|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Makroni
24.11.2010 19:35:57   
Lun1ca
Sem našla fajni recept. Vsaj zgleda tako.. ampak ko sem malo prebrala komentarje, me kar mineva, da bi se lotila zadeve. Me zanima, če je že kakšna tu bila pogumna in jih pekla? user posted image
Potem se priporočam za nasvete, da mi bodo požrli Makroni čim manj živcev user posted image

Aja pa še recept, če katero zanima:
http://www.kulinarika.net/recepti/14375/sladice/makroni/?offset=20

In malo za sline pocedit:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Luxemburgerli_zurich_Sprungli.JPG
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Luxemburgerli_Himbeere.jpg


< Sporočilo je popravil Lun1ca -- 24.11.2010 19:36:54 >


_____________________________

Najin ♥ prišel 25.3.2011
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Makroni
24.11.2010 19:55:48   
constanca


Sem tudi jaz ze razmisljala, ce me je dovolj skupaj, da se lotim tega projekta.
Mislim, ze ko jih pogledam, se mi zdi cista znanstvena fantastika, da bi men kej tazga rataluser posted image .

Tko, da ce se lotis, prosim za kaksno vzpodbudno, ok?!

Sem jih pa ze jedla, in to so bili enkrat iz tocno te slascicarneuser posted image .

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Makroni
24.11.2010 20:00:09   
RoZala
Točno po tem receptu sem jih delala prejšnji teden.
Kako sem delala?
Jajc nisem "starala", torej, da en dan prej ločiš rumenjake in beljake.
Nisem imela barv v prahu ampak tubice, torej tekočino. Zato sem dala malo več mandljev.
1. runda: maso sem dala v vrečko za zamrzovanje in na enem koncu odrezala konico, da sem lahko brizgala. Na pekač sem brizgala tako, da sem delala polžke. Torej od sredine navzven, premera ca 4 cm. Nato sem jih pustila dobro uro na zraku in jih šele nato dala pečt. Pri peki so dobili "nogice", kot je ena na tistem forumu napisala in meni so bili všeč.
2. runda: maso sem nabrizgala na pekač tako, da sem delala kupčke in dala takoj pečt (ura je bila pozna). Spekli so se... nikakvo! Seveda, ker niso nič narastli na zraku. Ne vem ali je bilo narobe tudi to, da sem jih drugače brizgala.
Torej, ugotovila sem, da bi lahko prvo rundo pustila zunaj še kako uro več. Bili so zelo mehki, malo puhasti, vendar ne toliko, kot tisti iz pekarne, seveda user posted image . Se bom pa še trudila. Aja, pa ugotovila sem še, da bi rabila dve tubici barve, ne eno, ker je bila barva bolj tko- tko. Hotela sem roza, dobila pa... nekaj čudnega. Vmes sem namazala marmelado. 

Mogoče kasneje nalepim še slikice.

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Makroni
24.11.2010 20:17:05   
krfjolca
Jaz sem se lotila prejšnji teden, pa je bilo porazno :(
Sem delala po tem receptu s kulinarike, pa je bila masa preveč tekoča, čeprav sem se držala recepta do pike.
Ne vem, kje sem ga polomila. Potem sem drugo rundo poskusila po receptu iz ene od kuharskih Lady, pa so bili pretrdi. Enkrat se bom najbrž še lotila, potem pa počasi vržem puško v koruzo :)


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Makroni
24.11.2010 20:17:52   
krfjolca
Aja, če sem prav razumela, barve v tubi niso dobre, ker je potem preveč dodatne tekočine. Priporoča se barvo v prahu. Pa resnično so barve pri prahu veliko bolj intenzivne. Jaz sem uporabila oranžno, samo za noževo konico, pa je bila zeloooo močna. Kupljeno pa na Hrvaškem.


