|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Medenjaki
4.12.2004 10:41:13   
malika
Mislim, da je že bilo nekaj pisano o tem ,ampak ker nimam časa sledit, bom zagnjavila še enkrat.:ups::ups::ups:

Ima katera kak dober recept za medenjake?Ali pa kakšne fine cimetove kekse?

Upam, da mi ne slabo zraven peke, ker vonjave,...fuj

:nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Medenjaki
4.12.2004 11:57:11   
BARBARA R.
Medenjaku;
50 dag mehke moke,25 dag rjavega sladkorja,3 jajca,4 žlice medu,1 žlička jedilne sode.
Vse sestavine zmešaj in dobro pregneti.Pokrito naj počiva na hladnem en dan.Predno začnemo peči še enkrat pregnetemo.Pečemo na 200 cca. 10 min.

Dober tek!

Jaz pa ravnokar delam Miklavže.

:muca:

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Medenjaki
4.12.2004 12:26:34   
Blink1
ENOSTAVNI MEDENJAKI

720 g moke TIP 850 (krušna)
380 g medu
210 g sladkorja
210 g masla
100 g jajc
8 g sode bikarbone
malo soli, cimeta, klinčkov mletih, ingverja mletega, malo muškatnega oreha
(dišav in začimb v skupni teži 17 g)

Izdelava: med in sladkor malo segrejemo, da se sladkor raztopi, dodamo maslo in stepena jajca ter dišave. Sodo bikarbono raztopimo z 2 žličkama vode od predvidene količine.
Medno zmes ohladimo in zgnetemo testo. Testo naj počiva 2 – 3 ure. Valjamo in izrezujemo. Pečemo pri 190°C

MEDENI KEKSI

600 g moke TIP 500
1 čajno žličko sode
150 g masla
250 g sladkorja v prahu
3 jajca (150 g)
100 g medu
cimet, ingver, klinčki (1 žličko mešanih začimb)

Zgnetemo testo. Počiva 1 uro. Oblikujemo.

NURNBERŠKI MEDENJAKI

Testo:
300 g ržene moke
180 g sladkorja
2 jedilni žlici medu (cca. 100g)
100 g (2) jajci
1 čajna žlička jelenove soli
malo cimeta, ingverja, klinčkov

Segrejemo med in sladkor do 50°C. Dodamo jajca, začimbe in v vodi raztopljeno jelenovo sol ter na koncu še moko.
Zvaljamo 2 kosa testa in ju nadevamo kot pito.

Nadev:
250 g ribezovega djema
50 g sesekljanih arancinov
50 g sesekljanega citronata
50 g orehov grobo mletih
50 g rozin

Na vrhu premažemo z jajcem, pečemo pri 190°C in še toplo zrežemo.

Pa še...

PREVLEKE ZA MEDENJAKE


SIJAJNE PREVLEKE

1. Prevleka po peki
100 g medu
10 g olja
10 g vode

Zmes zavremo in premažemo.

2.
40 g želatine namočimo
250 g vode
250 g škrobnega sirupa ali glukoze

Skupaj zavremo in vroče premažemo.


SVETLE – BELE IN PROZORNE KUHANE PREVLEKE

3.
300 g sladkorja
100 g vode
limonina aroma, malo limoninega soka

Kuhamo do 114°C (močna nit) in nato premažemo preko toplih medenjakov. Ohladimo.


4.
500 g sladkorja
165 g vode
100 g beljakove prevleke

Sladkor in vodo kuhamo do 110°C, ohladimo, tabliramo in dodamo prevleko za brizganje.


5. Dekstrinova prevleka

Krompirjev škrob pražimo pri 220°C, prelijemo z vročo vodo in prevleko še vročo nanesemo na vroče izdelke. Osušimo.


6. Limonina prevleka

200 g sladkorja v prahu pomešamo z limoninim sokom v gosto peno, segrejemo kot fondant. Namažemo s čopičem ali premažemo s paleto.


7. Beljakovinska prevleka za krašenje medenega testa

500 g sladkorja v prahu
200 g (6) beljakov
limonin sok

Stepamo s postopnim dodajanjem beljaka.

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Medenjaki
4.12.2004 13:08:47   
Dadi
Jaz sem medenjake nekaj dni nazaj naredila po receptu, ki ga dobiš v ta novi mercatorjevi reviji(decembrski) in so zelo dobri. Samo jaz namesto glazure z beljaki naredim čokoladno glazuro.

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Medenjaki
4.12.2004 13:43:18   
Anonimen
Zelo enostavni 'medenjaki':

DIŠAVNI PIŠKOTI

75 g surovega masla
1 majhno jajce
275 g moke
50 g medu
1 mala zlicka pecilnega praska
100 g rjavega sladkorja
1 jedilna zlica cimeta

Moki primesas pecilni in cimet in vse presejes v
skledo. Dodas maslo v malih kosckih in to s prsti
drobis, da nastanejo nekaksne velike drobtine.
Jajce v kozarcu zmesas z vilicami, nato prilijes med
in oboje stepes se malo.
V skledo k moki dodas se sladkor, zmesas, nato pa
dodas mesanico jajca in medu.
Zgnetes in naredis veliko kroglo.
Das kroglo v polivinil vrecko in v hladilnik za cca 30
minut.
Mizo + valjar malce pomokas. Razvaljas na ene pol cm. Potem pa izrežeš z modelčki.

Pecica 170 stopinj, 15-20 minut.

lp,:fis:


(odgovor članu malika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?