|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamice, vaši nasveti in mnenja/izkušnje so do...
15.10.2014 12:53:33   
Magg
Tako. Spravljam se h nakupom otroške opreme (razen vozička, ki ga že imam).
Sedaj si ogledujem posteljice za prihajajoča člana (dvojčka) in me zanima, ali je kakšna stvar, na katero bi morala biti pozorna pri nakupu le te? user posted image

Je dovolj le ta "funkcija", da je posteljica nastavljiva v 3 višine? ( saj to je tisto, da daš ležišče nižje, ko otrok zraste? user posted image ) Čista amaterka sem user posted image

In pa, kakšen jogi ste kupile, je treba kaj komplicirati pri tem?

Zanima me še glede previjalne mize, tiste ki jo imate, do katere otrokove starosti, ste otroka previjali na previjalni mizi/komodi?

Kdaj ste kupile avtosedež za otroka? Bo ok, če se otroka iz porodnišnice pripeljeta v lupinici in pa za krajše relacije, če bomo šli kam na obisk/v naravo, pač da moramo biti v avtu najdlje 30min? Pred dopustom bi pa seveda kupili avtosedeža. Od koliko kg/mes pa do kdaj naj bi bil sedež?

To bi bilo za prvič vse, se beremo! (upam) user posted image

Hvala za vaše odgovore user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamice, vaši nasveti in mnenja/izkušnje s...
15.10.2014 13:21:22   
mojamura

Imela sem rabljeno posteljco, kjer se je ograjica lahko dala dol. Prav tako je bil rabljen jogi. Jaz nisem komplikatorski tip, je pa čist od tebe odvisno in od finančnih zmožnosti kolko kompliciraš ali ne.

Otroka komot pripelješ v lupinici, ker se tretirajo kot avtosedeži. Na vsaki lupinici bi morala pisati max teža otroka. Jaz sem mela rabljeno lupinico, pa avtosedež sem tudi preko bolhe rabljen kupila.

Glej delaj kakor želiš, ampak vedi, da glede na to, da pričakuješ dvojčka bi bilo dobro, da sama sebi ne kompliciraš življenja in si na easy user posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Magg)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2014 13:31:21   
1buba
Jaz bi rekla, čim manj komplicirat :) Pa vem da je težko ko se podajaš na neznano področje :)
Kako sedaj to vidim:
- postelja: smo kupili v Ikeji eno ki je bila cenovno ugodna in hkrati všečna- nastavljivi dve višini in odstranljiva daljša stranica. Kako tri višine funkcionirajo, ne vem, nam sta zadostovali dve. Stranice pri dobrih dveh letih še nismo odstranili, ker naš otrok ne pleza ven, bomo zgleda prej veliko posteljo nabavili (pri ca treh letih). Nekateri dajejo poudarek posteljicam z dvižno stranico, vendar tega Ikea nima baje zaradi varnosti teh mehanizmov.
- jogi: nekaj v srednjem cenovnem razredu
- previjalna: zelooo uporabna vse dokler so plenice aktualne, se pravi tam do dveh, treh let starosti. Če je prostor, največja kar se da. Meni je mož naredil in čisto lepo funkcionira. Le če bi imela veliko kopalnico, bi jo dala tja, ker je praktično imeti toplo vodo zraven in ker je kopalnica ponavadi najtoplejši prostor- za po kopanju npr., ko je treba otroka obleči.
- lupinica je hkrati avtosedež za skupino 0-13 kg, to je nekje do enega leta starosti. Z lupinico pride očka v porodnišnico ko greste domov in jo prestavite v avto- pritrdi se s pasom ali v isofix sidrišča, če imate kupljeno še "bazo".

(odgovor članu Magg)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.10.2014 13:42:27   
Magg
1buba me prosim razsvetliš, kako naj bi zgledala ta baza za pritrjevanje lupinice v avtu? Nisem še nič sprobala, ker sem lupinici dobila in nisem prepričana, če vem kako to funkcionira?

(odgovor članu 1buba)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2014 13:53:34   
Hope2
Prvi otrok: postelja obvezno v skladu z omaro, previjalno, itak the best kvaliteta, otroku prijazni material, jogi obvezno antialergijski, anti ne vem kaj se vse,najbolj trdi, v glavnem najdrazji, najboljsi....stranice si lahko vzel dol, jih spuscal, ampak nic tega nismo rabili. Le dno smo spuscali.

Drugi otrok: postelja iz ikeje, jogi iz ikeje, ne duha ne sluha o kakih anti...... sem pa vseeno vzela najdrazji jogi v ikei- ki je se vedno pol cenejsi kot pa prvi jogi.

