|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mlečne kašice
10.11.2008 6:53:17   
memole80
Pozdravljene!

Zanima me ali je bolj zdravo, da otroku doma pripravimo mlečno kašico (npr. riž s sadjem, polento) ali so boljše pripravljene kašice, kjer je kup vitaminov, pa še nadaljevalno mleko je notri, sama pa pripravljam vse na vodi, tu pa tam dodam svoje mleko?! Doma pripravljam kašice, ker nočem, da bi se otrok naučil na tisti okus, sem pa enkrat poskusila dve kašici, ki se pripravijo z vodo, pa je naša zvezdica dobila izpuščaje. Kaj vi predlagate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mlečne kašice
10.11.2008 7:24:23   
đioniz
Po mojih izkušnjah je po 4.mesecu starosti boljše,če kupiš že pripravljene izdelke.V mislih imam preparate katere pripraviš z vodo.V teh preparatih je že nadaljevalno mleko.Sploh je to važno če dojiš.Jaz imam 10.mesecev staro punčko.Po 4.mesecu starosti sem ji začela dajati en obrok sadja in sicer frutke in razne sadne kašice.Se pravi,da sem en obrok zamenjala s sadjem ,ostale obroke sem   dojila.No moja punčka sedaj je skoraj že vso gosto hrano,razen jajc,fižola...Še vedno pa se dojimo.V glavnem je pri otroku pomembno ,da ne prehitevaš s hrano,ker otrokova prebavila se morajo postopoma privajati na različno hrano.Ko pričneš polek dojenja ali pa če otroka hraniš z adaptiranim mlekom uvajati sadne ali zelenjavne kašice je na začetku boljše ,da kupiš že pripravljeno.Kasneje ko pa otrok lahko že poje sveže sadje ga lahko pripraviš sama.Koliko pa je staro tvoje dete?

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.11.2008 10:47:20   
memole80
Otrok je star 6 mesecev in pol, ji pa pripravim vse doma, pa tudi vse poje. Še posebno ima rada riž v vseh oblikah. Je pa res, da je narejen na vodi, no včasih dodam kaj svojega mleka.

(odgovor članu đioniz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.11.2008 10:57:05   
botrca
Jaz sem mojemu Janu od začetka kupovala rižolino, keksolino...vse možne linote ampak sem jih mešala z mlekom (aptamil). Obožuje jih še zdaj. Sadje in zelenjavo sem vedno kuhala doma, nič frutekov in podobnih kupljenih kašic. Zdaj ko ima 11 mesecev pa mu sama kuham polento, gris, keksolino mu sama delam, vglavnem nič ne kupujem. Delam mu pa s kravjim mlekom 3,5 mlečne maščobe, ker ga uvajam in navajam zaradi vrtca.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.11.2008 13:28:52   
*NikoLina*
IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Otrok je star 6 mesecev in pol, ji pa pripravim vse doma, pa tudi vse poje. Še posebno ima rada riž v vseh oblikah. Je pa res, da je narejen na vodi, no včasih dodam kaj svojega mleka.

Mene zanima, če misliš na navadni riž? In če, kako ji ga pripraviš?

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.11.2008 14:28:21   
memole80
Ja, jaz ji pripravim kar riž. Najprej smo kupovali riževe kosmiče, ampak jih ni jedla.

Riž pa pripravim na več načinov:

1.) Skuham kompot (pol jabolka, 2 suhi slivi, 2 suhi marelici), ko je kuhano, dam sadje ven in na tej vodi skuham riž. Na koncu vse skupaj (sadje in riž) zmiksam.

2.) Skuham riž z brokolijem in dodam za eno majhno žličko masla

3.) Riž z banano: skuham riž in dodam banano, ter malo svojega mleka

Je pa tudi velika oboževalka polente. Najraje ima polento, zmešano s sirčkom od Plasmona.

(odgovor članu *NikoLina*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.11.2008 15:17:35   
*NikoLina*
Aha, superuser posted image  Hvala! Moja je tudi toliko stara in ji riž še nisem ponudila...No, zdaj pa bom user posted image

Lp

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.11.2008 15:25:04   
botrca
Ni prehitro riž pri 6 mesecih glede na to da vsebuje gluten? Ali pa ji že vse daješ kar vsebuje gluten?

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
10.11.2008 15:25:06   
memole80
Ja, ampak po mojem nisem delala najbolje, saj bi morala dodati prilagojeno mleko....včasih sem dodala svoje, velikokrat pa tudi ne....ojojoj...to so pa začetniki....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
10.11.2008 15:26:19   
memole80
Ma riž in koruza ne vsebujejo gluten. Sem ji pa ta teden začela uvajati gluten

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.11.2008 15:29:01   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Ma riž in koruza ne vsebujejo gluten. Sem ji pa ta teden začela uvajati gluten

Ki si pa to slišala? Nimaš prav. Pojdi malo po internetu prebrskat ali pa na RR se je že toliko govorilo o tem.

Če mene vprašaš je prehitro za uvajanje živil ki vsebujejo gluten, ampak ti najbolje veš.

< Sporočilo je popravil botrca -- 10.11.2008 15:30:07 >

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.11.2008 15:43:03   
memole80
Spodaj je kopirano s strani: http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=1390

Brez glutena

Riž je del neglutenske diete, saj v nasprotju z drugimi žitaricami ne vsebuje glutena. Ne le vsi, ki ne prenašajo glutena, tudi tisti, ki so alergični na različne beljakovine, na primer na mleko ali jajca, lahko brez strahu uživajo riž, saj še niso ugotovili, da bi komu škodil.

Nam je rekla P, da ji lahko začnem uvajati gluten. Problem je tam, kjer so v držini bolniki s celiakijo. Baje se lahko daje že od 5. meseca naprej. Seveda pa vsak P reče drugače.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.11.2008 16:05:19   
memole80
Kaj pa če pripravim kašico iz jabolk, banane in Plasmon piškotov (ki vsebujejo mleko)...kaj moram vseeno dati prilagojeno mleko?

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
10.11.2008 16:54:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu botrca)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
10.11.2008 16:55:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu memole80)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
10.11.2008 17:09:38   
memole80
Kaj pa misliš, če pripravim sadni riž samo z vodo, to ni najboljše a ne? Mi smo poskusili s kašicami, ki se mešajo z vodo, ampak je alergična, priagojeno mleko pa ji smrdi....user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.11.2008 17:14:19   
memole80
Aja, glede piškotov pa takole: tudi sama sem si rekla, da bom pazila s sladkorjem, ampak malo pa ga mora vseeno dobiti. Prav P mi je svetovala piškote. :) Večina otrok je zrastla s Plasmoni. Baje pa vsebujejo neškodljiv sladkor. Poleg tega nam je P rekla, da tudi če ne bo jedla sladkarij, še ne pomeni, da ne bo imela gnilih zob. To je odvisno tudi od železa. Pa kon koncev: tako rada jo vidim kako liže piškotek.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.11.2008 13:18:44   
Jelcy
Jaz mojemu vsake toliko k jabolku ali drugim sadezem zmiksam tudi keks. Uporabljam pa od Milupe brez glutena, kupila pa sem jih v Muellerju.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

starost
jana k

Koliko si bila stara, ko si prvič zanosila?

do 20 (13%)

20- 25 (35%)

25-30 (36%)

30- 35 (11%)

35- 40 (2%)

več kot 40 (2%)

Število vseh glasov: 2720

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!