|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Marčevke -nadaljevanje!
2.2.2005 14:47:31   
tanaja*
Spet nas jaz dvigujem8)!

Joj, barby*, ti nas pa vedno tako nasmejiš:)-:)-:)-:)-:)-. Si te kar predstavljam, kako iščeš kartico in hitiš razlagati, da imaš sestrine očale:)-:)-:)-!

Spacey, jaz srčno upam, da bo vse minilo, ko rodimo:). Meni noge niti ne zatekajo tako zelo močno. Se mi je pa naredil en čisto micen "kurji oko" in me boli, ko :hudicek:. Ga grem danes ob 15.30 uničit h kozmetičarki:)-:)-:)-:)-. Upam, da bo potem bolje :bravo::bravo::bravo:!

Jaz imam tudi jutri G, ampak bomo samo srčka poslušal, pa kri pa vodo gledal. Pa izvide od druge toksmoplazmoze bom že dobila. Mislim, da je vse OK, ker drugače te pokličejo domov.

Sem mislila kaj vse bom danes počela, ko sem doma, pa se mi nič pametnega ne da :)-:)-:)-. Malo kužke crkljam, pa pri mojih starših sva bila na kosilu, pa malo sem po stanovanju pospravila... v glavnem nič pametnega:).

Moram se malo v roke vzet, madona, in kaj pametnega naredit.
Spacey, jaz tudi pijem kalcij in magnezij. Ampak sta dobra. Oba sta od firme Kruger in z okusom po limoni.

Rainbow, še ti malo zakašljaj in reči hčerkici naj za tabo ponavlja. Pa kaj ji obljubi, kakšnega bombončka. Jaz se spomnim, ko si je Žiga pri 1 letu v nos zbasal ful toaletnega papirja. In sem ga samo z bonbončki prepričala, da sem mu s pinceto čist vse ven potegnila. Sicer je potem dva dni jedel skor same bonbone, ampak ratalo mi je pa le :)-:)-:bravo::)-:bravo:.

Dolina, tašči na skrivaj izklopi telefon, da boš lahko v miru pisala na RR:)-:)-:)-. Pa tista o zeleni koruzi je dobra... sem se do solz nasmejala:)-:)-:)-.

Nič, punce, malo se moram odklopit, pa se še zvečer kaj beremo... res moram kakšno stvar naredit, pa nimam pojma kaj bi najprej....:zmeden:

Uživajte:rozica:

tanaja*
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Marčevke -nadaljevanje!
2.2.2005 14:54:06   
BarbaraE
Ja, prav no. :) Bom pa skopirala, ker si me tanaja z dviganjem prehitela. :)

Madonca, ste bile že pridne danes. Sem vam kar fouvš, ker boste tiste, ki ste še po službah, šle kmalu že domov. Jaz bom pa tu do 19. :(

Spacey - nič nisi zabluzila, ko si prebrala, da sem imela vrtec na obisku in smo debatirali o Povodnem možu. Delam namreč v splošni knjižnici in so otroci prišli ob bližajočem se kult. prazniku malce na obisk k teti knjižničarki. V petek me pa tako še dva razreda prvčkov čakata.

No, itak grem pa samo še 4x v službo.

Aja, zadnje čase me daje huda lakota. A še katero? Mislim, meni je kar too much, skoz bi neki jedla. Dobro, da me mož v službi ne vidi, kakšne nezdrave prigrizke imam kdaj. Ali pa ko si grem iskat malico - jogurt (ok), polnozrnata štručka (ok), krof (ni glih ok), kakšna čokoladica za hude čase (ni glih ok, ker hudih časov ponavad ni, samo moje lačne oči). No, pa še kaj bi se našlo. Pa zadost o hrani, bom spet lačna. :)

Lepo preživite popoldne,

:nosecka: B

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Marčevke -nadaljevanje!
2.2.2005 16:43:32   
barby*
Jaz sem tud malo za luno...sploh nisem vidla da smo že v višavah! Tanaja kljub temu da je doma vestno opravlja svoje delo...naj se še jaz skopiram...Potem pa šibam na telovadbo:sloncek:

haloooooooooooooo pupike:rozica:

Še ena urca in 14 dni:bravo:....danes mamo ta dolgo..do 16h. Še dobro da je veliko dela ,da čas kar leti :bravo:Pa še kaj koristnega zase lahko naredim (poleg RR ):)-8)
So me namreč poslali po nek material v papirnico, jaz pa zraven hop na zavod za zdravstveno zavarovanje, tako da sem preklicala kartico (zdaj se bo ziher našla :)-) in dobila potrdilo za tačas dokler ne dobim nove, zraven pa še potrdilo za CSD za porodniško, tako da mi ne bo treba še enkrat hodit:sloncek::sloncek:juhu:sloncek:
Pa še Adriatic mamo v hiši, tako da sem tudi potrdilo o dodatnem zavarovanju že dobila :sloncek::bravo:8)

Spacey a veš da mene tud zizike (beri joški) srbijo. Me včasih prav jezi k se ne morem popraskat, npr. v službi...bi blo mal hecno:)-:)-
Boš pa prava atrakcija z eno ogromno in drugo normalno ;)vsi cajtngi te bodo polni :bravo:pa kolone bodo drle na obalo še pred začetkom sezone:)-;):sloncek::zajcek:8)
a ni fino če te razganja8)

Sončnica še malo...pa bomo še bolj utrujene..Meni pravijo naj se zdaj spočijem, ker potem "nema odmora" ...pa enostavno nimam časa počivat:zmeden:
Ja pa res da telešček (...že zdavnaj ne več :)-) počasi izgublja človeško obliko..počasi postajam podobna slončku:sloncek:...v postelji pa kitu, ko lezem z desnega na levega...:ups:

Barbara ti pa kar uživaj v hrani...zdaj še brez slabe vesti ...če tebi paše , otročku tudi9nebesa
Ti pa tudi že fino odštevaš dneve v službi ane?