Prvi otrok se je non stop zbujal, drugi otrok lepo spiuser posted image

Pri previjalni pa ne odstopam od velikosti. Obvezno velika (cca 80_x_80cm oz tam nekje). Spodaj predali. Tako sem imela pri prvem otroku in zdaj pri drugem. Prva je bila alples, druga ikea. Ikea super zadovoljna. Kasnej se lahko spremeni v mini pisalno mizo.

Lupinica- tudi tu ne odstopam. Pri obeh obvezno nova in maxi cosi- med najvecjimi in najbolj varnimi, ter isofix base. V avtosedez je prvi otrok sel sele pri 11 mesecih. Tudi pazim, da otrok ne puscam dolgo v lupinicah, predvsem do 3 mesecev starosti- potem vec ni problem.

Posteljko in previjalno bi kupila rabljeno, medtem ko lupinico in jogi nikoli.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 15.10.2014 13:54:40 >

(odgovor članu 1buba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.10.2014 14:04:22   
Magg
Kaj je to isofix base? user posted image

Meni so pa cene za previjalne mize čisto preveč drage, bolj se nagibam h visoki komodi/predalniku v katero bom spravila obleke ali pa te stvari za nego, povrh bi si pa dala previjalno podlogo (ne tisto čisto tenko, ampak tako, ki ma malo penice al nekaj takega). Bi v tem primeru morala naknadno prišraufati še stranice ali bi previjalna stala gor?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.10.2014 14:13:12   
mojamura
aja previjalne mizice pa teh stvari nisem nikoli imela....sem ga kopala pa previjala kar na pralnem stroju, na njem je bila seveda mehka blazina. to je to

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.10.2014 14:30:02   
1buba
Isofix baza je podstavek, na katerega pritrdiš lupinico. Tako je lupinica najbolj varno in najhitreje pritrjena v avtu. Seveda mora avto imeti na zadnjih sedežih isofix sidrišča. To preveriš v avtu.
Baze imajo za vsako firmo lupinice posebej, tako nekako:

www.babycenter.si/izdelki/8560/baze

Niso najcenejša zadeva, je pa praktično (samo pripneš, ni zamudnega pripenjanja z avtomobilskim pasom) in predvsem varno. Sama nisem imela, ker sem na začetku imela star avto brez sidrišč, vendar drugače bi. Se da na bolhi kaj ceneje dobiti ali pa počakaš na kakšno akcijo v trgovini.

(odgovor članu Magg)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.10.2014 14:44:34   
1buba
Ja, se da tudi kakšen predalnik predelati da ustreza za previjanje. Le višina previjalne površine naj bo na 90 cm zaradi ergonomije , pa stranice višine ca 10 cm na treh straneh, da otroček ne more narediti prevala na tla. Privijačiš na predalnik in zadeva funkcionira. Dimenzija se pa prilagodi previjalni podlogi- mislim da so največje 80x85 cm

(odgovor članu Magg)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.10.2014 13:50:07   
Anonimen
Pozdravljena, nosečka.:)
Uživaj v vsakem dnevu z dvema srčkoma pod srcem, želim ti da prilezeš daleč v nosečnosti in da bosta otroka zdrava.

Zdaj pa k mojim izkušnjam...
Pri dvojčkih lahko imaš na začetku le eno posteljo(velikosti 70x140), v kateri bosta spala prečno. Dvojčki se radi čutijo med sabo, se stiskajo in so tako bolj umirjeni in so zadovoljni. Ne smemo pozabiti, da so bili dolgo časa v trebuščku skupaj.
Jaz imam enega otroka, posteljo 60x120 z samo dvižno ograjico(nimam nastavljivih višin), jogi iz BC Lagea Euforia(80 eur)- če bi še enkrat zbirala, bi izbrala posteljo v velikosti 70x140(60x120 ji je hitro premala(20 mesecev in jo moram dobro nacilat, da ne zadeva ob ograjico)), z eno dolgo ograjico dvižno in na željo odstranljivo, z posteljo nastavljivo v več višin. Hči spi ob najini postelji in je odstranljiva ograjica super- še vedno je v svoji postelji in me čuti/sem ji na voljo(še dojim in se naslonim na njeno posteljo in jo podojim kar med spanjem), hkrati pa se vsi naspimo. Jogi sem kupila nov(rabljenega ne bi!), pomembno mi je bilo, da je trd in kvaliteten in da ima odstranljivo prevleko, če bi se polulala(ali bi se kako drugače umazala). Spremljaj akcije, vse za otroka lahko dobiš kar dost poceni, če malo spremljaš izdelke, ki jih želiš kupiti.

