Mleko.... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

kimi -> Mleko.... (19.1.2005 14:01:44)

vem kolkiko je bilo govora okoli mleka.

:angel: Adaptiranega do kdaj? Ali pa katerega alpsko ali domače , kako ga mešati. Zanima me katero mleko je boljše domače kravje sveže prekuhano ali alpsko ter kako naj ga mešam. Mo jsonček je stra skoraj 9 mesecev in bova prenehala z adaptiranim mlekom pa ne vem katerega naj mu dam in koliko naj mu mešam. Nekateri prisegajo na alpsko spet drugi na domače. Ali mu naj sploh mešam z vodo pri tej starosti?

:angel: Še nekaj. Tako mi gre na živce, ko si vedno vleče uho. Ali to počne še kateri otrok ali samo moj

dory -> Mleko.... (19.1.2005 14:03:03)

Mi2 sva ze pri petih nehala...ko je poskusil kravje mlako je adaptirano odpadlo...

Anonimen -> Mleko.... (19.1.2005 14:03:45)

Kaj češ mešat. Vino posebej, voda posebej, kdo pa še pije špricar?!?

Mleko 3,5 brez vode.

Če se vleče za uho, a ima morda vneto? Ni nujno, da tudi boli:-((

kimi -> Mleko.... (19.1.2005 14:05:45)

Al bina vleče se za obadva očitno mu je to zanimivo:)-. Res pa me je strah da mu ne bo eno uho štrlelo kot njegovemu očku:)-. Glede mleka ali naj bo alpsko ali kravje domače na kaj vi prisegate. Al bina ali ni preveč mastno mleko 3.5 maščobe

kimi -> Mleko.... (19.1.2005 14:07:02)

Aka zakaj pa ne domače? Mi imamo naročenega in nam ga vsak dan liter pripeljejo. Jaz sem zadnjič brala da je alpsko zelo škodljivo. Ena strokovnjakinja je pisala o tem saj je bilo tudi na forumu objavljeno

Teni_ -> Mleko.... (19.1.2005 14:07:42)

Kimi, 3,5 je čisto Ok. Edino, če ne bo dobil kakšne alergije. Možno je. Teja je na srečo ni dobila. Z alpskim mlekom pa smo začeli nekje pri 7 mesecih.

LP,
Mojca:rozica:

Anonimen -> Mleko.... (19.1.2005 14:08:24)

Ne vem, za mojega malčka ne. Ga uporabljam že nekje od 7. meseca, ko je začel še kaj druzga jesti.

Aja, če bi imela priliko, bi mu pa definitvno domačega dajala. Tistega z debelo smetano, da jo namažeš na kruh:-)) Na, pa sem spet pri hrani:-((

kimi -> Mleko.... (19.1.2005 14:09:52)

Midva ga dober mesec že jeva z večer s čokolinotom čez dan imava adaptiranega. Zvečer pa čokolino jeva z domačim kravjim mlekom, ker ima adaptirano okus banane in je grozen s čokolinotom zmešan;). Nima nobene alergije samo zanima me katero je boljše mleko in ali naj ga kaj mešam.

Anonimen -> Mleko.... (19.1.2005 14:11:25)

To kar uporabljaš, je najbolje. Domače. Ne kupuj še ostalega.

BARBARA R. -> Mleko.... (19.1.2005 14:25:58)

Kimi...............ste vi še živi!??????
Ne mešati mleka! To se dela le do 6.meseca.Ponudi pa mu absolutno Alpsko mleko 3.5.Saj pri kmetih ne moraš biti 100% glede čistoče.

Se morda vleče za uho,ko je zaspan? Kristina se takrat namreč praska po ušesih.In tako ima vse "hrastasto" po ušesih,ker se spraska do krvi.

:muca:

Anonimen -> Mleko.... (19.1.2005 14:27:27)

Ah, bejž no. Saj ga itak prevreš, ko ga prineseš od kmeta. Vse pocrka, če sploh ima kaj.

tinka-pepa -> Mleko.... (19.1.2005 14:29:06)

Naš Mihec bo 30.1. star eno leto:bravo: pa še mu vedno dajem adaptirano mleko ( hipp3), moje mnenje je da je bolj hranljivo, pa rad ga pije.

polona2 -> Mleko.... (19.1.2005 14:34:50)

Hana ima adaptiranega, Comformil, zjutraj in zvečer, čez dan pa tudi kakšen Frutolino z Alpskim 3.2 pade, upam, da ne delam kaj narobe:zmeden:???

