kroglica78
|
Vesela sem, da sem po dolgem iskanju po internetu, naletela na tale forum. Tudi sama se ze nekaj casa ukvarjam z vprasanjem, ali nisem tudi sama naletela na maminega sincka. Ne zdi se mi sicer, da bi se to pri njemu pojavljalo v tako hudih oblikah, obstajajo pa stvari in situacije, ki me na trenutke zelo zaskrbijo. Naj malce opisem: moj dragi je star 30 let, edinec, ze od konca srednjesolskih let ne živi več pri starših, ker ga je pot z drugega konca Slovenije odpeljala v Ljubljano. Ne stanujeva skupaj. S starši se zelo dobro razume, ju ima zelo rad, že po naravi je zelo družinski človek in navezan na svoja starša, pravzaprav na vse, ki jih ima rad. Njegova starša imata prav tako dober odnos, vsaj kolikor sem uspela videti do zdaj. Oce sicer rad pregloboko pogleda v kozarec, vecinoma popoldneve po sluzbi predremlje na kavcu, mama pa tako nima druzbe in ostane sama s svojim dolgcasom. Mama je tip človeka, ki mora imeti vse pod kontrolo, čeprav tega ne kaže tako odkrito in vse skupaj skriva za skrbjo. Tudi oce se je ze navadil vloge, da on itak ne bo naredil nečesa, ker zena to bolje zna, bo ze ona uredila. Mama kliče mojega dragega vsak dan, zanima jo vse in se vec, verjamem, da le iz radovednosti, malo iz skrbi za njega, predvsem pa od dolgocasja, ker pozornosti ne dobi od moza. Vedno mora biti na tekocem z vsem. Do mene ima za enkrat prijazen in topel odnos, vendar ce sem cisto iskrena, mi ne deluje pristno, mogoce je se ne poznam dovolj dolgo. Motece pa mi je npr., da se vedno kuha za svojega sina, ko npr. pride vsake toliko na obisk domov, ga zalozi z svezo in zmrznjeno hrano, da si jo potem lahko doma odtaja in poje kosilo itd. To rezultira v to, da moj dragi dejansko je vecinoma tisto, kar mu ona pripravi, ce pa mu tega zmanjka, si spece jajca ali hrenovke ipd., skratka ni sposoben sam poskrbeti zase. Mama ga kar naprej obvesca o vsem, kar se dogaja doma, tudi ce ni nic novega za povedat, samo da ga slisi. In cel kup je se taksnih malenkosti. V zacetku leta so se menili, da bodo aprila ali maja na vikendu menjali streho, in namesto, da bi naju vprasali, ce ze imava takrat kasne nacrte in bi se skupaj zmenili kaj in kako, je mama na plan privlekla koledar in rekla sinu, takrat in takrat si bos vzel dopust, ker je to treba narediti. Mislim halo? Sin je to opravicil kot "Saj ni mislila tako kot se je slisalo." Občutek imam kot da ne sprejema, da ima njen sin zdaj svoje zivljenje, da je le star 30 let in da ne more vec tako skrbeti za njega kot da ima 5 let ... Kar me je pa navedlo k temu pisanju in brskanju po internetu, je danasnja izjava mojega dragega glede oddaje dohodnine: "To meni mama naredi, jaz sem samo podpisal." Meni pa tema na oci. Prosim za kakrsnokoli mnenje. Se vam zdi, da pretiravam in me skrbi po nepotrebnem. Ne bi rada padla se globje v to, raje spoznam ta motec dejavnik zdaj kot po nekaj letih trpljenja, ko se bo to zares izkazalo za problem.
|