Tutan
|
O tem sem že sama nekje nekaj pisala - na otroški opremi ali nekaj takega. In ne, ni šans, da kupim eno majčko, sprano, čeprav s pripisom 'dobro ohranjena, malo nošena ' za 8€, katerim moram dodati še poštnino, pa dobim znesek vsaj 2 novih majčk iz H&Ma, kupljene v navadnih akcijah (imajo kratke majčke z različnimi motivi za nekaj čez 4€). Pa drugače rada kupim tudi kaj 'že ponošenega', predvsem preko ebaya in predvsem stvari, ki se jih pri nas v trgovinah ne dobi (GAP, Next itn). Recimo za primerjavo - nedolgo nazaj sem mu vzela dres od Manchestra (ker si ga je res noro želel) - pri nas v trgovini so nekaj čez 30€ (neznižani), torej če so jih sedaj znižali, recimo na 20€, jaz pa sem iz Anglije dala s poštnino vred 8funtov - kar je še vedno računica. Pa je dres res kot nov, ne vem če so ga 2x prali . Pa tudi praksa iz tujine je načeloma taka, da ponošene cunjice prodajajo v paketu - torej po najmanj 3 hlače skupaj, pa daš tistih 5, 6 funtov za trojne Gapove kr.hlače. Ampak je jasno - cunje so nošene, oprane, sicer dobro ohranjene, vendar je cena več kot 80% nižja od tistih v trgovini. Pri nas je pa praksa, da nekdo kupi no name majčko, verjetno kar v Kiku za 4€, prodaja pa rabljeno za 3€. No go, jaz tega ne kupim. Marsikdo pa očitno da ja. (p.s.:Pa nimam nič proti cunjicam iz Kika, kakor komu paše, jaz nikoli nič ne najdem not za oblečt, nekateri pa kupujejo cele garderobe - zdaj ne vem, ali se mi ne da brskat ali ko jaz pridem nikoli nič nimajo - zgolj za primerjavo, da ne moreš prodajat ene cunjice za tak denar, ker če temu prištejemo še poštnino, kupca take majčke dobesedno nategneš).
|