Rainbow upam da se tavelika pupika čim prej pocajta :rozica:Čuvaj se da se še tebe kaj ne prime.:rozica:

Tanaja kako kaj poteka prvi dan doma? Verjetno uživaš 100 na uro, samo glej da ga ne boš preveč cukala:zmeden2:

Dolina, nič nam nisi povedala kako boš oprala prevleke? Kako si se odločila? Pa upam da je pita uspela:bravo: Sicer pa naj ti bo, da takole prehitevaš , ker je tvoj rok precej bližje kot moj... naj ti bo;)

Sicer pa držimo pesti (že cel dan ) za Evo in Luka ter morsko deklico, ki mislim da ma danes izpit:rozica:

Žaža pa očitno štrajka:zmeden2:

Sem pa že zdaj obupana kako bo ko bom na porodniški:zmeden:brez računalnika:zmeden: Ker bom že v novem stanovanju :bravo:NIč, bom pa vsak dan hodila domov "na obisk" oz. na RR...čeprav bo treba čim prej nabavit računalnik:sloncek:

Super ste punce:rozica::rozica::rozica:

pa pa
barby

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Marčevke -nadaljevanje!
2.2.2005 18:25:32   
morskadeklica
ojoj

Spet bom brzinska, tolk da se na hitr oglasim. Kakšen romanček pa bom napisala jutri al pa v petek.

Izpit je bil kr neki, po moje ne bo nič iz tega. Upam da bom vsaj tistega jutri kaj bolj znala (če bom visela kle gor, gotovo ne!:)-:)-:)-)

Kva mate to eno debato o bombažnih pleničkah. JOj ni govora, kdo bo to pral in peglal:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:
Jaz upam, da bom lahko čimprej uporabljala pleničke za enkratno uporabo.

Nič sem rekla da bom brzinska, se beremo spet jutri, jaz grem nazaj k knjigam, jutri pa prosim držte pesti zame (ob 12h):sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

lp:nosecka::muca:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Marčevke -nadaljevanje!
2.2.2005 18:27:30   
BarbaraE
Morska deklica, glede bombažnih pleničk - to niso mišljene tiste tetra pleničke in jih ni treba peglat. :)

Še pol urce do konca šihta!!! Yess!

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Marčevke -nadaljevanje!
2.2.2005 20:26:55   
tanaja*
Dober večer!

Barbara, ti kar jej. Boš potem imela 1 leto časa za hujšanje:)-:)-:)-. Jaz se prav nič ne sekiram. Zredila sem se 23 kg, shujšala bom pa 30:)-:)-:)-:)-:bravo::bravo::bravo:. A ni to fino?:)-8)

Rainbow, kako je s pupiko? A se že kaj bolje počuti9nebesa?

morskadeklica, ne smeš tako hitro obupat, no. Skoraj prepričana sem, da si naredila izpit:bravo::bravo::bravo:!
Jutri ob 12h bomo pa vse držale svoje otečene pestke zate:bravo::bravo::bravo::bravo:!

KJe so Spacey, pa Žaža, pa Sončnica, pa Dolina:zmeden:? In naša Eva1? Mogoče se pa že z Lukcem crklja:bravo::love:?

Punce moje, lepo pančkite, sladko sanjajte in se jutri slišimo...

lp,tanaja*:zaspan:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Marčevke -nadaljevanje!
2.2.2005 20:55:24   
spacey
Čer bejbike! :sloncek:

Kako ste? Ste lepo preživele dan? Kje ste, pogrešam vas! :rozica::rozica::rozica:

Jaz sem bila pa danes zelo aktivna, pridna :bravo: in zdej sem kot da bi me vlak povozu. :zmeden: Sem mela čistilno akcijo po stanovanju, sej smo meli že :pujs: "svinjak" :ups:...najprej pometanje (kok dlak in praha in las in ne vem česa še vse) pol pa še sesanje. Mislim tile TV in PC s statiko in radiatorji s toploto, po vrhu vsega pa še 2:kuza: naredijo tako umazanijo, da bi lahko vsak dan pometal in čistu. :grrr: :zmeden: :hudicek: Hja no je-bi-ga! :)- Bo že boljš, ane? :)
Moj lubi je pa včeraj žuriral na rojstnem dnevu od najinega frenda in je danes ostal doma. In ker ni imel :muca: sem ga lepo ponucala v domačih opravilih in sicer: najprej je pospravil perilo, potem je en stroj perila obesil, potem je posodo pospravil in za konec še malo posesal pri PCju, ker je to bolj njegov kotiček.
Kosila nismo kuhali, ker nama je nona prinesla fino fižolovo mineštrco...in zdej ga midva z bejbijem fino puki-puki. :ups: :)- 8)