< Sporočilo je popravil krfjolca -- 24.11.2010 20:20:49 >


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Makroni
24.11.2010 20:22:53   
RoZala
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Aja, če sem prav razumela, barve v tubi niso dobre, ker je potem preveč dodatne tekočine. Priporoča se barvo v prahu. Pa resnično so barve pri prahu veliko bolj intenzivne. Jaz sem uporabila oranžno, samo za noževo konico, pa je bila zeloooo močna. Kupljeno pa na Hrvaškem.



Ja, barve v tubi se ne priporočajo ampak so bile edine, ki sem jih imela doma. Barve v prahu najbrž prodajajo samo v specializiranih trgovinah, v raznih marketih jih nisem videla. Zato pa sem dala malo več mandljev, da ni bilo pretekoče.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Makroni
24.11.2010 20:33:21   
krfjolca
Barve v prahu jaz kupim v spletni trgovini: www.bakecake.eu.
Lahko pa uporabiš tudi barve za pirhe.


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Makroni
25.11.2010 6:09:15   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Barve v prahu jaz kupim v spletni trgovini: www.bakecake.eu.
Lahko pa uporabiš tudi barve za pirhe.



user posted image a res? A niso te barve kukr kao strupene? 

... no, vsekakor prvič vidim te makrone in so mi preveč pisani, da bi jih razglasila za užitne. Jih ni čez obične linške piškoteuser posted image Pa barve v hrani....khm...ne vem...


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Makroni
25.11.2010 9:09:48   
mateyka
original makroni niso tok pisani user posted image
user posted image
user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Makroni
25.11.2010 9:33:43   
hrchy
matejka v bistvu je razlika med
macaroon (italijanski)
http://en.wikipedia.org/wiki/Macaroon

in macaron (francoski)
http://en.wikipedia.org/wiki/Macaron

tako da teli tvoji so macarooni, oni zgoraj pa macaroni

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Makroni
25.11.2010 9:38:01   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

original makroni niso tok pisani user posted image
user posted image
user posted image



meni so tej všečuser posted image  še recept prosim!!!

_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Makroni
25.11.2010 10:24:16   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka



meni so tej všečuser posted image  še recept prosim!!!


meni tudi bolj apetitlich izgledajo, ampak delala jih pa vseeno ne bi, so prezakomplicirani.


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Makroni
25.11.2010 11:30:21   
Blink1
IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca


In malo za sline pocedit:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Luxemburgerli_zurich_Sprungli.JPG
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Luxemburgerli_Himbeere.jpg



jo fuj... kdo to je???


_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Makroni
25.11.2010 12:35:13   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: hrchy
matejka v bistvu je razlika med
macaroon (italijanski)
http://en.wikipedia.org/wiki/Macaroon

in macaron (francoski)
http://en.wikipedia.org/wiki/Macaron

tako da teli tvoji so macarooni, oni zgoraj pa macaroni


lets face it - oboji so narejeni iz beljaka, mandljeve moke in sladkorja ter izhajajo iz iste italijanske besede "maccarone" ali "maccherone", ki izhaja iz besede ammaccare, kar pomeni stepati ali zdrobiti. variacije na isto temo imo.. ena ima pač še barvo not in kremo vmes


(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Makroni
25.11.2010 12:43:41   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss
meni so tej všečuser posted image  še recept prosim!!!


tale recept je nekje vmes - brez barve, so pa potem s kremo vmes
http://robertam.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

user posted image
al pa takole:

Recept:
do 20 sendvič makronov

150g sladkorja v prahu
100 g mletih mandljev
25 g kakava
100 g beljaka
75 g kristalnega sladkorja

Priprava
: Beljake stepemo in vmešamo kristalni sladkor, ščepec soli in nekaj kapljic limoninega soka.
Mandlje fino zmeljemo in zmešamo s sladkorjem v prahu ter dodamo kakao.
Mešanico mandljev in sladkorja nežno vmešamo v stepen beljak.
Na peki papir nabrizgamo kupčke v velikosti večje češnje in počakamo, da se sploščijo(5 minut). Pečemo pri temperaturi 180 stopinj, 8 do 10 minut.
Ohladimo. Polovičko namažemo s poljubno kremo, pokrijemo z drugo ter rahlo stisnemo(sendvič).
Čokoladna krema:
100 g kvalitetne temne čokolade (75% kakao del)
100 ml sladke smetane
25 g masla
1-2 žlici sladkorja
Priprava
: Čokolado nalomimo na majhne koščke. Smetano, maslo in sladkor segrejemo do tik pod vreliščem in odstavimo. Takoj vmešamo čokoladne koščke in dobro premešamo.


