Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Malce "neumno " vprašanje 30.12.2004 8:17:05
|
|
|
|
jagoda
|
Js kr tu pa tam spijem kakšno pivo - vlko laško, pa mi nič ni, pa tud Adamu ne. Al pa kak bambus - po moje ni panike.Ti si kr privošči kakšen kozarček oz. dva. :)-:)-:)-:)- Saj boš sama vidla. Ko se te začenja prijemati, pa rajši nehaj. :sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::kuza::kuza::kuza::kuza::muca::muca::muca::muca::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:
|
|
|
|
Malce "neumno " vprašanje 30.12.2004 9:06:00
|
|
|
|
india
|
Ti si kar privošči, sicer ne preveč,kot ti je že jagoda napisala, da ne bo prej tebe vrglo:)-:)-:)- kot pa detece. Mislim da kakšen kozarec ali dva nista nič narobe. Mi bomo sicer nazdravili ja, a z bezalkoholnim šampanjcem, da bodo tudi otroci sodelovali...:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
|
|
|
|
Malce "neumno " vprašanje 30.12.2004 9:17:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma ne vem, za mleko pravijo, da je dobro, če mamica pije pivo. Potem malo alkohola že ne more škoditi.
|
|
|
|
Malce "neumno " vprašanje 30.12.2004 9:50:34
|
|
|
|
puri
|
A pa mislite,da če naprimer spiješ 3 dcl rdečega vina in otrok potem pije mleko čez kakih 6 ur,a dobi še kaj alkohola, al kako je s tem? A v mleku ostane alkohol dokler ga:duda:ne spije,al se izloči iz mleka,tako kot iz krvi?:zmeden2: lp
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 30.12.2004 10:39:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
Malce "neumno " vprašanje 30.12.2004 13:54:28
|
|
|
|
Petra P.
|
No, tudi sama sem pred nosečnostjo rada zvrnila kak kozarček, zato sem zbrala veliko informacij o tem, kako mi je ravnati, ko bom dojila (med nosečnostjo nisem pila strogo nič). Za začetek: slovenska tradicija narekuje doječim materam, naj zvrnejo kak kozarček. Še pred nekaj desetletij je bila priporočena pijača vino (neka sorta roseja, ampak odvisno od pokrajine), v zadnjem obdobju pa pivo. Alkohol namreč pregovorno povzroča boljšo laktacijo. Danes znanstveniki pravijo, da je temu dejansko tako, ker se ženske zaradi alkohola sprostijo in potem celotno telo boljše funkcionira, tudi mleka nastaja več. Alkohol torej ni strogo prepovedan. O količinah pa takole. Naše telo bojda razgradi 0,1 promila alkohola na uro, brez da bi mi karkoli počeli. Če smo aktivni potem malo več, tudi velike količine vode ga malo "sperejo". Sploh pa rabi nekaj časa, da od takrat, ko smo začeli piti pride v kri. Jaz sem tako sama sebi predpisala, da smem občasno spiti 1 do največ 2 dl vinčka (ali ekvivalent kake druge pijače). Ob tem nemoteno dojim naprej, ne opazim da bi bilo kaj narobe pri malem ali meni. Se pa potrudim, da tega ne počnem prepogosto. Kar se pa tiče novega leta - saj če ga boš srknila malo preveč, pa malega dvakrat nahrani po steklenički, sebi pa izčrpaj mleko pa bo. Ampak zdrava kmečka pamet mi govori nekako takole : če ti ne boš prav pijana, potem tudi otroku ne bo nič škodlo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?