Mlečne kašice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

memole80 -> Mlečne kašice (10.11.2008 6:53:17)

Pozdravljene!

Zanima me ali je bolj zdravo, da otroku doma pripravimo mlečno kašico (npr. riž s sadjem, polento) ali so boljše pripravljene kašice, kjer je kup vitaminov, pa še nadaljevalno mleko je notri, sama pa pripravljam vse na vodi, tu pa tam dodam svoje mleko?! Doma pripravljam kašice, ker nočem, da bi se otrok naučil na tisti okus, sem pa enkrat poskusila dve kašici, ki se pripravijo z vodo, pa je naša zvezdica dobila izpuščaje. Kaj vi predlagate?

đioniz -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 7:24:23)

Po mojih izkušnjah je po 4.mesecu starosti boljše,če kupiš že pripravljene izdelke.V mislih imam preparate katere pripraviš z vodo.V teh preparatih je že nadaljevalno mleko.Sploh je to važno če dojiš.Jaz imam 10.mesecev staro punčko.Po 4.mesecu starosti sem ji začela dajati en obrok sadja in sicer frutke in razne sadne kašice.Se pravi,da sem en obrok zamenjala s sadjem ,ostale obroke sem   dojila.No moja punčka sedaj je skoraj že vso gosto hrano,razen jajc,fižola...Še vedno pa se dojimo.V glavnem je pri otroku pomembno ,da ne prehitevaš s hrano,ker otrokova prebavila se morajo postopoma privajati na različno hrano.Ko pričneš polek dojenja ali pa če otroka hraniš z adaptiranim mlekom uvajati sadne ali zelenjavne kašice je na začetku boljše ,da kupiš že pripravljeno.Kasneje ko pa otrok lahko že poje sveže sadje ga lahko pripraviš sama.Koliko pa je staro tvoje dete?

memole80 -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 10:47:20)

Otrok je star 6 mesecev in pol, ji pa pripravim vse doma, pa tudi vse poje. Še posebno ima rada riž v vseh oblikah. Je pa res, da je narejen na vodi, no včasih dodam kaj svojega mleka.

botrca -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 10:57:05)

Jaz sem mojemu Janu od začetka kupovala rižolino, keksolino...vse možne linote ampak sem jih mešala z mlekom (aptamil). Obožuje jih še zdaj. Sadje in zelenjavo sem vedno kuhala doma, nič frutekov in podobnih kupljenih kašic. Zdaj ko ima 11 mesecev pa mu sama kuham polento, gris, keksolino mu sama delam, vglavnem nič ne kupujem. Delam mu pa s kravjim mlekom 3,5 mlečne maščobe, ker ga uvajam in navajam zaradi vrtca.

*NikoLina* -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 13:28:52)

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Otrok je star 6 mesecev in pol, ji pa pripravim vse doma, pa tudi vse poje. Še posebno ima rada riž v vseh oblikah. Je pa res, da je narejen na vodi, no včasih dodam kaj svojega mleka.

Mene zanima, če misliš na navadni riž? In če, kako ji ga pripraviš?

memole80 -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 14:28:21)

Ja, jaz ji pripravim kar riž. Najprej smo kupovali riževe kosmiče, ampak jih ni jedla.

Riž pa pripravim na več načinov:

1.) Skuham kompot (pol jabolka, 2 suhi slivi, 2 suhi marelici), ko je kuhano, dam sadje ven in na tej vodi skuham riž. Na koncu vse skupaj (sadje in riž) zmiksam.

2.) Skuham riž z brokolijem in dodam za eno majhno žličko masla

3.) Riž z banano: skuham riž in dodam banano, ter malo svojega mleka

Je pa tudi velika oboževalka polente. Najraje ima polento, zmešano s sirčkom od Plasmona.

*NikoLina* -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 15:17:35)

Aha, super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Hvala! Moja je tudi toliko stara in ji riž še nisem ponudila...No, zdaj pa bom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lp

botrca -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 15:25:04)

Ni prehitro riž pri 6 mesecih glede na to da vsebuje gluten? Ali pa ji že vse daješ kar vsebuje gluten?

memole80 -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 15:25:06)

Ja, ampak po mojem nisem delala najbolje, saj bi morala dodati prilagojeno mleko....včasih sem dodala svoje, velikokrat pa tudi ne....ojojoj...to so pa začetniki....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

memole80 -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 15:26:19)

Ma riž in koruza ne vsebujejo gluten. Sem ji pa ta teden začela uvajati gluten

botrca -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 15:29:01)

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Ma riž in koruza ne vsebujejo gluten. Sem ji pa ta teden začela uvajati gluten

Ki si pa to slišala? Nimaš prav. Pojdi malo po internetu prebrskat ali pa na RR se je že toliko govorilo o tem.

Če mene vprašaš je prehitro za uvajanje živil ki vsebujejo gluten, ampak ti najbolje veš.

memole80 -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 15:43:03)

Spodaj je kopirano s strani: http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=1390

Brez glutena

Riž je del neglutenske diete, saj v nasprotju z drugimi žitaricami ne vsebuje glutena. Ne le vsi, ki ne prenašajo glutena, tudi tisti, ki so alergični na različne beljakovine, na primer na mleko ali jajca, lahko brez strahu uživajo riž, saj še niso ugotovili, da bi komu škodil.

Nam je rekla P, da ji lahko začnem uvajati gluten. Problem je tam, kjer so v držini bolniki s celiakijo. Baje se lahko daje že od 5. meseca naprej. Seveda pa vsak P reče drugače.

memole80 -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 16:05:19)

Kaj pa če pripravim kašico iz jabolk, banane in Plasmon piškotov (ki vsebujejo mleko)...kaj moram vseeno dati prilagojeno mleko?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.11.2008 16:54:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.11.2008 16:55:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

memole80 -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 17:09:38)

Kaj pa misliš, če pripravim sadni riž samo z vodo, to ni najboljše a ne? Mi smo poskusili s kašicami, ki se mešajo z vodo, ampak je alergična, priagojeno mleko pa ji smrdi....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

memole80 -> RE: Mlečne kašice (10.11.2008 17:14:19)

Aja, glede piškotov pa takole: tudi sama sem si rekla, da bom pazila s sladkorjem, ampak malo pa ga mora vseeno dobiti. Prav P mi je svetovala piškote. :) Večina otrok je zrastla s Plasmoni. Baje pa vsebujejo neškodljiv sladkor. Poleg tega nam je P rekla, da tudi če ne bo jedla sladkarij, še ne pomeni, da ne bo imela gnilih zob. To je odvisno tudi od železa. Pa kon koncev: tako rada jo vidim kako liže piškotek.

Jelcy -> RE: Mlečne kašice (11.11.2008 13:18:44)

Jaz mojemu vsake toliko k jabolku ali drugim sadezem zmiksam tudi keks. Uporabljam pa od Milupe brez glutena, kupila pa sem jih v Muellerju.

Stran: [1]