|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MENI SE ŽE MEŠA
18.8.2006 13:42:04   
Anonimen
Imam user posted image  starega 3 mesece in mi je full grozno, ker ne morem z njim nikamor iti. V vozičku se ne mara vozit, hoče biti na rokah in to še ne bi bil problem, če bi jaz lahko ob tem sedela, ampak ne, on mora biti pokonci, da vidi okoli, jaz pa moram hodit z njim.
Danes sem bila na kavi s kolegicami in so me vprašale zakaj ga nisem pripeljala s seboj, pa sem rekla, da ga ne bi rada tukaj po terasi nosila gor in dol. Nato mi je ena rekla, da naj ga pač pustim jokat in se bo že navadil ker sicer ga bom tako nosila še eno leto in še eno leto bom lahko z njim samo doma. jaz sicer upam, da ko bo sedel in se plazil, da bo bolje, ker mi ga bi bilo res težko pustit, da se dere.
Kakšno je vaše mnenje? 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MENI SE ŽE MEŠA
18.8.2006 13:46:47   
Mina1
Težko ti rečem karkoli, te pa razumem. Tudi jaz sem imela same priajteljice, katerih otročki oz. dojenčki so le spali, jedli, bili pri miru in tako.

Vseeno ga vzemi s sabo, mogoče le ne bo tako hudo, ti pa verjamem, da je tako kot praviš. Tudi moje dva sta ogromno prejokala, vedno nekaj nezadovoljna in tako. Res, vzami ga s sabo, pač ga boš imela v naročju, pa malce težje spila kavo...

Ima verjetno tak karakter, je zvedav, in se dobro počuti le v tvojem naročju.

Sej bo, enkrat bo:))

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.8.2006 13:47:40   
Anonimen
Mnenja se razlikujejo in to zeeeloooo.
Moram priznati,da na začetku sem delala to,da sem ga guncala in hodila z njim,da bi ja lažje zaspal,saj je imel zelo močne krče.No ,sčasoma mi je postal pretežak in če gledaš da sem ga skoraj vsak dan nosila huh.No včasih sem ga pustila jokat,včasih pa ne.Jokal je pa največ par minutk,nisem ga mogla pustiti
v vozičku se je rad vozil nikoli ni jokal.Kasneje ga nisem več nosila,ampak samo sem ga privzdignila,da je lahko lepo pokonci gledal okrog sebe.
enim otrokom niti ne pomaga,da ga pustiš jokati.
Saj z jokom otrok pove,če mu kaj ne paše ga kaj boli.ti ga pač ne razumeš in niti ne moreš vedeti kaj ga muči.Zato se crkljajte kolikor se lahko.ja težko je,ampak ko se bo začel plazit in raziskovat okrog sebe bo druga pesem

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Meni se že meša
18.8.2006 14:12:27   
Anonimen
Koliko časa ga pa pustiš, da joka v vozičku?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.8.2006 14:23:33   
Anonimen
2 minuti

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.8.2006 14:34:00   
romta
Vsako obdobje je pri otroku po svoje zelo lepo, po drugi strani pa težko.

Mislim da je najbolje da na njegov jok mirno odreagiraš, da si čimbolj mirna nasploh. mogoče bi ga pa lahko v vozičku s čim zamotila?

Vem da se otroci med seboj zelo razlikujejo, ampak živčnost svojih mamic sigurno slabo prenašajo. Zato bodi mirna, kaj mu zapoj, malo ga pocrkljaj, pa bo. Tudi to bo minilo, mogoce cez teden dni, mogoce mesec...
Čimveč naj bo med ljudmi, čimveč bodi z njim zunaj, v družbi ... Se bo navadil. Res pa se nekateri v vozičku nočejo vozit na noben način in ne vem če ga boš to lahko na kakšen način prepričala, kako se ima fino, ker mu ni treba pešačit.user posted image

seveda pa ni nič narobe če greš kdaj tud sama s prijateljicami ven brezuser posted image .

Pa čimveč lepih trenutkov!user posted image

LP romta

Kjer je volja je pot!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.8.2006 14:41:56   
Anonimen
Aja......potem pa res verjamem, da se ti meša.

