Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 15:37:31
|
|
|
|
košuta
|
Oj! Predlagam, da pogledaš na spletno stran Radia Ognjišče rubriko Kuhajmo s sestro Nikolino. Tam lahko najdeš ogromno receptov z opisanimi postopki priprave. Receptov je pa toliko, da boš imela spet probleme odločit se, kaj boš kuhala...
|
|
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 15:56:05
|
|
|
|
spacey
|
Hvala za namig in info, košuta. Pa vseeno bi rada, da še kdo doda kak svoj izi recept.
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 16:02:56
|
|
|
|
Anonimen
|
imaš mogoče knjigo od Emilije Pavlič Za otroke kuhajmo zdravo ? jaz grem kar po tisti knjigi,ko mi zmanjka idej. not je jedilnik po letnih časih za celo leto. je pribl. tako,kot imajo jedilnik v vrtcih. sicer ne delam lih vse tko,kot piše,ma za kakšno idejo je ok. pa recepti so tudi zraven. drugače pa gledam,da jemo recimo tko: en dan kak zrezek al kako drugo meso,potem neki brez mesa,pol so na vrsti ribe,pol spet neki z mesom,pa nekaj za na žlico,pa spet ribe,pa neki zelenjavnega.pa spet od začetka... EMILIJA PAVLIČ
|
|
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 16:03:46
|
|
|
|
Pingvinčica
|
Testenine z tuno, pa solatka.
|
|
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 16:10:12
|
|
|
|
Anonimen
|
ja,med tednom ponavadi skuham zvečer golaž recimo in ga skuham res full,da ga mam še za v skrinjo in pol drugi dan skuham zraven samo kako pašto,riž,polento... tudi joto,ješprenj,paštafižol skuham že zvečer,al pa segedin golaž,... ja,lazanjo tudi pripravim en dan prej,pa jo pol samo spečem. drugače na izi pa kake filete osliča v pečko,pa je kosilo v 20 minutah... al pa zelenjavna mineštra,rižota z gobami,to je na izi... hmmm,čaki se bom še kaj spomnila...
|
|
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 16:22:16
|
|
|
|
spacey
|
Nikki superca. Bom si nabavila tole knjigo. IZVIRNO SPOROČILO: Pingvinčica Testenine z tuno, pa solatka. Testenine jemo na 100 in 1 način. Rahlo so se nam obrnile. Ampak vseeno hvala.
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 16:31:15
|
|
|
|
Anonimen
|
a ni tvoj sine rojen 2005? ker to leto so dajali to knjigo za darilo...
|
|
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 16:32:18
|
|
|
|
Anonimen
|
1. gobova rižota+zelena solata 1.polpeti + krompirjeva solata 3.praženo kislo zelje, pečenica ali krvavica 4.zelenjavna juha + pečen piščanec+solata 4.goveji zrezki v omaki+zdrobovi cmoki+solata 5.paradižnikova juha+ ocvrt piščanec+fižolova solata 6.brokolijeva juha+skutini štruklji+kompot 7.golaž+polenta+solata 8.palačinke v pečici polnjene s šunko, sirom in gobicami-posuto s sirom+zelena solata 9.sarma+sladica 10.gobova juha, zelenjavni zrezki+solata 11.mineštra+pecivo 12.pečen krompir s piščancem+paradižnikova solata 13.jota+palačinke s čokolado 14.špageti bolognese+ solata 15.ocvrti ribji fileji+krompirjeva solata
|
|
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 16:51:04
|
|
|
|
Balonchy
|
Spacey imaš ZS
|
|
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 17:05:18
|
|
|
|
spacey
|
IZVIRNO SPOROČILO: NIKKI a ni tvoj sine rojen 2005? ker to leto so dajali to knjigo za darilo... Ja je, sam mi nismo dobili te knjige. Kind lady, hvala za ideje. Balonchy, hvala tudi tebi.