Tanaja* kako je bilo pri kozmetičarki, a sta "ubile" tisga nezaželjenega naseljenca "kurji uč"?! Upam, da ni nič bolelo. :rozica:
Jaz tudi srčno upam, da bo potem vse spet normalno z mojim telesom in da ne bom nič ostalo od teh tegob. :sloncek:
Glej, da nam boš jutri poročala kako je bilo pri G. 9nebesa
Veš za prvi dan doma, je težko pričakovat da boš ne vem v kakšnem elementu z delom. Danes je bil dan za počitek in razvajanje in sploh psihično pripravljanje na dolg "dopust" in še vse kar spada zraven. 9nebesa :bravo:
Sem si kupla Donat za zgago, pa mi ne pomaga kaj dosti. :zmeden: Sej mi pogasi tisto pekočo zgago, vendar se čez nekaj časa spet pojavi. :(( :zmeden: :( Mislim, da bom mogla nadaljevat z rupuruti, ni druge. :zmeden:

BarbaraE se mi je kar zdelo, da delaš v knjižnici. :) Ti tudi še samo 4x v službo in pol uživancija. Super! :bravo::bravo::bravo: No jst itak ne delam, se pa zato z vami veselim. :)-
Lakota? Ma niti ne, me je kar minila tista "požrešnost", pa tudi če že jem mi je potem kr neki slabo. :zmeden: Ti si pa kar privošči, če ti paše, ker boš potem mogla bolj pazit, tako da kar brez slabe vesti. :sloncek:

Barby* a nisi našla še kartice in si jo že kar preklicala? A to tut lahko zlorabijo, če jo kdo najde? 8) Sam ti se pa res znajdeš. Kar med službo opraviš svoje privat zadeve, kaka frajerka. Pa sej tako je treba...že Druže Tito nam je pravu: "Snađi se!" :)-:)-:)- Joj barby* jaz si kar ne predstavljam bit brez "čarunalnika" :zmeden: še manj si pa predstavljam bit brez tebe, rožica :rozica: naša. :zmeden: :(( Dej hitr nabavi PC, da boš lahko vsak dan z nami čvekala in nas tako kot ti znaš, do solz nasmejala. :)- Ja zizike so :hudicek: danes in zdej se je preselilo še na bušija. Se praskam kot da bi mela bolhe. :ups: 8)

Morskadeklica pri nas doma stiskamo in držimo tačke in pesti, tako da nekaj mora bit iz tega tvojga izpita in predvsem truda. :rozica: Veliko veliko sreče, pa še :angel: da te čuva. Obvezno poročaj! :)

Še vedno ne duha ne sluha o naši :rozica: Evi1 in njenem :angel: :duda: Lukcu. :(( Jaz upam, da se nam res hitro pridruži, jo že fejst pogrešam i fejst me že skrbi. :zmeden:

No, pa spet cel roman...saj na kratko sploh več ne znam. :)-

Lep večer in pridno božajte bušije in sončke v njih. :love: 9nebesa

Pa pišite, pišite in pišite... :sloncek:

Nočka;
P 9nebesa 33t

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Marčevke -nadaljevanje!
2.2.2005 20:58:10   
rainbow
Haj haj, dekleta:metulj::metulj:

Kak ste ve vredi, človeku prav paše taka skrb. Ma, danes je moji Lii nekaj kliknilo in je tako pihala skozi nos (sem ji rekla, da naj tigru-igrači-pokaže, kako piha) in tekala po stanovanju, jaz pa za njo z robčki. In kapljice si je tudi pustila v nos dati, tako da je zdaj lepo zaspala, juhej:sloncek::sloncek:

Barby, s tabo delim občutke glede hrane, preveč hidratov, ampak se ne morem upret. Groza. Shujšat pa ni tako enostavno potem, ene sicer imajo to srečo, jaz je nisem imela. Ampak, kdor vztraja, uspe.

Kaj morska deklica kar en izpit za drugim šiba? Bravo:bravo::bravo:

Ok, imam še nekaj vprašanj za vas, eno bolj osebno, če dovolite. Koliko ste pa kaj stare? Ene še na faksu, to je kar mlado še, ne? Mislim, da sem med starejšimi (30), pvič noseča pa pri 28.

že imate vse relativno porihtano za prihod bebe? Jaz bi rada nekje en mesec pred rokom imela vse ok, in upam, da mi bo uspelo. Edino s kuho ne vem, kako bo, najraje bi hrano naročala na dom nekaj časa, ker moj mož je bolj tak glede teh zadev (na žalost:hudicek:).
Kako si boste ve to organizirale???

Lep preostanek večera vam še želim in čim manj nemirnega obračanja in iskanja udobnega položaja ponoči. Pa kaj lepega sanjajte9nebesa

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Marčevke -nadaljevanje!
2.2.2005 21:12:08   
spacey
Joj sem čisto pozabla nate Rainbow :ups: sori...ne bom nikoli več, obljubim! Šopek :rozica::rozica::rozica: samo zate.
Me pa zelo veseli, da je Lia kar prestopila v pravo pridno pupiko, ki ve da ji mami hoče samo dobro. :bravo::bravo::bravo:Bravo Lia:bravo::bravo::bravo: Si zaslužiš tudi bombončke.

