Skaana
|
In koooončno še midve , najprej vzhičene čestitke naši prvakinji Lini, za prve korake . Sem prav uživala, ko sem brala dogodivščine marčevskih . Naši Ateni se tud full dogaja. Saj veste, vsak dan nekaj novega. Dan po božiču se je končno začela kobacati, ima svojstven stil - kot kakšen ranjenec. Ena noga stegnjena naprej, druga pa po kolenih . Je pa kar priročno, ker se lahko v sekundi dvajset spet usede na rito. Sem prilepila fotko v album. In tako je konec brezskrbnih dni za nas . VSE premeče, potegne, okusi... Ni da ni. Najraje kakšno drobno smetko izza radiatorja . Se dvigne ob opori, sam takoj išče naše roke, da lahko hodi. Sama se drži za moja kazalca in šiba. Zelo hitro. Najraje v tem položaju brca žogo , pa tudi drugače ima raje bolj fantovske zadeve (govori br ko vidi avto ali vlak, prelaga kocke...) Še dobro da hoče tudi "kuhati" z mano (beri metati vse lonce iz omar in "zlagati" posodo in pomivalca). Je pa tudi zelo zgovorna pupa. Reče že: am am kadar vidi slinček, posodo ali jogurt, papa (tudi odmaha), titi ko vprašaš kje je ura (pogleda in reče), dedi, ark pokliče našega psa vedno ko gremo ven, pošlje lupčka (našobi ustnice in cmokne), če jo vprašaš kaj dela račka, reče gaga, da moj moj, buc buc, ve kje je kdo ki ga pozna, pa zelo ponavlja za nami ko ji kaj govorimo... Kocke sicer hoče zlagati eno na drugo, a ji še ne uspeva, da bi se obdržale, je pa čisto očarana nad žogicami. Aja, pa počeše se sama in umije zobke (Suzi, upam da bo Anžej to čimprej osvojil), pa počeše mene, mi natakne očala in se zraven, pokaže kje ma katera igrača ali mi nos, pri sebi pokaže popek (to je ful luštna, ko si gleda tistega bušija). Pa hrani tudi igrače - jaz sem tudi zelo ponosna, ko kaj novega odkrije. In to je kar sama in pri čist novem jelenčku Rudolfu na obisku mu je dajala prvič kruh v usta. Sem se kar stopila od ponosa Skratka, ful stvari... Mi je pa nekaj ful hecno. Mene kliče jaja. In to zaradi tega, ker sem takrat, ko me je babi klicala mami, oglasila iz druge sobe jaa. In me je tamala začela klicati jaja. Ne vem če je smešno ali ni... Še kar ima zgornjo čeljust čisto belo (vidim že štiri zobke, sam še niso pokukali na plan). Torej smo še pri dva. Nočno spanje super, tudi uspavanje klapa kot urca - sama zaspi. Sam en nočni podoj (nekje ob petih) ne moremo ukinit. Pa je že uspevalo 11 dni zapored, zdaj pa spet stara pesem. Je full rada in vse. Jaz imam pa vprašanje glede solate. Nikjer nisem zasledila, da bi bila kao prepovedana, sam se mi pa zdi kar to much za micene. Kaj pa vem. Imamo pa probleme s pitjem. Noče pit. Ko vidi magični lonček, kozarec, slamico, flaško... začne ful mahat z rokami, odmikat glavo in stiskat ustnice. Mislim katastrofa. Z delom začnem 10.2. Sam učim in ni panike. Še vedno bom lahko z malo zelo veliko, če bom htela. Pazila mi jo bo pa mami. Pikolina, sem se spet razpisala . Še odgovori: 1. večinoma kupljene kašice, al pa polento, koruzne kosmiče, proseno kašo, riž, 2. se še dojima 2 do 3× dnevno, pri kašicah pa ji dodam Novalac2, a zelo malo, s kravjim bom počakala do leta dni 3. zaradi zelo suhe kože na dva večera Lepo, lepo, lepo se imejte s svojimi . Čisto malo časa še imamo v celoti z njimi . Pa pa, vaša Skaana in Atena