*zvezdica zaspanka* -> RE: Mamice, vaši nasveti in mnenja/izkušnje so dobrodošli/e (17.10.2014 20:38:16)
|
kar se tiče posteljice mogoče še to, da je priporočljivo, da je razmik med letvicami max 6 cm, da dojenček ne zatakne glave. drugače naša malčica spi v moji posteljici - mož jo je prebrusil, prebarval in na novo pritrdil skupaj in je kot nova. ima eno dvižno stranico, ležišče pa se spusti na 3 višine (ravno ugotavljam, da bi rabila še 4., ker je mala kar spretna plezalka [sm=smiley36.gif]). mere so 120_x_60 cm. jogi sem kupila v baby centru za 40€, na eni strani ima malo memory pene (ko sem tam spraševala za nasvet mi je rekla: "vem da vsi pravijo, da mora biti jogi za dojenčka trd in se vam tale mogoče zdi premehek, ampak dojenček manj tehta [sm=smiley36.gif]). je pa pri posteljici še ena stvar, ki itak mora biti, ampak se mi zdi nadvse tečna: obroba. imam jo okoli in okoli, ker se mala ponoči po postelji vrti kot vrtavka, občasno naštimam kar dvojno ... ampak še vedno najde luknjo, ali pa se tako visoko dvigne, da udari v stranico. nje sicer ne moti, mene pa kar zaboli, ko poči [sm=smiley13.gif] previjalno imam, kupila sem jo v baby centru za 110€, približne mere: 80_x_60_x_100. meni je super. ima en predal in dve polički (kupila sem še košarice in škatle, pa je vse lepo spravljeno), je na kolesih in smo jo prestavljali in uporabljali tudi za kopanje, ko je bila hčerka še mala. edino zraven imam še eno mizico, na kateri imam potem pripomočke. na sami previjalni imam še tisto polivinil penasto previjalno podlago. poskusila sem previjati na mizi, pralnem stroju, postelji, pa mi je bilo prenizko. vsekakor pa če nameravaš previjalno površino ustvariti na komodi ali pralnem stroju, ti predlagam, da imaš posebej, večjo desko s stranicami, na katero daš previjalno podlogo, potem pa namontiraš na komodo ali pralni stroj ali mizo. Kdaj ste kupile avtosedež za otroka? Bo ok, če se otroka iz porodnišnice pripeljeta v lupinici in pa za krajše relacije, če bomo šli kam na obisk/v naravo, pač da moramo biti v avtu najdlje 30min? Pred dopustom bi pa seveda kupili avtosedeža. Od koliko kg/mes pa do kdaj naj bi bil sedež? joj, saj ne vem kako naj komentiram tole. v zadnjem času sem že nekajkrat slišala, da prodajalke v trgovinah trosijo nasvete, da je dojenček v lupinici lahko le 30 minut. lupinica je do otrokovega prvega leta (no tam tam) njegov otroški sedež in greš tudi na morje z njim. v daljših turah je priporočljivo se večkrat ustaviti (ko se otrok zbudi, itak ga je treba previt), drugače pa brez lupinice ne gre. lupinico se za sedež menja, ko je lupinica otroku premajhna - ga tišči čez ramice, ima predolge noge, glava sega preko naslanjala (mislim, da so celo na amzsjevi strani navodila glede tega). v glavnem, z našo malčico smo hodili v razvojno in na fizioterapijo, kjer sem imela možnost vprašati tudi to in izvedeti marsikaj. strokovnjakinji sta zavzemali stališče, da seveda z lupinico ne greš na sprehod ali v trgovino, ampak z vozičkom, lupinica naj bi po njunem mnenju bila ves čas v avtu, kjer je seveda nujno potrebna. če je otroček premajhen, mu daš pod rit tetra pleničko, obložiš mu še glavico, da mu je ne razmetava. v avtosedežu otrok sedi prepokončno in ni priporočljiv preden otrok ne sedi samostojno in stabilno (tam okoli 9m). tudi na zdravniške preglede in fizioterapijo naj bi prišel z otrokom v rokah ali pa z vozičkom in košaro. tako da, lupinico rabiš, na morje greš lahko do grčije, le ne boš prišel v enem dnevu ampak v dveh. isofix je super zadeva, ker otroka čez lupinico ni potrebno pripenjati še z avtomobilskim pasom, ampak sam s paskom od lupinice (dosti bolj enostavno), je pa strošek - poglej malce na bolhi in boš zagotovo našla kakšno ugodno ponudbo [sm=smiley2.gif] v avtosedež naslednje skupine daš otroka potem ... mi imamo lupinco peg perego primo viagio trifix do 13kg, naša malčica ima pri 1 letu 8kg, lupinica ji še čisto dobro ustreza, tako da je še ne nameravamo prehitro presesti v večji avtosedež, ker je zanj še premajhna. pa srečno [sm=smiley2.gif]
|
|
|
|