Jaz jih imam 24 oz. 09.03. bom že 25 in takoj za tem bo na svet pokukal še nas sonček. 9nebesa :love: Juhu, komaj čakam! :bravo: :sloncek: Za prihod :duda:? Skoraj vse imamo že doma, samo še spravit se je treba k aktivnemu pranju in likanju :ups: :zmeden: pa bo vse nared. :) Manjka mi še previjalna polica (jo bomo dali delat) in podloga, kozmetika, pleničke (pamperske) in mislim, da je to to. :zmeden2: Kuhanje, kako to misliš? :ups: 8)

Lepo se imejte in naj vam še jaz povem, da ste SUPER PUNCE! :rozica::rozica::rozica:

Nočka :zaspan:
P 9nebesa 33t

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Marčevke -nadaljevanje!
2.2.2005 21:25:43   
Dolina
Čer mačke!

Vidim, da ste ble pridne in se čist razpisale.

Joj, tanaja*, tole s taščo :)-:)-:)-:)- če bi si upala (in znala), bi pa res to nardila. :)-:)-:)-

Barby*, kaj pa če glih zdele najdeš kartico? :ups: Pol si pa mela brez veze tolk dela. Moj lubi je tud 4 dni iskal svoje dokumente od avta (vozniško, prometno), pol se pa jaz v njegov avto usedem in evo njih pr ročni lepo slonijo (kr so pa črni, se jih ne vid takoj). :)-;)

Utrujenost narašča proti koncu :nosecka:. jaz sm dons mal pospravljala, pa z :kuza: sva šle ven za 1 uro, pa kuhala, pa prala in sm tko utrujena, da me bo kap. Križ me boli, :zaspan: za štiri, nos se mi nazaj zamašil :hudicek::grrr: .... skratka, ne gre več tko, kt je šlo prej. Zato sm se odločila, da al kuham al pa pečem in da samo al perem al sesam al pa kej druzga pospravim. Vse na enkrat pa ni govora. ;)

Dons sm oprala odejico. Jutri bom pa prevleke i to na 40stopinj, brez centrifuge. Če pa ne bo sončka, ap bo treba še mal počakat, kr se pri tem mrazu nč ne posuši. :zmeden2: pa zdele dam še eno rundo plenic prat (tetra seveda; mi ne bomo mel bombažnih, kr bo že tko preveč dela... :)).

Rainbow, a to resno mislijo mamice, k pravijo, da delajo cele zaloge po zmrzovalnikih, ker pol ni časa kuhat? :zmeden2::ups::zmeden2: Jaz sm dons sicer res neki vlagala (svaljke), ampak zato, da mi drugič ni treba tri ure to delat. :)-

Spacey, ti ti lumpa, a te ni včeri vse bolel od krofov, dons pa spet navali narod? :zmeden2::)-:)-:)- Pa če odkriješ, kateri vitaminčki so za moje nohtke, bom ful vesela. Dons sm si mogla še tis mm k je zrastu od prejšnjega tedna postrišt, kr so se razcepli in me zdej spet sredinc boli. :((:((

A mi poveste še neki: kdaj očka vloži na CSD vlogo za očetovski dopust (ko jaz rodim, al že preden rodim - samo kako potem ve, kdaj bo začel z dopustom, če lahko jaz prej rodim? :zmeden::zmeden2: Cela zmeda.

Mene pa trebušček srbi. Včasih pa tud bradavičke. Pa se kr popraskam, :)-:)-:)- Spacey, draga moja, ne bo ena velika ena pa majhna... edin če sta od rojstav taki (pr men sta, se pozna po modrcu, da ma en mal lukne, drug je pa ko ulit :)-:)-:)-). Pa še neki, jaz imam sicer št. 75B, zdej mi je pa prav 90C!!!!! Nej mi ena razloži, od kje se mi je obseg tolk povečal, če se mi sploh ne zdi. Se pa vid da so zizike večje, mučos... mojmu se kr smeji... :(:)- Pa kaj bo, ko bom rodila in bo naval mleka: 100D? :)-:)-:)-

Za Evo! in Lukata :angel::rozica::angel::rozica: in da je vse v redu. Mora bit, pozitivne misli in energija in bo vse ok.

Barby*, da ne bi slučajno kak dan pozabla na RR? To bo groza. Veš kakšna panika: kje si, če je kej narobe, .... Takoj računalnik kupit. Lahko jaz v firmi naročim, da ti kej pocen zrihtajo, če ne boš nč našla na tvojem koncu. :)

V spalnici je zamnjkal prostora, je lubi lihkar posteljco postavil. :bravo::bravo::bravo: Bom mogla računalnik prestavit in drugo sobo, pa še kej, če ne bom čez lubija skakala, da bom lahko ven prišla. :)-:)-

Rainbow, jaz sm "že" 26 let stara. :)-:)- Faks končujem že celo večnost (tud po svoji krivdi, mal so pa tud oni krivi, kr imamo tako osvežen sistem, da po dilpomi delaš še 4 velike izpite - snov vseh 4 let, pa še dve smeri imam in se je mal zavlekl, pa men se umes mal ni dal,.... pa kriva sm, priznam). :)-:)-:)-
Drugač pa poglej pod opise, kok let štejejo ostale. :)

Tko, zdej se grem pa stiskat k lubiju in pol v mižale, kr sm čist hin.

Lepe sanje, pa čim več užitkov z bušiji....