Seven* -> Mleko.... (19.1.2005 15:11:31)

Smo ze kar ene stokrat pisali o tem. Iskalnik dela cudeze. :) Adaptiranega do cca 1 leta, ce v druzini ni alergij, ce so pa je bolje pocakati s kravjim do 2 leta. Po prvem letu pa damo polnomastno mleko, ki vsebuje veliko vec vitaminov kot posneto.

kimi -> Mleko.... (19.1.2005 15:12:11)

tinka-pepa moj dragi nori zaradi adaptiranega, ker sva sedaj malo v finančni krizi in je mnenja, da bi moral najin malček že od 6 meseca piti domače mleko. Tako da sem kar vesela da mi je toliko časa pustil adaptiranega. Moj rad pije obadva mleka domačega in adaptiranega. Če bi bilo po moje bi mu še kar dajala adaptirano samo jaz imam le 50.000 prihodka moj dragi pa 150.000sit. Saj se zdi veliko samo on da 50 za prevoz + maliva v službi, 50 dava za položnice in 50 za hrano. Jaz pa svojih 50 porabim za malčka in nama ne ostane čisto nič.

Brabara R. ja možno, da je zaspam sicer nisem na to pomislila danes se je za všesa vlekel in kmalu potem zaspal. Glede čistoče pri kmetih oni mleko ne smejo prodajati slabega. Moj dedi je imel mlekoarno kamor so kmetje vozili mleko in so ga testirali ko so prišli ponj. Če kaj ni štimalo so naslednji dan takoj preverili mleko vsakega kmeta posebej. Pri tej ženski pa ne vem kako je. Sicer so pa tudi v vodi nečistoči in jaz mu tudi vode ne prekuhavam več ker je pri nas dobra voda iz Kamniških planin.

kimi -> Mleko.... (19.1.2005 15:15:35)

Seven sem gledala samo za mešanje nisem nikjer zasledila. Imam še 3 škatle hippa ki bodo zdržale do njegovega 9 meseca potem pa greva na navadno kravje mleko. In to je to. Hvala vsem:rozica:

Pepa-2 -> Mleko.... (19.1.2005 15:20:33)

pa če se le da najdite tako mleko, ki je samo pasterizirano in ne tudi homogenizirano - tiste, ki ste blizu avstrije imate to možnost, pri nas jih jaz še vsaj nisem zasledila. lp

TaRe* -> Mleko.... (19.1.2005 16:14:19)

Glede mleka so ti že vse povedale.Kar se pa tiče vlečenja ušesa..pa tole.Sem ravno pred enim mesecem,ko je bila naša bolna vprašala zdr.če ima mogoče vneto uho,da jo boli,ker ga tudi vleče.Pa mi je lepo povedal,da to je eden izmed najpogostejših znakov,da je otrok utrujen.Začela sem to opazovati,pa mislim,da ima prav.:muca:

dory -> Mleko.... (19.1.2005 16:24:51)

Cim manj komplicirat pa je...jaz sem za domace mleko,le dobrega ponudnika se iscem pri nas na kmetih :)...moj tamal se je ful navadu mleka...sploh tezko kej poje,ce ni vsaj mal mleka zraven...

Annny -> Mleko.... (19.1.2005 16:41:18)

Al bina, točno tko:)-

mammika -> Mleko.... (19.1.2005 19:01:06)

jOOOJ pol jaz preveč kompliciram ...jaz mojemu še vedno dajem adaptirano mleko.....no zdej mu ga pa res več ne bom dala...saj je že kr 15 mescov star.....uh matr.....

LP:sloncek:

puncica -> Mleko.... (19.1.2005 19:42:16)

Pri nas dajemo zlo mal mleka, tam cca 1 deci na teden al pa še to ne. Zakaj? Ma kaj pa vem, sem že pisala o tem zakaj. Itak ji ni preveč všeč ima raj adaptiranga.

No moja mami je svetovala da je najboljše mleko verjetno tisto ko je krava na "sveži doji", to pomeni da je ravno kar povrgla, baje da ima največ vitaminov pa to. Če imate domače mleko potem vpraši če ti lahko dajo pol litra tega ta "frišnega" mleka za tvojga malčka.

Alpsko pa je baje najslabša izbira bolje da potem uporabljaš tistega ki se hitro pokvari (cca 3-4 dni) in to polnomastnega pa ga razrečiš z vodo najbolj 50/50, kasneje pa vedno manj vode.

No kako bosta nardila je vajin problem drugač pa če sta v finančni stiski vem da bi mi šli na navadno mleko, ker adaptirano je res ful drago in če otrok veliko poje sploh.

Pa upam da bo brez problemov

Anonimen -> Mleko.... (19.1.2005 19:47:02)

Nehomogenizirano mleko imajo bovške mlekarne - Planika. Prodaja se v vrečkah, tako kot včasih, ko sem bila jaz še otrok. Pri nas ga prodajajo v Mercatorju.

Pepa-2 -> Mleko.... (19.1.2005 21:48:10)

nova informacija - hvala

dory -> Mleko.... (19.1.2005 22:26:13)

Planika mleko...dalec najboljse...vsaj meni :):bravo:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>