Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Marmelada za v smeti :( 15.11.2007 8:59:24
|
|
|
|
Barbs
|
Jaz sicer marmelade ne kuham, moja mama pa pravi, da je fora v tem, da ne smejo bit lih sam pomarabče not (zaradi strukture sadja). Da je treba dodat jabke. Pa ona vedno olupi pomaranče... ne vem, kje si dobila recept ,zato tudi ne vem, kje si zasrala, ker pri teh rečeh je včasih čist kaka drobna finta, pa lahko reš vse vržeš stran... Evo, probaj še tegale: 3 kg pomaranč 3 kg sladkorja 1 kg jabolk 1 limona Pomaranče olupimo, odstranimo belo kožico in peške. Olupljene narežemo na tanke rezine. Pomarančam dodamo olupljena in na kocke narezana jabolka . Prelijemo jih s sokom limone. Na 1 kg sladkorja vzamemo pol litra vode in kuhamo tako dolgo, da se naredi sirup. Vmes pobiramo peno ki se naredi pri kuhanju sladkorja. V ta sirup dodamo pomaranče in kuhamo na visoki temperaturi 30 minut. Nato marmelado vlijemo v čiste vroče kozarce. Na vrh damo rezino limone ali pa par kapljic ruma. Upam, da ti rata in da nisi izgubila volje - če ti rata, se priporočam za en kozarc
|
|
RE: Marmelada za v smeti :( 16.11.2007 12:14:42
|
|
|
|
maja1488
|
Bom probala v nedeljo. Me samo še zanima kolko pride marmelade iz 3 kg pomaranč?
|
|
|
|
RE: Marmelada za v smeti :( 16.11.2007 13:30:18
|
|
|
|
tinkamiška
|
Jst sem tudi dala zraven jabolka in je piršla čist dobra marmelada. drugače pa ni nič narobe, če so olupki zraven, ker to da poseben okus marmeladi. Je pa res, da jst nikoli tako dolgo ne kuham marmelade, delam bolj po občutku in nočem je preveč kuhat, da ne izgubi vseh vitaminov. ...pomojem si jo predolgo kuhala sem pa lani delala marmealodo po istem receptu kot Barbs in je prišla prav fina dobra in so jo vsi pohlaili...samo namesto belega sladkorja sm dala rjavega... lp, Tinka
|
|
RE: Marmelada za v smeti :( 16.11.2007 13:30:55
|
|
|
|
tinkamiška
|
aja iz 3kg pomaranč pride približno 3 litre marmelade...
|
|
RE: Marmelada za v smeti :( 16.11.2007 15:22:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Pomaranca z olupki? Prav tistimi debelimi oranznimi? Pa saj niso uzitni sploh!
|
|
|
|
RE: Marmelada za v smeti :( 16.11.2007 15:24:21
|
|
|
|
Anonimen
|
A danes še kdo marmelade je?
|
|
|
|
RE: Marmelada za v smeti :( 16.11.2007 15:41:05
|
|
|
|
tinkamiška
|
ja mi vsako jutro so za jest olupki, seveda, samo bi blo fino če bi bili bio...nešpricani...
|
|
RE: Marmelada za v smeti :( 16.11.2007 23:49:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Sorry tinkamiska, v LJ na vseh zabojih s pomarancami in limonami pise, da lupina ni primerna za uzivanje oz. da ni uzitna. Torej? Ne, albina, jaz je ne jem .. razen na palacinkah
|
|
|
|
RE: Marmelada za v smeti :( 17.11.2007 10:20:46
|
|
|
|
Barbs
|
Albinča, tudi jaz ne jem marmelade na kruhu. Jo pa včasih dodam na kakšo pecivo (premaz) al pa v palačinke za tastarejšo, ostali jih itak jejo z nutelo.
|
|
RE: Marmelada za v smeti :( 17.11.2007 10:56:42
|
|
|
|
Abra
|
Dobijo se tudi bio pomaranče, ki niso špricane. Jih imajo skoraj povsod. Od teh lahko uporabiš tudi olupke, od drugih pa ne. Je pa belo kožico pod olupkom dobro odstranit, ker ta je tista, ki da je čuden okus. Drugače pa obstajajo posebne pomaranče, ki jih gojijo prav za olupke - za kandiraje. Te sveže niso tko dobre, se jih pa tudi ne da kar tko dobit. Sploh pri nas. Nisem vedla, da marmelade niso več tko popularne. Jaz jo še vedno jem za zajtrk - iz 100% sadnega deleža brez dodanega sladkorja malinovo ali jagodno na polnozrnatem kruhu. Meni je še vedno to najboljši zajtrk. Sem čudna al kaj?
|
|
|
|
RE: Marmelada za v smeti :( 17.11.2007 13:10:37
|
|
|
|
tinkamiška
|
Ribica, tako kot je napisala Abra in ja, nam brez marmelade živeti ni malo se hecam no, ampak si ne znampredstavjat, da je ne ib mela doma, ker je za zaktrk res najboljša, ali pa med, kadar se je malo preobjem... pa za palačinke tudi, sploh grozdna, ki sem jo letos nardila, bo kmalu pošla, pa za na peciva...veliko jo uporabljamo. lp, tinka
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?