Pa pa Dolina :rozica::rozica:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 10:47:00   
barby*
Ojla rožice:rozica:

N hitro se vam javljam, ker je gužva na višku. V službi norišnica, v stanovanju pa se je končno začelo pospešeno delat:bravo::bravo::bravo:

Sem pa čisto hin:zmeden: Včeraj do 16h v službi, od 17 do 18 telovadba, potem pa do 21.30 100 na uro pucat in rihtat po gradbišču v stanovanju. Zdaj je končno kaj za videt:bravo: Sem pa ob 21.30 že komaj stala na nogah (zatečenih seveda od celodnevnega letanja:zmeden: ) ...Se globoko oproščam, ker sem vas malo zanemarila...je bla višja sila...danes pa očitno ne bo dosti drugače...

Pošiljam vam prelepe pozdrave, ko bo možnost seveda pogledam k vam...:rozica::rozica::rozica:

pa pa
barby:metulj:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 14:18:59   
rainbow
Lep pozdrav iz zasneženega Maribora :metulj:

Pa še kar noče nehat, zdaj že kosmi padajo.

Spacey, hvala za skrb v zvezi z Lio, ki upam, da bo čimprej zdrava (danes je spet veselo pihala in se podila po stanovanju).

Dolina, glede zmede v zvezi z očetovskim dopustom se strinjam, ker je treba na obrazec napisat datum nastopa, če pa rodiš prej, potem pa res ne vem. Mogoče velja vprašat na socialno. Jaz še tako moram moje paprije tja nest.

Glede kuhanja in gospodinjstva nasploh pa jaz svetujem dobro organizacijo. Namreč iz lastnih slabih izkušenj. Odvisno je od večih zadev, in sicer od tega, v kakšnem stanju je ženjska po porodu. Nekatere, kot da sploh ne bi rodile, so fit že čez nekaj dni. Pri meni ni bilo tako, nekaj časa sploh nisem mogla sedet, ful sem bila utrujena...Drugič, podpora partnerja je ključnega pomena, zato, če je on tam zate in za bebo, je to ful dobro. Moj o kaki kuhi slišati ni hotel (pa sva se prej menila o tem), tako da je še to vso stvar poslabšalo. Potem, če ženska doji, je treba tudi počivati, sploh pa če ima težave z dojenjem, kar sem jih jaz imela in se povrhu vsega še ful sekirala glede tega.

Ne bi vas rada prestrašila z mojo izkušnjo, dejstvo je pa v tem, da si prvič sploh ne predstavljaš kako vsa stvar poteka in kakšne težave lahko nastopijo in potem si šokiran.

Tako da si zagotovite partnerjevo podporo ali če ne gre zaradi službe, pa mamino ali taščino, ker prvih nekaj tednov se je treba osredotočit na dojenčka in nase. Potem bo vse ok.

Upam, da vas nisem spravila v slabo voljo, nekaj realnosti pa tudi ne škodi. Saj to se vam ne bo zgodilo.

Pogledam še zvečer, kaj ste napisale.
Miljon snežink veselja vam pošiljam:rozica::rozica::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 14:20:39   
BarbaraE
Oj, a vas je kaj zamedlo? V Lj smo dobili snegca glih za vzorec. Moja sestra pa mi je po mailu poslala fotko, kako sneži v MB in prošnjo, da potrebuje pomoč pri kidanju, če se kdo javi. :) Aja, psa je morala pa že ob pol 6 zjutraj fenat, ker je prišel z jutranje male potrebe kot sneženi mož. :)

Naš :kuza: pa letos še ni videl (beri lovil) nobene ornk snežinke. :(

Glede "starosti" - rodila bom pri 28 letih, konec aprila pa bom starejša za eno leto. Tako da bom še mlada rojevala. :)

Za otročka pa še nimamo veliko pripravljeno (no voziček imava, previjalna mizica je tudi že, oblekce čakajo na pranje in likanje, to pa bi bilo tudi vse. Aja, plenice - en paket za enkratno uporabo + 1 bombažna. Za prvi dan iz porodnišnice mislim, da bi bilo, če bi nas glih prehitelo. :) Sicer pa greva še en mal po nakupih v soboto.)

No, grem en mau delat. :) Moram pripravit balone za jutrišnji obisk prvčkov.

Lep dan še naprej,

:nosecka: Barbara

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 17:53:08   
Dolina
Ojla :rozica::rozica:,

Sneg, kje je sneg??? :( Grem takoj mal v Mb pogledat in se kepat. :)-

Jaz tko uživam v snegu, pa naša :kuza:tud. To nori ko strgana, se valja, pa meče not.. Prav super jo je gledat. Samo pri nas na Logu ni niti ena snežinka padla.:((

Jaz dons nisem nč na faksu uredila, kr so počitnice in od ne vem kdaj to velja, med počitnicami ni govorilnih ur. :grrr: Tko, da šele čez 14dni lahko urejam za seminarsko nalogo. Za diplomo grem pa drug teden, kr je ta prof. itak skoz tam, kr je predstojnik… Hvala bogu, vsaj neki.