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 17:14:41
|
|
|
|
Anonimen
|
sori,če je to čist izven teme,ma kaj pa ste dobili od občine za darilo ob rojstvu?
|
|
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 17:25:33
|
|
|
|
Gina
|
Hitra kosila brez špagetov in makaronov : - meso v smetanovi omaki + kuskus - pečena riba - rižota s čimerkoli že, kar imaš doma - svaljki + sirova omaka - pica (prejšnji dan narediš testo, ga daš v hladilnik, ko prideš pa samo gor zložiš vse in je) - endivija s krompirjem + zrezki - zelenjavni polpeti + pire - zelenjava + krompir - golaž + polenta - porova juha + ta hiti štruklji - zelenjavna juha + palačinke (od Pečjaka odmrznjene , če se ti jih ne da peči, so čisto gud) - pomfri + jajce na oko + grah - pire + blitva ali špinača + jajce ali meso
|
|
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 17:58:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Gina, mi prosim poveš. kako pripraviš kus kus. Ali ga samo prevreš ali kako?LP
|
|
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 17:58:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Nekaj easy jedilnikov: - špinača+ pire+ mesni polpeti
- rdeče zelje+ pire+ govedina
- kislo zelje+ kosan krompir+ pečenice
- kisla repa+ fižol+ pečenice
- sladko zelje+ pire+ govedina
- dunajski zrezek+ pomfri/rizibizi
- kosan kromir+ mehiška omaka
- pečen krompir v pečici+ pečeni kotleti
- rizi bizi+ zelenjavni polpeti
- golaž+ testenine
- zelenjavna juha+ palačinke
- fižolova mineštra
- njoki+ boloneze omaka
- testenine na 1001 način
- rižota z gobicami+ sojini polpeti
- goveji zrezki v omaki+ krompirjevi cmoki
- diplomatski kromir+ zelenjava na maslu+ pečenka
- restan krompir+ pečenka
- polnjene paprike+ restan krompir
- čufti+ pire
- krompirjeva solata+ paniran oslič
- pomfri z jajčko
- reberca+ široki rezanci v omaki
- pomfri+ ocvrti piščančji medaljoni
- kosan krompir+ govedina(narezana na trakove) z čebulo
- štefani pečenka+ restan krompir
- musaka
- lanzanja
- lasaka(krompir s sirom, v pečici)-isto, kot musaka, sam brez mesa
- ocvrte malancane+ restan krompir
- ocvrte polnjene rdeče paprike(s sirom in šunko)+ restan krompir
- lovska omaka+ pire+ pečenka
- ocvrt sir+ pomfri+ solata
- ocvrti šampinjoni
- pasulj
- pečen pasulj
- kaneloni s šunko in sirom
- mesne ruladice, polnjene z gobicami+ restan krompir
- pražen fižol+ solata
- ...
Obvezno zraven juhica in solata. Če se spomnim še kaj, napišem.
|
|
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 18:07:36
|
|
|
|
spacey
|
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka kako pripraviš kus kus. Kupiš instant kus kus in slediš navodilom. V podoso daš pol itra vode (za celo vrečko), malo soli in žlico olivnega olja. Ko voda zavre, streseš not vrečko kus kusa, dobro premešaš in pokrijež za 5 minut. Nato dodaš maslo, spet lepo premešaš in serviraš. Zelo simpl, res. Gina in aspirinčica, hvala za ideje. Super ste.
|
|
RE: Mi pomagate z idejami.. 8.12.2007 18:14:46
|
|
|
|
Gina
|
Pri kuskusu so vedno navodila zraven, kot je že spacey napisala. Problem je v tem, da vsa navodila niso ok. Vsekakor ne moreš falit, če daš toliko vode vret, kot piše in toliko kuskusa not vržeš, kot piše in odstaviš iz ognja ter pokriješ, da se napije. Potem pa čez dve minuti preveri, koliko je mehek. Če je še trd, ga pusti pokritega še eno minuto in tako naprej. Kakšni kuskusi se radi spackajo. Nisem naletela pa še na nobenega, ki bi ga bilo treba na koncu še pokuhat, čeprav na nekaterih tako piše. Meni je všeč, če je dodano maslo zraven.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?