liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu liliana, samohranilka sem, 2 otroka... a veš na koliko ovir sem že naletela, ker nimam kam otroka dati? Saj ne, da bodo vsi, ampak neka velika evropska institucija pa bi po moje lahko bila vzgled, kako se da tudi za take primere poskrbeti. Sama bi že davno imela neko delo, ampak je težko, da ga dobim, ker moram biti izbirčna. Ne smejo biti sobote, nedelje, ne smejo biti JU srede do 17. ure, ne sme biti po 16.15 uri službe. Zelo bi meni danes, na moj položaj odgovarjalo, če bi firme bile malo bolj fleksibilne in razumevajoče do mater, ki nimamo kam otrok dati. In tudi za varuško zdaj nimam denarja. In pobudo tiste poslanke jaz pozdravljam. Še najmanj, kaj je, da se najde neko organizirano varstvo za teh 10 otrok za en teden v tujini. Nikoli ne bom pojamrala, da je evropski denar v tem primeru šel v napačne roke. In kaj je narobe z kariero ženske in družino? Meni osebno nič... večini direktorjem podjetij in JU pa zelo gre v nos. Glej, kar se tiče organiziranega varstva jaz nimam nič proti, sicer pa kar nekako dvomim, da se v Strasbourgu ne more najti varstva za teh 10 otrok, tudi če ni organizarno ampak individualno....mogoče celo obstaja ....v Bruslju je drugače kar poskrbljeno za varstvo in izobraževanje otrok poslancev in ostalih zaposlenih..... To posiljevanje z vodenjem otroka v službo pa je kar nekaj....me zanima kako bi gledale, če bi si vzgojiteljice v vrtcu in učiteljice v šoli pripeljale svoje otroke s sabo, ker jih nimajo kam dat.....? Ali pa zdravnica, med pregledom miri in se igra s svojim otrokom...? Ali pa imaš picerijo in zaposlena natakarica 15 minut kasneje postreže gosta, ker se igra s svojim otrokom?.....v takem primeru nobeno delo ni dobro opravljeno...ne službeno in ne materinsko....vse je nekaj na pol......
|