Drugač pa Barby*, men se zdi, da tud skuhat več ne morem, ne da bi se po tem počutila totalno utrujena. :zmeden: Dons sm tud pršla iz mesta in sam padla na kavč in zaspala. Naši :kuza:sem pa dala za grist plastenko (pol litrsko – to ji je ta boljš igrača), pa je nisem splahnila in je imela okus po soku in jo je en del pojedla. :( Groza... ker je čez dve uri bruhala ko strgana. :( Boga lubica moja, sam ne vem, kaj hudiča ji je blo, da gre plastiko jest.:zmeden2: joj, spet bruha. :((:((

No, evo me nazaj, zdej sm naredila dokončen seznam stvari, ki nama še manjkajo. Joj tega je še kr neki... Ampak tiste k boste drugič mamice: a je res dost met dva kompletka? Pa še neki ne razumem: oblečeš :duda: v žabice (to so tiste hlačke z nogicami, a ne?) in dve majčki in potem še kompletek čez oz pajacka al kaj? :zmeden2: A ni to mal velik? Joj, grozna mami bom. Sploh ne bom znala ta male oblečt... :(( hvala bogu, da mamo porodnišnice in upam, da me bodo tam naučil. :)-:)-

BarbaraE, fajn zapravljajta. Glede pripravlejnosti, pa mene poglej, k sm komi začela kupovat in mam celo posteljico postavljeno. :)-:)-

Rainbow, vsako mnenje in izkušnja prideta prav. :bravo: Mene poglej, še vem ne kako se bebiko obleče... :)- Pa prvič je verjetno najtežje, ko je vse novo in moraš poskrbet za malo bitje. Tko, da mene nisi nič prestrašla. Ti kr napiš še kakšne fine nasvete, da nam bo »prvorodkam« (:(joj, ta izraz iz porodnišnice mi je prav grozen) lažje...

Pupe, fajn boste, da dejmo kej napisat noooo: Spacey je zgleda čist med krofi, tanaja* je padla v porodniško, yasmin dela k nora (mogoče pa jutri kej napiše, k majo frej). :)-:)-:)-

:rozica::rozica::rozica:
Baj, Dolina

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 18:07:00   
BarbaraE
Dolina, ne sekiraj se. Kmalu se boš naučila kaj in koliko obleči dojenčico/dojenčka. Sem se odločila, da moram čim manj komplicirat v zvezi s tem (od poroda do tega, kako bo potem). Ker če bom, potem me bo kmalu panika zagrabila (heheh, potihem me itak že :))

Uf, še celo uro do konca službe, meni se pa nič ne da. Sem namreč ponoči zelo slabo spala pa še detece me je veselo brcalo pod rebra, se mi zdi, da sem čutila prav na vsaki, kolikor jih imam. :)

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 18:16:35   
Soncnica
Hoj punce!!

Kako ste kej? Jaz priznam, da sem ful lena, berem vas vsak dan, pisat se mi pa glih ne da...:)

Glede očetovskega dopusta je tako, da ata nese izpolnjene liste na CSD v dnevih, ko rodiš in potem, ko on nastopi očetovski dopust. To pomeni, da ima za tiste mame, ki rodijo v lj porodnišnici in je vse OK časa 3 dni. Mislim, da to drži:zmeden:

Glede kuhanja bom pa jaz sigurno angažirala mojega moža, ko bo tri tedne z mano doma. Zaenkrat imam srečo :)-:)-:)-, ker se je pri kuhanju še vedno izkazal :)

lepo pobožajte trebuščke, za vsako pa ena :rozica:

Sončnica in :duda::modri: 33 t

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 19:34:07   
spacey
Eila :rozica::rozica::rozica:

Sem se že najmanj 3x spravla vam pisat, pa mi danes nikakor ne gre od rok. :zmeden: Spet se ne počutim dobro, nekaj me daje...ampak zdej je že mal boljš, je blo pa prej po 12h in do 17h cela groza, kr spala sem... :( :zmeden:

Sej sploh ne vem kaj naj vam napišem, ker mam čist prazno glavo. :ups: :zmeden:

Danes sem po dolgem času ostala doma, drgač hodim z mojim lubijem v Koper, ker se mi ne da bit doma, kr pol sam jem in jem in iščem in odpiram omare in hladilnik... :ups: :)- :sloncek: Najprej sem šla v trgovino po krof (seveda) brez tega zdej ne gre. :)- Pol pa, sem obesla perilo (zmešalo se mi je, milijardo štumfov :grrr: ), pa dala še eno rundo prat, pa malo pospravljala, pa se z Ayo :kuza: igrala na sončku in pol me je kar zmanjkalo.
Jst sm tut hitro hin in kr ne morem dojemt, da je tako, ker prej sem lahko ful nardila in še vedno bla polna energije. Ja no, boljš da se malo šparam, kr pol pa itak ne bo časa za počivanje, ko enkrat pride bejbi.

Dolina jst se isto prašujem glede tega, kako naj oblečem našega malčka, pa kako naj ga pokrijem za čez noč, pa kako naj ga oblečem za ven? V šoli so nam pravili, da ga oblečemo tako kot smo mi oz. eno majčko več in po sistemu "čebule" (več plasti). Tako, da bom tut jst nekako tako kot ti, čeprav jaz teh majčk ne mislim kaj dosti uporabljat, bom raje bodije, se mi zdijo bolj praktični. :zmeden2: Sicer pa, sej bomo že pol dobile filing, pa prakso in bomo takoj čist not padle. :bravo:
Glede seznama, a bi ga napisala v wordu in mi poslala po mailu, ali pa če se ti da mi ga na privat pisat in poslat? Prosim lepo... :ups: :rozica:

Jst bi tudi snegeca!!! Ga čakam in čakam že od decembra in res si ga želim, pa ga do obale nikakor ne nese. :(( :((:((

