Lara28
|
Imam težavo, ki me že malo utruja, pa me zanim, kako ste ostale to rešile... Imam hčerko staro 3,5 mesece. Od začetka sva se samo dojile, nekje v 3.tednu pa sem imela premalo mleka in sem morala 1-2x dnevno dodajat. Kljub vsemu sem vztrajala pri dojenju in jo zelo pogosto pristavljala, tako da nama je pri 2 mesecih končno steklo in zdaj se 1.5 meseca samo dojiva. Zdaj imam mleka dovolj, je pa nastal drug problem. Mala me je zamenjala za dudo in visi na meni tudi, ko ni lačna. Potem se celo še jezi, ker ji mleko teče ona pa ne bi jedla:) Zdaj je pogruntala, da samo malo žveka bradavico ne pa tudi vleče. Mene pa seveda to boli, pa tudi časa nimam, da bi cel čas visela na meni. Imam še starejšega sina, ki me tudi potrebuje, pa še pomoči nimam nobene. Mož tudi ne more pomiriti dojenčice, ker ona hoče zizo!!!! Sem že od začetka poskušala z dudo, pa zavrača prav vse. Tudi po steklenički pije samo takrat, ko je že fuuul lačna. Dopoldan še nekako gre, se doji na 1,5-2 uri, potem pa vedno več, tako da sva popoldan na zizi že vsake pol ure..... ne naredim nič! NIKAMOR ne morem, ne sama ne z njo, ker tudi če jo imam s sabo, hoče bit priklopljena. To pa v trgovini npr. ravno ne gre Če z dan tudi zelo malo spi, ene 3-4x po pol urce mogoče, včasih še to ne. Bi pa spala, če jaz ležim zraven nje in ima bradavico v ustih:) HVALABOGU spimo ponoči. Zaspi okoli 22ih in spi do 7ih, vmes pa 2x na hitro poje. Zelo sem vesela, danama dojenje teče in da je mleka dovolj, ampak sem že malo obupana. Čeprav je drugače ful dobrovoljček in gruli in se mi smeji, kr pojedla bi jo. Sem pa žalostna ker je sin žalosten, ko se ne morem z njim ukvarjat in mi kr govori naj ji dam flašo... drugače jo ima pa zelo rad in jo je res lepo sprejel. Ampak mislim, da šele zdaj dojema, da mu na nek način "vzela" mamico, ker res nimam dovolj časa zanj. Zvečer niti slučajno ne morem z njim prebrat pravljice (razen če je tamala na zizi) in se stisnit z njim v postelji, ker zvečer je najhuje. Od 19ih do 22ih je konstantno na meni, drugače pa kriči, kot da je iz kože dajemo. Kak ma zizo v ustih, je zadovoljna. Oba imam zelo rada in vse ostalo sem dala na stranski tir, pa kljub temu včasih ne vem, kako naj ukrepam:) Kakšen nasvet? Hvala!
|