Ohladimo na sobno temperaturo. Pokrijemo s gospodinjsko folijo in čez noč postavimo v hladilnik.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 25.11.2010 12:49:10 >

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Makroni
26.11.2010 9:10:49   
Blink1
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: thaiss
meni so tej všečuser posted image  še recept prosim!!!


tale recept je nekje vmes - brez barve, so pa potem s kremo vmes
http://robertam.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

user posted image
al pa takole:

Recept:
do 20 sendvič makronov

150g sladkorja v prahu
100 g mletih mandljev
25 g kakava
100 g beljaka
75 g kristalnega sladkorja

Priprava
: Beljake stepemo in vmešamo kristalni sladkor, ščepec soli in nekaj kapljic limoninega soka.
Mandlje fino zmeljemo in zmešamo s sladkorjem v prahu ter dodamo kakao.
Mešanico mandljev in sladkorja nežno vmešamo v stepen beljak.
Na peki papir nabrizgamo kupčke v velikosti večje češnje in počakamo, da se sploščijo(5 minut). Pečemo pri temperaturi 180 stopinj, 8 do 10 minut.
Ohladimo. Polovičko namažemo s poljubno kremo, pokrijemo z drugo ter rahlo stisnemo(sendvič).
Čokoladna krema:
100 g kvalitetne temne čokolade (75% kakao del)
100 ml sladke smetane
25 g masla
1-2 žlici sladkorja
Priprava
: Čokolado nalomimo na majhne koščke. Smetano, maslo in sladkor segrejemo do tik pod vreliščem in odstavimo. Takoj vmešamo čokoladne koščke in dobro premešamo.


Ohladimo na sobno temperaturo. Pokrijemo s gospodinjsko folijo in čez noč postavimo v hladilnik.


Tole pa že bolj užitno zgleda user posted image


_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Makroni
26.11.2010 10:35:31   
Lun1ca
Uu hvala za nekaj nasvetov user posted image

Tole glede barve za pirhe hm.. je meni tudi malo tak. Jaz mam načeloma tekoča barvila doma. Ampak mislim, da se bom zdaj ko mam migajoči trebušček izognila vsem barvilom in bodo kr naravni ali malo obarvani s kakavom user posted image

Zadeve se bom pa lotla prihodnji teden. Upam da uspe.. sporočim! Pa držite pesti.
Aja sem rekla mojemu če mi bo pomagal, ko sma skupaj iskala recept in brala komentarje, pa je rekel, da raje ne, da se bo izognil živčnemu zlomu in temu da mi pekač zabriše skozi balkon, ko ne bo zadeva uspela user posted image


_____________________________

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Makroni
26.11.2010 14:57:01   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca
Aja pa še recept, če katero zanima:
http://www.kulinarika.net/recepti/14375/sladice/makroni/?offset=20



Ne bi niti probala kaj sele delala... ej barva vriskajoca, da te usesa bolijo, kajs ele zelodec.... :(

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Makroni
26.11.2010 14:58:21   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Blink1

Tole pa že bolj užitno zgleda user posted image



ja... res.... bolj normalni so:))

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Makroni
26.11.2010 22:02:25   
krfjolca
Evo, ste me naluštale in sem se jih danes lotila. Nadvse uspešno user posted image
Slikati mi jih pa ni uspelo, ker jih je prehitro zmanjkalo.
Obarvala sem jih samo s kakavom, pa so bili super. Sem pa uporabila tale recept:

