ronja
|
Meni je trenutni papež simpatičen - mislim, da je najbolj katoliški v pozitivnem smislu od vseh do zdaj (iz recentne zgodovine kar sem uspela zvedet o njih). Ker ne obtožuje, ne vrže kamna, kot je tudi Jezus rekel, da naj ne bi, če nisi brez greha, itd... Malo bolj strpen in človeški. In končno je dal vedet, da pa pedofilija ni ok, tudi če se dogaja za cerkevnimi zidovi, kar mu sploh štejem v dobro. Kar se tiče vere: vse vere so slonele na obeh - moškem in ženski in večinoma celo bolj na ženski, ker je pač simbol plodnosti - moški pač ne rojevajo in zato je usoda rodu odvisna od plodnosti žensk (tudi moških, seveda, samo takrat še niso kaj dosti o genetiki vedeli;). Tako da se mi ne zdi nič čudnega, če bi tudi ta vera imela žensko v ozadju - itak niti ni v ozadju, ker je veliiiiiko katolikom najpomembnejša Marija (v LA, pa nekateri Pravoslavci), ker pač to izvira iz njihove kulture, kjer so častili žensko boginjo kot glavno, potem so pač imena zamenjali. Da mora bit nujno devica - to pa ne vem, zakaj - vsi prej so častili plodne ženske, to je verjetno zaradi zatiranja "ženske moči", kot rečejo, tudi seksualne, ker se je pač nekateri moški bojijo (če se zavežeš celibatu, verjamem, da ti zna bit problem;). Da bi imel pa Jezus ženo, se mi ne zdi nič nenavadnega in meni sta bila že ob branju biblije malo sumljiva, če bi gledala film, bi rekla, da ziher šmirata:D.