Previjalna miza- imam veliko(mislim, da je okrog 90x120?), glede mer malo izvenserijsko(težko sem dobila previjalno blazino- sem jo na koncu dala delat po naročilu-malo dražje(okrog 50 eur?), ampak sem zelo zadovoljna(zelo kvalitetna, po skoraj dveh letih uporabe še kot nova, usnjena, ne pretanka(če te zanima kje sem jo naročila, mi piši na zs)) od Izimobili. Kupila sva jo v prodajnem salonu v Mengšu, mislim da je bila okrog 100 eur(drugače so velikooo dražje), ker je bila razstavljena(vedno imajo kakšno rastavljeno- se splača preveriti). Previjalna miza je vse, kar si želim- velika(hči stara 20 mesecev se brez težav previja na njej), varna(z 3. stranicami), prostorna(notri spravim vso garderobo od hčere, pa ima res ogromnooo za obečt), praktična(vse imam na dosegu roke-dopolnila sem jo še s predalčki od Ikee, obešenimi na stranico, da sem imela plenice in malenkosti pri roki). Hči je stara 20 mesecev in jo še vedno previjam na previjalni mizi- in preoblačim, brišem po umivanju...

Lupinico/avtosedež Maxi Cosi Cabriofix(oobvezno novo ali od prijateljev- drugače ne veš, ali je bila lupicica udeležena v prometni nesreči) smo na bazi(v drugem avtu pa brez) uporabljali do dopolnjenega 10,5 meseca starosti, ko smo jo prestavili v veliki sedež, Romer King Plus. Otrok MORA biti na začetku v lupinici, to je njegov avtosedež. Pri nakupu sem se osredotočila na varnostne teste.

Če te zanima še kaj, pa vprašaj!

Srečno!

(odgovor članu Magg)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.10.2014 20:38:16   
*zvezdica zaspanka*
kar se tiče posteljice mogoče še to, da je priporočljivo, da je razmik med letvicami max 6 cm, da dojenček ne zatakne glave. drugače naša malčica spi v moji posteljici - mož jo je prebrusil, prebarval in na novo pritrdil skupaj in je kot nova. ima eno dvižno stranico, ležišče pa se spusti na 3 višine (ravno ugotavljam, da bi rabila še 4., ker je mala kar spretna plezalka user posted image ). mere so 120_x_60 cm. jogi sem kupila v baby centru za 40€, na eni strani ima malo memory pene (ko sem tam spraševala za nasvet mi je rekla: "vem da vsi pravijo, da mora biti jogi za dojenčka trd in se vam tale mogoče zdi premehek, ampak dojenček manj tehta user posted image ). je pa pri posteljici še ena stvar, ki itak mora biti, ampak se mi zdi nadvse tečna: obroba. imam jo okoli in okoli, ker se mala ponoči po postelji vrti kot vrtavka, občasno naštimam kar dvojno ... ampak še vedno najde luknjo, ali pa se tako visoko dvigne, da udari v stranico. nje sicer ne moti, mene pa kar zaboli, ko poči user posted image

previjalno imam, kupila sem jo v baby centru za 110€, približne mere: 80_x_60_x_100. meni je super. ima en predal in dve polički (kupila sem še košarice in škatle, pa je vse lepo spravljeno), je na kolesih in smo jo prestavljali in uporabljali tudi za kopanje, ko je bila hčerka še mala. edino zraven imam še eno mizico, na kateri imam potem pripomočke. na sami previjalni imam še tisto polivinil penasto previjalno podlago. poskusila sem previjati na mizi, pralnem stroju, postelji, pa mi je bilo prenizko. vsekakor pa če nameravaš previjalno površino ustvariti na komodi ali pralnem stroju, ti predlagam, da imaš posebej, večjo desko s stranicami, na katero daš previjalno podlogo, potem pa namontiraš na komodo ali pralni stroj ali mizo.

Kdaj ste kupile avtosedež za otroka? Bo ok, če se otroka iz porodnišnice pripeljeta v lupinici in pa za krajše relacije, če bomo šli kam na obisk/v naravo, pač da moramo biti v avtu najdlje 30min? Pred dopustom bi pa seveda kupili avtosedeža. Od koliko kg/mes pa do kdaj naj bi bil sedež?