Punce a ste ve tut ful žejne? Jaz bi popila cel sod vode, ali pa čaja. Ampak res, jst čez dan popijem cca. 3l vode in da ne govorim kako sem žejna ponoči, se zbujam 5x na noč in vsakič spijem po 2dcl čaja, pa še na WC skočim. A je to normalno? Sam tok kot jst spijem, niti približno ne grem tolikokrat na WC. Ni čudno, da sem vsa žatečena in polna edemov. Danes zjutraj, ko sem se zbudila sem imela desno stopalo oz. nogo tako hudo natečeno, da ko sem s prstom prtisnila, je kar lukna ostala. :zmeden: :((:((:(( :( To pomojem ni glih dobro, ane? :zmeden: Pa soli sploh ne uporabljam pri jedeh in mi je čudno zakaj se mi tok vode nabira.
Pa veste kaj se mi še dogaja zadnje tri dni, da mi leva učka trza, skače, utripa skratka živc mi nagaja. Zakaj pa to? :zmeden:
Pa še to...sploh ne morem več spat na desnem boku, ker me tamau tako zbrca, da je groza. Mislim prav mu ne paše in mi da takoj vedet, da naj se preobrnem. Na levem pa tut ne morem celo noč spat, na hrbtu tut ne, še dobro da imam tisto zlata vredno blazino za dojenje, ki mi pomaga pri polspanju na trebuhu (upam, da imate predstavo).
Samo jamram danes, ane? :zmeden: Vam povem, da sem že čisto naveličana tele nosečnosti in res že komaj čakam, da rodim, pa čeprav bodo potem druge nove težave. Se bomo pa vsaj cartali z našimi angelčki, ane? 9nebesa :love:

Še eno prošnjo bi imela...vse ki imate hišne ljubljenčke :kuza: in :muca: mi lahko prosim kako slikico pošljete na mail? :ups: Prosim lepo! :bravo: Mail: petra.homec@gmail.com :)

Drage moje rožice držte se in se beremo oz. tipkamo. Pa božajte vaše lepe trebuščke in sončke. 9nebesa

Papa;
P 9nebesa 33t

PS: strašno pogrešam našo tanajo*, že cel dan je ni nič gor. :( :zmeden: Že tri sporočila sem ji poslala, pa še vedno nič. :((

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 19:41:01   
spacey
Pupe, tanaja* se mi je končno oglasla, tako da ni več panike in žalosti. :bravo: :sloncek: :)-

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 19:41:02   
tanaja*
Hojla!

Evo, še jaz se vam na hitro javljam, ker sem čist preveč utrujena:((.

Dons sem bila pri G. Smo srčka poslušal, kako lepo tik-taka:bravo:9nebesa:love:, pa vodo, kri in pritisk merili. Vse je v redu, edino malo bakterij imam v urinu, baje od prehlada. Naslednji pregled imam v petek drug teden.

Mislim, da je res najboj pametno čim manj komplicirat kako obleči otročka. Itak vidiš kako ga v porodnišnici, potem doma samo nadaljuješ prakso :)-:)-:)-.

Drugače pa Rainbow: stara sem 26 let in imam že enga nagajivca Žigca, ki je star 4,5let (27.07.2000):bravo:9nebesa9nebesa. Pa zelo pridnega moža, ki je danes malo siten:grrr::hudicek:, star pa je 27 in on pri nas kuha:bravo::bravo::bravo::bravo:. Tako, da s kuhanjem jaz definitivno ne bom imela težav:)-:)-:)-.

Nas je tudi zjuraj zbudil sneg (cela 2 cm8) ) , zdaj pa spet naletava:grrr:. Jaz ne maram snega, ampak obožujem sonček in morje:):):).

Pri nas je tudi najbolj aktualna in zaželjena igrača plastenka, ampak 1,5l:)-. Upam, Dolina, da je Alti zbruhala tudi plastenko :((.

No, :rozica::rozica::rozica:, lepo se imejte, sladko spančkajte in se slišimo jutri.

papa, tanaja*

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 19:45:05   
tanaja*
Joj, Spacey, veš, da sem tud jaz cel dan nate mislila:rozica:.
Pa na ostale tut, samo sem imela skoz nekaj za počet...

papa, tanaja*

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 20:04:22   
spacey
Joj Dolina, sem čist spregledala da je tvoja :kuza: Alti mimogrede popapcala mal plastike. Upam, da ko je bruhala da je tut plastiko ven vrgla. Stiskamo tačke in pesti, da bo njen želodček čimprej ok. Naj te pa potolažim, da se je podobno zgodilo naši (nekje 3 tedne nazaj) s tem da je bruhala ponoči in tri dni zapored. Je pa ven vrgla tisti tujek, ki ji je dražil želodček, tako da je bilo potem vse ok. Sporoči kako je znjo. :angel:

Nočka :zaspan:

PS: HOČEM :sloncek: SNEGECA :love: !!!

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 20:37:38   
morskadeklica
ojoj:sloncek::sloncek::sloncek:

Vidim, da ste spet noro aktivne danes. Lepo:bravo::bravo::bravo::bravo:.

Ja, danes je bilo na izpitu malo bolje kot na včerajšnjem:bravo:. Po moje da tale bo ratal;)! Upam. Še enga mam drug petek, poj pa za zdej konec.

