko....
19.1.2005 14:08:24   
Anonimen
Ne vem, za mojega malčka ne. Ga uporabljam že nekje od 7. meseca, ko je začel še kaj druzga jesti.

Aja, če bi imela priliko, bi mu pa definitvno domačega dajala. Tistega z debelo smetano, da jo namažeš na kruh:-)) Na, pa sem spet pri hrani:-((

(odgovor članu kimi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Mleko....
19.1.2005 14:09:52   
kimi
Midva ga dober mesec že jeva z večer s čokolinotom čez dan imava adaptiranega. Zvečer pa čokolino jeva z domačim kravjim mlekom, ker ima adaptirano okus banane in je grozen s čokolinotom zmešan;). Nima nobene alergije samo zanima me katero je boljše mleko in ali naj ga kaj mešam.

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Mleko....
19.1.2005 14:11:25   
Anonimen
To kar uporabljaš, je najbolje. Domače. Ne kupuj še ostalega.

(odgovor članu kimi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Mleko....
19.1.2005 14:25:58   
BARBARA R.
Kimi...............ste vi še živi!??????
Ne mešati mleka! To se dela le do 6.meseca.Ponudi pa mu absolutno Alpsko mleko 3.5.Saj pri kmetih ne moraš biti 100% glede čistoče.

Se morda vleče za uho,ko je zaspan? Kristina se takrat namreč praska po ušesih.In tako ima vse "hrastasto" po ušesih,ker se spraska do krvi.

:muca:

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Mleko....
19.1.2005 14:27:27   
Anonimen
Ah, bejž no. Saj ga itak prevreš, ko ga prineseš od kmeta. Vse pocrka, če sploh ima kaj.

(odgovor članu kimi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Mleko....
19.1.2005 14:29:06   
tinka-pepa
Naš Mihec bo 30.1. star eno leto:bravo: pa še mu vedno dajem adaptirano mleko ( hipp3), moje mnenje je da je bolj hranljivo, pa rad ga pije.

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Mleko....
19.1.2005 14:34:50   
polona2
Hana ima adaptiranega, Comformil, zjutraj in zvečer, čez dan pa tudi kakšen Frutolino z Alpskim 3.2 pade, upam, da ne delam kaj narobe:zmeden:???

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Mleko....
19.1.2005 15:11:31   
Seven*
Smo ze kar ene stokrat pisali o tem. Iskalnik dela cudeze. :) Adaptiranega do cca 1 leta, ce v druzini ni alergij, ce so pa je bolje pocakati s kravjim do 2 leta. Po prvem letu pa damo polnomastno mleko, ki vsebuje veliko vec vitaminov kot posneto.

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Mleko....
19.1.2005 15:12:11   
kimi
tinka-pepa moj dragi nori zaradi adaptiranega, ker sva sedaj malo v finančni krizi in je mnenja, da bi moral najin malček že od 6 meseca piti domače mleko. Tako da sem kar vesela da mi je toliko časa pustil adaptiranega. Moj rad pije obadva mleka domačega in adaptiranega. Če bi bilo po moje bi mu še kar dajala adaptirano samo jaz imam le 50.000 prihodka moj dragi pa 150.000sit. Saj se zdi veliko samo on da 50 za prevoz + maliva v službi, 50 dava za položnice in 50 za hrano. Jaz pa svojih 50 porabim za malčka in nama ne ostane čisto nič.

Brabara R. ja možno, da je zaspam sicer nisem na to pomislila danes se je za všesa vlekel in kmalu potem zaspal. Glede čistoče pri kmetih oni mleko ne smejo prodajati slabega. Moj dedi je imel mlekoarno kamor so kmetje vozili mleko in so ga testirali ko so prišli ponj. Če kaj ni štimalo so naslednji dan takoj preverili mleko vsakega kmeta posebej. Pri tej ženski pa ne vem kako je. Sicer so pa tudi v vodi nečistoči in jaz mu tudi vode ne prekuhavam več ker je pri nas dobra voda iz Kamniških planin.

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Mleko....
19.1.2005 15:15:35   
kimi
Seven sem gledala samo za mešanje nisem nikjer zasledila. Imam še 3 škatle hippa ki bodo zdržale do njegovega 9 meseca potem pa greva na navadno kravje mleko. In to je to. Hvala vsem:rozica:

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Mleko....
19.1.2005 15:20:33   
Pepa-2
pa če se le da najdite tako mleko, ki je samo pasterizirano in ne tudi homogenizirano - tiste, ki ste blizu avstrije imate to možnost, pri nas jih jaz še vsaj nisem zasledila. lp

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Mleko....
19.1.2005 16:14:19   
TaRe*
Glede mleka so ti že vse povedale.Kar se pa tiče vlečenja ušesa..pa tole.Sem ravno pred enim mesecem,ko je bila naša bolna vprašala zdr.če ima mogoče vneto uho,da jo boli,ker ga tudi vleče.Pa mi je lepo povedal,da to je eden izmed najpogostejših znakov,da je otrok utrujen.Začela sem to opazovati,pa mislim,da ima prav.:muca:

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Mleko....
19.1.2005 16:24:51   
dory
Cim manj komplicirat pa je...jaz sem za domace mleko,le dobrega ponudnika se iscem pri nas na kmetih :)...moj tamal se je ful navadu mleka...sploh tezko kej poje,ce ni vsaj mal mleka zraven...

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Mleko....
19.1.2005 16:41:18   
Annny
Al bina, točno tko:)-

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Mleko....
19.1.2005 19:01:06   
mammika
jOOOJ pol jaz preveč kompliciram ...jaz mojemu še vedno dajem adaptirano mleko.....no zdej mu ga pa res več ne bom dala...saj je že kr 15 mescov star.....uh matr.....

LP:sloncek:

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Mleko....
19.1.2005 19:42:16   
puncica
Pri nas dajemo zlo mal mleka, tam cca 1 deci na teden al pa še to ne. Zakaj? Ma kaj pa vem, sem že pisala o tem zakaj. Itak ji ni preveč všeč ima raj adaptiranga.

No moja mami je svetovala da je najboljše mleko verjetno tisto ko je krava na "sveži doji", to pomeni da je ravno kar povrgla, baje da ima največ vitaminov pa to. Če imate domače mleko potem vpraši če ti lahko dajo pol litra tega ta "frišnega" mleka za tvojga malčka.

Alpsko pa je baje najslabša izbira bolje da potem uporabljaš tistega ki se hitro pokvari (cca 3-4 dni) in to polnomastnega pa ga razrečiš z vodo najbolj 50/50, kasneje pa vedno manj vode.

No kako bosta nardila je vajin problem drugač pa če sta v finančni stiski vem da bi mi šli na navadno mleko, ker adaptirano je res ful drago in če otrok veliko poje sploh.

Pa upam da bo brez problemov

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Mleko....
19.1.2005 19:47:02   
Anonimen
Nehomogenizirano mleko imajo bovške mlekarne - Planika. Prodaja se v vrečkah, tako kot včasih, ko sem bila jaz še otrok. Pri nas ga prodajajo v Mercatorju.

(odgovor članu kimi)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Mleko....
19.1.2005 21:48:10   
Pepa-2
nova informacija - hvala

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Mleko....
19.1.2005 22:26:13   
dory
Planika mleko...dalec najboljse...vsaj meni :):bravo:

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?