MAKRONI
90g beljakov (starani v hladilniku v zaprti posodici vsaj 24 ur in ogreti na sobno temperaturo)
220 sladkorja v prahu
120 g mletih mandljev ali lešnikov (za 10 minut jih damo v pečico, ogreto na 150 in nato ohladimo)
25 g kristalnega sladkorja
četrt žličke barve v prahu (po želji)

Zmešaj mandljevo moko in sladkor v prahu in presej.
Stepi beljake do trdega skupaj z dvema kapljicama limoninega soka in malce soli, obenem dodajaj kristalni sladkor in barvilo.
Polovico mandljeve mešanice dodaj beljakom, vmešaj z lopatico tako, da začneš v sredini sklede proti vrhu in stranicam. Ko postane mešanica homogena, ponovi postopek s preostalo polovico mandljeve mešanice. Testo mora biti svetleča, gladka, voljna, napol tekoča mešanica, ki spominja na magmo. Testo v enakomernih vrstah in s primernim razmikom nabrizgaj na peki papir. Za to uporabi vrečko z nastavkom širine 10 mm. Nabrizgaj kupčke, ti se bodo nato sami razlezli, če je masa pravilne konsistence.

Pečica mora biti ogreta vnaprej (150), čas pečenja je približno 13 minut, če pa so veliki makroni, se pečejo še nekaj minut več. Preden jih odstraniš s papirja, naj se nekoliko ohladijo. Pred pečenjem mnogi svetujejo, naj se oblikovane polovičke pusti za kako uro na zraku, da se naredi skorjica. 

POLNILO:
GANAŠ:
smetana
bela, temna čokolada
maslo
kakav, marmelade, jedilne barve (po želji)
V kozico nalijemo smetano, vanjo nalomimo koščke čokolade in na nizki temperaturi grejemo do vrelišča. Odmaknemo iz ognja, dodamo še jedilno žlico masla (in po želji razne dodatke) in maso popolnoma ohladimo.
(NAJBOLJE JE, ČE JO NAREDIŠ DAN PREJ). Ohlajeno maso nabrizgamo na makrone in jih stisnemo v sendvič.

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 26.11.2010 22:03:09 >


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Makroni
25.10.2012 15:51:18   
pelin
Tole bi delala, ker imamo za "noč čarovnic" spet polno bajto smrkolinov....pa nimam preveč korajže za tole, ker se mi je že nekajkrat bolj tako le za silo posrečl....sicer ne bi teh ubitačnih barv, ker mi nekako te žive barve ne potegnejo, čeprav so jedilne....sicer sta bila škrata navdušena nad sliko, ko sta jih videla, samo ...eh , saj je noč čarovnic in je lahko na mizi kaj vizualno nagravžnega....važno je , da je dobro....
Ima katera kakšen res preizkušen recept...na netu jih je malo morje...jaz pa bi rada kakšnega, ki je bil že realiziran in je stvar uspela...


(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Makroni
25.10.2012 16:06:41   
Felicita
http://www.ringaraja.net/forum/m_5973937/mpage_1/key_/tm.htm

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Makroni
25.10.2012 16:43:02   
pelin
ooo hvala , kako mi je pa tole ušlo, ko pa sem šla pogledat tudi stare temeuser posted image ...eh saj ni važno...po prebranih komentarjih na tistile temi, me je kar nekak minilo....očitno se res le izjemam posrečijo....ma bom videla...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Makroni
25.10.2012 16:49:49   
Felicita
jest ti svetujem, da probaš s tistim silikonskim pekačem... se ga dobi tut pri nas pa pomoje je kr fajn, no, k lahko kr fajn pogoljufaš.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Makroni
25.10.2012 16:53:00   
pelin
mogoče bom res probala...samo morm korajžo zbratuser posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




OŠ Koseze in naj naj učiteljica
tastara

Naj-naj učiteljica prve triade na OŠ Koseze je

Ana Vičar (33%)

Nevenka Lapornik (54%)

Aleksandra Jamnik (13%)


Število vseh glasov: 1308

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!