Dolina!
Jaz tut na ful kompliciram (v glavi), kako bo, ko bo prišel :duda: Kako bo oblečen, pa kakšne plenice, pa kako bo z dojenjem, pa katere kremce je treba imet:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:,...
Vse me ful neki bega, sam poj si pa rečem, kako smo pa mi gor zrasli (mimogrede, moja mami je mene imela pri 18), kako je našim mamam zneslo, ki po večini niso imele partnerjev:love::love::love:, ki bi kdaj prijeli za metlo ali za kuhalnico. JOj pa bogi :kuza:. Mogoče bo pa za drugič vedel, da to ni prav. Al pa tut ne.

Pri nas se je :muca: okoli novega leta lotil okraskov na jelki (tistih štrikcov ta srebrnih). Sploh ne vem, kdaj in kako:zmeden:, v glavnem enega mu je ratal pojest. Meni cel dan ni bilo jasno, kaj mu je. Ni ne jedel ne pil, izgledalo je kot da se mu kolca, v resnici pa mu je šlo na bruhanje. Končno smo zvečer dojeli, kaj je, ko je izbruhal cel štrik ven. No po tistem se je jelke izogibal.

Glede :love: moram jaz reči, da je full priden, da marsikaj naredi, kakšno stvar si zna skuhat, večinoma sicer kuham jaz, ni pa nobenega problema, tudi če si mora kdaj skuhati sam. Če ne ve kako, pa pač vpraša. Pospravlja zadnje čase večinoma on (sesanje, pomivanje po tleh...), je pa res, da ostalo kar se da pospravljava sproti, tko da se nama ne nabere preveč naenkrat. Vsak dan tudi poskrbi za mačje stranišče, ga:muca: hrani (jaz pa se čudim zakaj ima :muca: raje njega)
Jaz se nimam kej pritoževati.

Ja glede starosti. Jaz bom maja stara 27, na faksu pa sem še zmeraj zato, ker sem ful zabluzila v srednji šoli. Ravno zadnjič sem našla spričevalo 4. letnika, katastrofa. Imela sem 5 zaključenih cvekov! No potem pa sem šla čez nekaj let na večerno (uf je šlo enih dinarčkov za brezveze), takoj nato pa na faks. Še tole leto pa diploma pa bo.

Od opreme za:duda: meni manjka še previjalna, pa obloga za posteljico, pa kakšno dekico je treba it kupit, nimam niti ene, cunc mam kar dost, pa verjetno bom še kako dobila, kupila, Ja pa še kozmetiko pa te zadeve bo treba kupit, plenic imam pa že zdej 3 ta velke pakete, vse podarjene, ker so jih :duda: prerasli.

Barby!
Še zdej ne vem a greš v materinsko pa kdaj. Jaz grem v torek v porodnišnico na razgovor za ea (upam da bo, ker je praznik:zmeden:) pa v sredo spet, k mam ctg in pregled.

Evo danes sem se malo razpisala, berem pa vas vsak dan, da ne bom slučajno kaj zamudila:)-:)-.

lp:nosecka::muca:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Marčevke -nadaljevanje!
3.2.2005 21:14:37   
rainbow
Lep zasnežen večer želim, a ste nam kaj fauš:sloncek:?? No, jaz nisem tako navdušena nad snegom, je pa lepo za videt.

Zdaj se rabila kar nekaj časa, da sem vas vse prebrala, pa še zdaj nekaj nakracam. Prav fajn se mi je z vami menit in upam, da oprostite moji štajerščini. Se mi ne da lepo zborno pisat.

Pridne ste na faksih, ni kaj, nikoli ni prepozno, dandanes pa kakšen papir več prav pride.

Glede oblačenja pa tole: glede na to, da bomo rodile še v dokaj hladnem vremenu in ker prvi mesec dva dojenčki še ne znajo uravnavati lastne temperature, po moje ni preveč, če so oblečeni v dve majčki, hlačke, pa kakšen pajac, tudi brez rokavov, če je pač bolj toplo. Majčke so po moje absolutno boljše od bodijev, vsaj za prva dva meseca, ker jaz si še zdaj ne bi upala takemu malemu pupiju bodi čez glavico vlečt, so majice bolj uporabne.
Dva kompletka, no ja, če boste pazile, da ne bodo polivali mleka po njih, pa še kdaj se grdo pokakajo, da gre vse ven.
Za ponoči sem jaz prvič imela odejo, pa je zdaj ne bom, ker sem se vedno bala, da ne bi mala zlezla pod njo in se ji ne bi kaj zgodilo. Spalna vreča se mi zdi boljša, pa kaj kmalu se začnejo premikat sem in tja in potem jih moraš non stop pokrivat. No, sicer bo potem kmalu poletje, tako da kaka tanjša vreča bo super.
Ja oblačenje je kar naporno na začetku, ker si človek ne upa bebe prav primit, ampak se kar hitro navadiš. Meni je bilo kopanje večja mora.

Žeja tudi mene daje:(, grozno, pa niti nisem zatečena. Danes sem bila na pregledu in je vse ok:bravo::bravo:, razen železo sem dobila zaradi slabokrvnosti.

Ženske, ne se prehladit, jejte in pijte veliko vitaminov (pa kaj pregrešno sladkega tudi, da ne bom edina;)), uživajte s partnerji in kužki in vas berem spet jutri.

Pa pa :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?