Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 14.12.2005 15:55:16
|
|
|
|
Anja**
|
100 krat preizkusen recept: Pot pod noge in v Razvanje k Brodnjaku, sama doma ne spacas boljsih. ..pa pr meni se na kavi oglasis pa naredis pr meni degustacijo ...ce ne verjames meni pa BAGI vprasaj (glede medenjakov in linskih)
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 14.12.2005 19:44:29
|
|
|
|
Ro-La
|
Še ena, ki kekse peče pri Brodnjaku mmmmmmmmmmmmmmmm so dobri
_____________________________
NE, ne grem več rodit....JASNO!?
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 14.12.2005 22:28:33
|
|
|
|
mehurčica
|
Čujte, pa jaz resno mislim. Ker ti dve sta jih same spekle boljše, kot katerakoli pekarna. Njam, njam...Pa ni da jih tudi sama nebi! Pa res še nobena ni sama pekla teh keksov?
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 14.12.2005 22:30:44
|
|
|
|
Ro-La
|
Mehurčica, hitro kekse pečt, pa v petek jih zraun prinesi Mi še pečenke ne pečemo, zakaj bi kekse
_____________________________
NE, ne grem več rodit....JASNO!?
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 14.12.2005 22:33:07
|
|
|
|
mehurčica
|
Zaj si me pa nasmejala. Mi tud pečenke ne pečemo. Kekse pa bi malo pacala skup. Sej se samo oblikujejo, spečejo se pa sami.
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 14.12.2005 22:35:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem jih pekla za svojo poroko. So bli ful dobri. Recept je bil dokaj enostaven, ker vse samo skup zmešaš, potem pa zamesiš in narediš medenjake. Recept ti jutri napišem, zdaj ne morem, ker se David aktivno ukvarja s papirnatimi robčki.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.12.2005 22:37:46
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 14.12.2005 22:48:32
|
|
|
|
Joe
|
Mehurčica, domača peka keksov, sploh poskusna, in še posebej na zimo, ni priporočljiva za vitko postavo! Raje se zavaruj, sicer boš že na svečnico objavljala dietne recepte!
_____________________________
Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 14.12.2005 23:51:10
|
|
|
|
lelaval
|
Linške jaz delam takole: - 500 g moke - 200 g margarine - 125 g sladkorja - 1 vanili - ščep soli - 1 jajce - 1 pecilni Vse skupaj zmešam in dam vsaj za 1 uro v hladilnik. Razvaljaš na primerno debelino, izrežeš okrogle modele (če ti paše, pa lahko tudi zvezdice ali srčke), polovici narediš luknjice, cele namažeš z marmelado, pokriješ, daš v pekač in pečeš, da porumenijo (približno 12 minut na 180 stopinj). Nazadnje jih potreseš s sladkorno moko. Pa dober tek. S kologrami pa se jaz vsaj decembra ne obremenjujem preveč
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 16.12.2005 11:32:54
|
|
|
|
Nasy
|
najbolj enostavno za peko piškotov je linško testo, ki ga uporabljajo vsi slaščičarji..gre za razmerje delov in sicer, 3:2:1, kar pomeni, moka:maščoba:sladkor..vse drugo je samo dodajanje-odvzemanje..
_____________________________
Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 16.12.2005 12:02:57
|
|
|
|
al1*
|
Še moj recept za medenjake: 50 dag moke 3 žlice medu 20 dag sladkorja v prahu 2 žlici mleka ali ruma 2 jajci žlička sode bikarbone 3 žličke začimb za medenjake (cimet, klinčki, karbdamom, jaz dam kar Kotanijevo mešanico začimb za medenjake) 15 dag margarine kandirane pomaranče (po želji) Testo zmesiš in pustiš počivat vsaj en dan v hladilniku. Narediš kroglice, daš na pekač in pečeš pri 150 stopinjah 20 minut. Pečene namočiš v stopljeno čokolado ali pa preliješ z limonimim ledom.
< Sporočilo je popravil al1* -- 16.12.2005 12:07:37 >
_____________________________
lp
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 16.12.2005 12:17:00
|
|
|
|
mehurčica
|
Hvala punce! Zdaj pa samo v akcijo. Bom sporočila, ko jih bom naredila. Še ta mesec...upam.
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 16.12.2005 15:04:50
|
|
|
|
ribica.
|
Evo ti recept za slastne medenjake, res medene: 1kg moke (pol ostre, pol gladke) 250 g margarine 4 jajca 2 žlici sode bikarbone 230 g sladkorja 5 žlic medu 2 majhni žlčkii cimeta 1 žločka mletih klinčkov 1 žlica olja 50 g mletih mandeljnov (Jaz jih pečem po tem receptu, s to razliko, da vzamem polovico vseh sestavin, razen meda oz. če vzamem celo kilo moke, dam 10 žlic meda) Priprava: Margarino, sladkor, med, cimet in klinčke dobro prevremo in nato ohladimo. V moko damo sodo, mlete mandeljne in dodamo prevrete sestavine. Na koncu dodamo še jajce in olje, dobro šremešamo, pokrijemo in damo čez noč v hladilnik. Drug dan razvaljamo na pol cm in izberemo poljubne modelčke. Pečemo na 180-200 stopinj. Pečeni so zelo hitro, zato pazi da se ti ne prismodijo. Mislim da so notri manj kor 10 min. Iz sladkorja v prahu, beljaka in limoninega soka zmešamo glazuro in z njo premažemo ohlajene medenjake. Lahko jih okrasiš z mandlji. Ful so dobri!
|
|
|
|
RE: Medenjaki in linške oči 16.12.2005 19:35:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Ha, jih ravnokar jem (smajlikiseoblizuje), sveže pečene po receptu sestre Vendeline: 15 dag meda, 30 dag masla, 2 jajci, 15 dag sladkorja v prahu, 50 dag moke, 1 žlička sode bikarbone (ne uporabljat pecilnega praška, ker med izniči njegovo delovanje, posledično se medenjaki ne vzdignejo in so trdi), dišave (1 žlica cimeta, klinčki,...) Raztopiš med. Maslo penasto vmešaš, postopoma dodajaš jajca, sladkor in med. Moko zmešaš s sodo in dišavami. Vse skupaj zamesiš v testo. Pustiš počivat pol ure. Oblikuješ za majhen oreh velike kroglice in jih polagaš na pomaščen pekač. Pečeš 10 minut (da postanejo zlato rjavi) na 170°C. Pa dober tek.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?