Pia73
|
Lej, ko vidim, da nisi jezen bom podrobneje povedala. Skratka midva sva skupaj že ohoho let in sva bila v kar nekaj hotelih. Ampak saj veš kako je v hotelih, ena soba, kopalnica in če imaš res srečo ima balkon luč. Kar pomeni, da ko dojenček zaspi (midva namreč nisva pristaša, da dojenček spi v vozičku, midva pa npr. sediva na neki bučni terasi) si omejen na tisto sobo, kopalnico in balkon. In ker večina sob nima niti hladilnika, si še za piti ne moreš postreči, da ne govorim o kakem kapučinu, morda mrzlem pivu,... Pa, če otrok ni navajen, da se nekaj okoli njega dogaja, ko zaspi, moraš še po prstih hoditi. Midva sva vedno govorila, da bo najin navajen spati, tudi tako, da se bo npr. govorilo ob njem, pa se je potem to pri parih mesecih samo obrnilo. Do morja pa je tudi še par mesecev in ne moreš vedeti, kako bo reagiral tvoj dojenček. Druga pomembna stvar, ki je pa je hrana. Za tako malega - do enega leta - je fino, če imaš možnost sam kaj pripravit, če ne drugo, da imaš v sobi kak jogurt, skutico in sadje in najmanj kar potrebuješ zato je hladilnik, da ne govorim o kakem pogrevanju mleka za čokolino ipd,... Po drugi strani pa je fino, da prideš v jedilnico, se vsedeš in ti prinesejo zajtrk, kosilo, večerjo,.. Ampak jaz na morju absolutno ne komliciram in kuhamo hitre variante, včasih pa zadevo popestrimo in gremo na kako pizzo, špagete,... Tako, da tudi v apartmaju lahko organiziraš prehranjevanje zunaj! Mi smo bili dve leti na otoku Pašmanu kjer je za nas božansko. Samo je tam full mir, pa nič se ne dogaja in moja sestra npr,. ne bi šla več tja, čeprav je za njo že kar rekord, da je bila tam 2x. Bili smo v privat apartmaju z super gostitelji in v bližini plažo z mivko. Lani pa smo bili v Petrčanih pri Zadru. Ni bilo slabo a pred Pašmanom se lahko skrije, vsaj za nas. Aja, na Pašmanu tam kjer hodimo mi, je popolnoma zasedeno, mi smo letos odpovedali, sicer že marca in je bilo takrat že vse ostalo rezervirano, ker to običajno rezerviramo kar za naslednje leto ali pa do novga leta. Aja, pa veš kaj je še meni pomembno, da ima apartma tako teraso, da lahko z možem sediva zunaj in slišiva tamalega. Joj, zdaj sem pa res naložila,.... Upam, da ti bo kaj pomagalo,....
|