joj, saj ne vem kako naj komentiram tole. v zadnjem času sem že nekajkrat slišala, da prodajalke v trgovinah trosijo nasvete, da je dojenček v lupinici lahko le 30 minut. lupinica je do otrokovega prvega leta (no tam tam) njegov otroški sedež in greš tudi na morje z njim. v daljših turah je priporočljivo se večkrat ustaviti (ko se otrok zbudi, itak ga je treba previt), drugače pa brez lupinice ne gre. lupinico se za sedež menja, ko je lupinica otroku premajhna - ga tišči čez ramice, ima predolge noge, glava sega preko naslanjala (mislim, da so celo na amzsjevi strani navodila glede tega). v glavnem, z našo malčico smo hodili v razvojno in na fizioterapijo, kjer sem imela možnost vprašati tudi to in izvedeti marsikaj. strokovnjakinji sta zavzemali stališče, da seveda z lupinico ne greš na sprehod ali v trgovino, ampak z vozičkom, lupinica naj bi po njunem mnenju bila ves čas v avtu, kjer je seveda nujno potrebna. če je otroček premajhen, mu daš pod rit tetra pleničko, obložiš mu še glavico, da mu je ne razmetava. v avtosedežu otrok sedi prepokončno in ni priporočljiv preden otrok ne sedi samostojno in stabilno (tam okoli 9m). tudi na zdravniške preglede in fizioterapijo naj bi prišel z otrokom v rokah ali pa z vozičkom in košaro. tako da, lupinico rabiš, na morje greš lahko do grčije, le ne boš prišel v enem dnevu ampak v dveh. isofix je super zadeva, ker otroka čez lupinico ni potrebno pripenjati še z avtomobilskim pasom, ampak sam s paskom od lupinice (dosti bolj enostavno), je pa strošek - poglej malce na bolhi in boš zagotovo našla kakšno ugodno ponudbo user posted image v avtosedež naslednje skupine daš otroka potem ... mi imamo lupinco peg perego primo viagio trifix do 13kg, naša malčica ima pri 1 letu 8kg, lupinica ji še čisto dobro ustreza, tako da je še ne nameravamo prehitro presesti v večji avtosedež, ker je zanj še premajhna.

pa srečno user posted image

< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 17.10.2014 20:51:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.10.2014 17:34:19   
Lucka9
Ali je torej podstavek pod lupinico obvezen?

hvala za informacijo

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.10.2014 17:59:47   
LuLu
obvezen ni, funkcija njega je, da bolj zafixira lupinico. Jaz ga nisem imela ne pri prvem, ne drugem.
previjalno imela, uporabljala glih 5 krat user posted image
sem se navadla, da pšrevijam na kavču. Postelja v treh višinah, to sem uporabljala, če jih ne bi bilo, tudi ok.
Kot je mojamura napisala.. dvojčka.. itak vsega po 2, čim bolj si poenostavi življenje, tudi kake dodatke se da kupit naknadno,. če vidiš, da bi ti prišli prav.

(odgovor članu Lucka9)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.10.2014 18:20:15   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: *zvezdica zaspanka*
v zadnjem času sem že nekajkrat slišala, da prodajalke v trgovinah trosijo nasvete, da je dojenček v lupinici lahko le 30 minut. lupinica je do otrokovega prvega leta (no tam tam) njegov otroški sedež in greš tudi na morje z njim. v daljših turah je priporočljivo se večkrat ustaviti (ko se otrok zbudi, itak ga je treba previt), drugače pa brez lupinice ne gre.

V lupinici bi naj bil otrok čim manj časa, le toliko, kot je nujno potrebno. Torej le, kadar ne gre drugače, t.j. po možnosti le med vožnjo.
In še tam je treba delati več dovolj dolgih postankov, ko se otroka vzame iz lupinice; ti postanki bi naj bili na največ 2 uri, po možnosti pa še pogosteje.

Do enega leta? Moji otroci (jaz pa zravenuser posted image ) bi znoreli, če bi jih tako dolgo vozili v lupinici. Nekje do 7., 8. meseca smo jih prestavili v naslednji sedež, ki pa je imel možnost delnega nagibanja naslona, kar smo uporabljali med spanjem.

IZVIRNO SPOROČILO: *zvezdica zaspanka*
isofix je super zadeva, ker otroka čez lupinico ni potrebno pripenjati še z avtomobilskim pasom, ampak sam s paskom od lupinice (dosti bolj enostavno),

Hm, imeli smo različne sedeže brez izofixa, pa je bilo v večini otroke možno pripenjati samo s paskom od sedeža. Tudi pri lupinici.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2014 9:37:55   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: petea

Do enega leta? Moji otroci (jaz pa zravenuser posted image ) bi znoreli, če bi jih tako dolgo vozili v lupinici. Nekje do 7., 8. meseca smo jih prestavili v naslednji sedež, ki pa je imel možnost delnega nagibanja naslona, kar smo uporabljali med spanjem.

evo sem se malo pozanimala, uradno varnostno navodilo je, da naj bi otroka prestavili v avtosedež takrat, ko njegove ramice prerastejo najvišjo nastavitev varnostnih pasov (kg, starost ipd. ni pomembno), ker drugače ob morebitnem trku tvegaš zlom ključnice in ramenskega obroča ipd. no, naša malčica je ravnokar prerastla, tako da jo selimo v avtosedež ;)

< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 19.10.2014 9:40:06 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?