soncece24
|
IZVIRNO SPOROČILO: nati Res je, stanovanj primanjkuje, ravno zaradi tega podpiram novi zakon za popis nepremičnin in lastnine, ker je veliko stanovanj praznih, ker so takorekoč babice in dedki odšli v domačo oskrbo k svojcem, stanovanje zaklenili ( lastniško ali občinsko ) in jih enostavno ne zanima več za tisto stanovanje ali pa ga namenoma ne vrnejo na zadovoljen način, da so se lep čas zelo lepo imeli tam notri in si ustvarili življenje. Za hiše, ki samevajo in se nihče za njih ne zanima pa ravno tako, naj jih država zelo lepo obdavči, pa bodo videli kaj in kako in ne, nisem privoščljivka, ampak ta debata je vredna omembe. Popis državljanov Slovenije je nujna, da država dejansko vidi, na kakšni kvadraturi živijo nekateri ljudje in, da uvedejo nove standarde glede imetja in posesti. To pa je seveda samo moje mnenje, pa sem to omenila le zato, ker je močno povezano s stanovanjsko problematiko in ker dejansko vem, kaj se bo zgodilo po popisu imetja državljanov ( znanka dela na davčni upravi Lj. ). Sicer jaz zadevo načeloma tudi podpiram, ampak ravno zaradi takih babic in dedkov bova midva, ki živiva na 180 kvadratih (podarjenih!!) plačevala celo premoženje za davek. Naša preljuba država bi morala predvsem poskrbeti za gradnjo stanovanj, ki bi si jih mladi lahko tudi privoščili. V mb stanovanja sicer so, pa še dodatno gradijo skozi nova, samo kaj, če ostajajo prazna, ker tisti, ki bi stanovanje potrebovali si ga nikakor ne morejo privoščiti. K vsem kar ste napisale bi jaz predvsem dodala, da je treba mladim zagotovit delovna mesta! To je prvi predpogoj za vse: za stanovanje, družino...