Pusti ga, da se nekaj časa joka, tudi 15 minut ali še kakšna več se meni pri tej starosti ne zdi preveč.

Jaz sem jo pustila jokati, običajno je že po dobrih petih minutah zaspala ali v vozičku ali v postelji.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
18.8.2006 21:05:43   
natasar
Pri nas je bilo isto.Ni se hotela voziti v vozičku, ker je bila tako radovedna-pretežno je bila na rokah.Pri 3 mesecih sem pediatrinjo vprašala, če lahko dvignemo naklon na vozičku, je rekla, da lahko samo prvi naklon. Sprehodi so postali lepši, vmes smo jo seveda mogli vzeti v roke, vendar ne tako pogosto.Mislim, da je tvoj tudi tak radovednež, da ga vse okrog zanima. Tudi moji dve kolegici sta rodili 3 tedne prej in sta imeli iste probleme.Včasih smo vse stala ob mizi na kavi, vendar se nismo dale motiti.Najbolj pa je začela uživati po 6. mesecu, ko je že lepo sedela.Mi smo vmes tudi kombinirali sprehode s kengurujčkom in ko je zaspala, smo jo dali v voziček.Tak da ne obupat, vzemi ga s sabo, naj te čudno gledajo, pa kaj, pač imaš malo bolj aktivnega otroka.Ko pa bo shodil, boš pa imela spet druge probleme pri kavici, ampak prej se sprijazniš, boljše bo. Še en primer: en par je moral voziček pospraviti, ker se otrok enostavno ni hotel voziti v vozičku-sem jih pa videvala skoraj vsak dan na sprehodu, so ga imeli v naročju, še zdaj ga včasih nosijo, pa je star 14 mesecev (le občasno je v vozičku ali pa hodi sam).Pa je to že 2.otrok, tako da imata izkušnje, prva je namreč uživala v vozičku.
No, pa čim lepše sprehode in mirne kavice želim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.8.2006 21:18:05   
soncicaT
No, pri nas je jokal, ker je bil v košari..odkar imamo marelo, da gleda naprej, skoz daje nogico na štangico spredaj in fuuul uživa.

Kar se joka tiče...ti svetujem da ga ne pustiš kar tako jokat...ker 3-mesečnnik enostavno nekaj potrebuje...Ali je to tvoja bližina, ali ga mučijo kolike...lačen po mojem na sprehodu ni..

Lahko ti rečem le to, da bo bolje...naš 5-mesečnik je zdaj že pravi fante...in tudi da se mu že kaj dopovedat..pri 3h esecih pa je tudi blo vse sorte..

Moj nasvet: imej ga rada, stisi se k njemu, ko joka, potolaži ga, daj mu vedet, da mu stojiš ob strani in da ga imaš rada najbolj na svetu...pa bo tudi otroček miren.

Kar se pa tiče nošenja naokoli...ja tako je...imaš radovednega fantiča, ki ga vse zanima (tudi naš je tak)...pa jaz rečem, hvala bogu, da je tako...bolje kot da bi samo nezainteresirano ležal..

Uživaj svojo srečo!

(odgovor članu natasar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.8.2006 21:23:54   
rainbow
Oprostite, na nekih dolgih kavicah pa pri teh mesecih res ni mogoče bit, razen da otrok v tem času spi ali da greš sama, ali pa če imaš res mirnega otroka, kar je že zelo redko, zgodi se pauser posted image . No, pri nas ne, tako da z mojima dvema kavica kvečjemu 10 minut, tak da s kolegicami se sploh ne predstavljam. pa tak ali tak se ne moreš v miru pogovarjat, če se otrok zraven joka lai sitnari. Nimaš nič potem od te kave. Ali pač od druženja.

jaz sem se v tem oziru prilagodila otrokoma, pa tudi sicer ju nisem pustila dolgo jokat. Sploh pa ne pol ure in pri tej starosti.

Saj bo še dovolj časa za kaviceuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.8.2006 8:17:35   
natalia
se strinjam, moja ne bi zdržala niti 5 minut na istem mestu, jo vedno rit nekam nese...user posted image

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?