|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lupinice in uporaba na vozičku
3.6.2009 22:59:50   
tara09
Mene pa zanima koliko se res prakticira lupinica na vozičku. Namreč imam voziček Hoco, kjer se lahko gor uporablja samo Maxi cosi lupinico. Od prijateljice lahko dobim lupinico Peg perego, kar pomeni, da je ne bom mogla uporabljat na vozičku, ampak samo v avtu. Hoco voziček ima športni del tak, da ga spustiš do ležečega položaja in obrnjen je lahko v obe smeri. Ima pa tudi košaro.
Lupinica ni priporočljiva preveč na vozičku, to že vem in se uporablja za kakšen kratek obisk pri zdravniku, trgovini, ampak tiste ki niste tega prakticirale na tak način, vam je manjkalo to, kaj ste ve prakticirale. Je bolj štorasto, če uporabljaš košaro ali športni del do ležečega položaja? No, kakšno mnenje prosim ali izkušnjo.

Me pa še zanima glede lupinice...do katere starosti pa se sploh lupinica uporablja, ko potem zamenjaš za pravi avto sedež?

Hvala za odgovore. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lupinice in uporaba na vozičku
3.6.2009 23:24:54   
Anonimen
To da sta voziček in lupinica kompatibilna se je pri meni izkazalo za ZELO ZELO praktično. Nikoli nisem prakticirala sprehodov v lupinici, samo do zdravnika pa na hitrco v trgovino, na plavanje itd. itn. sem pa vedno samo ogrodje od vozička vzela, pa potem samo lupinico dala gor in je bilo to to in noi bilo nič prelaganja male iz lupinice v košaro in podobno. Sploh ker je naša v avtu hitro zaspala in to.
Glede lupinice bi ti pa jaz itak Maxi-Cosi lupinico priporočila, ker je varnejša, večja, lažja.
Pa v lupinici je otrok tolko časa da al doseže maksimalno težo (pri MC je to 13 kg) al da mu glavica čez rob lupinice pogleda.

(odgovor članu tara09)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.6.2009 6:49:02   
Tanchy
Kot je predhodno že Otika napisala se z njo zelo strinjam - lupinica je enkratna za takrat, ko greš v trgovino ali krajši potep po mestu (ne vem iz kje si, ampak mi smo z vasi).
Mi imamo tudi lupinico Maxi cosi in smo bili z njo zelo zadovoljni. Ne vem, jaz pri lupinici nebi šparala - lahko jo pa kupiš po ugodni ceni v Recinku preko speta user posted image .
Pri nas je mali sam pokazal kdaj noče bit več notri - tam nekje v 7., 8. mesecu, ko je že hotel kaj videt in smo tudi dobili en sedež za nadaljevanje. AMPAK kasneje smo rabili še enega (2 avta) - kupili smo najboljšega po priporočilih pa se je izkazalo, da prejšnjega (rabljenega) sploh nočemo imet (res pa je, da je že star 5,6 let). Tok je novi boljši.

Drugač so pa eni otročki v lupininc tudi do 1 leta. Če imate namen imeti še kakšnega user posted image  pa sploh ne premišljujte!

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.6.2009 7:59:09   
Hope2
nikoli nisem nataknila lupinice na voziček, vedno sem otroka dala v košaro. Če je zaspal, se sploh ni zbudil med prekladanjem ali takoj nazaj zaspal. Nisem in še vedno ne vidim nobene potrebe, da bi natikala lupinico na voziček

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.6.2009 8:29:46   
piko12
Jaz imam PP voziček in Romerjevo lupinico in tudi nisem pogrešala tega. Če bo že življenjsko nujno jo pač postaviš direkt v voziček, za v trgovino pa jo pač postaviš na nakupovalni voziček. Čist lepo se preživi.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.6.2009 8:53:44   
Naja31
Jaz pri prvem otroku nisem imela lupinice ki je pasala na voziček. Pri drugem pa ja in sem potem ugotavljala,da je to itak najboljša zadeva.
Če v avtu zaspi, kar tko mali vedno,samo lupinico prestaviš na voziček. Pri meni se je vedno zbudil, če sem ga prekladala iz avta v voziček.
Seveda lahko brez tega preživiš, ampak če imaš to možnost,jo izkoristi.

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.6.2009 13:19:24   
amanuz
Pri drugem otroku imam lupinico na vozičku in je res praktično, ko pa je pri prvem nisem imela, je pa tudi nisem pogrešala, se da vse drugače rešit. Torej, zakaj bi zapravljala, če ni nujno potrebno, sploh če že lupinico dobiš od prijateljice, če bi jo morala kupit, potem bi ti seveda svetovala tako, ki paše na voziček.
Rabiš jo pa cca pol leta, potem so ponavadi nogice že predolge, ker je v avtu obrnjena nazaj in otročiček z nogicami tišči v naslon, pa tudi otroka je že težko  nosit z lupinico vred naokrog, tako da za tistih nekaj mesecev ni neka nuja kupovat novo.

< Sporočilo je popravil amanuz -- 4.6.2009 13:22:52 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.6.2009 15:12:49   
fusia
Meni je tudi zelo praktično lupinico pripeti na voziček za kakšne krajše "izlete", npr. k zdravniku, na hitro v trgovino ipd.
Če pa tega nimaš boš pa prav tako preživela, ni ravno življensko nujno user posted image

(odgovor članu amanuz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.6.2009 15:17:36   
anika87
Jaz pa izkušenj še nimam, da bi ti govorila iz izkušenj, sva pa kupila PP 3 v 1 (itak smo morali kupiti vse, pa sva vzela tako, da paše skupaj). Mislim, da mi bo praktično za kake opravke (zdravnik, trgovina...) saj sem iz vasi in bom morala do mesta z avtom, ker ni pločnika ob glavni cesti, da bi šla peš (sicer bi, ker ni tako daleč). In ker bom občasno vozila Clia, se mi verjetno ne bo dalo zraven otroka v lupinici zadaj (ker ne bomo izklapljali airbaga) in ogrodja v prtljažniku notri tlačit še globoko košaro...
Drugače pa - premisli, kot so napisale druge, koliko bi to potrebovala... verjetno se da čisto lepo preživet tudi brez.

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.6.2009 15:54:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: amanuz
Rabiš jo pa cca pol leta, potem so ponavadi nogice že predolge, ker je v avtu obrnjena nazaj in otročiček z nogicami tišči v naslon ...

Nogice pa res ne igrajo nobene vloge pri tem, kolko časa se lupinica uporablja. Pomembna je teža otroka in pa da mu glavica ne gleda preko zgornjega roba lupinice. Naša je stara 6,5 mesecev pa ima še 5kg oz. okoli 7cm fore, preden bo prevelika za lupinico.

(odgovor članu amanuz)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.6.2009 21:52:11   
tara09
Končno sem kupila Maxi cosi, ki je kakor edini kompatibilen z mojim vozičkom-Hoco Austria. Zanima me, če katera ve kako je zdaj s temi adapterji, da namontiraš lupinico na voziček. Sicer bom šla ob priliki vprašat glede tega v BC, če mi bojo znali odgovorit.

Zadnjič sem bila sicer v Rutarju, kjer sem tudi kupila voziček in pričakovala, da mi bojo glede na to prijazno odgovorili, me je pa prodajalka najprej prav začudeno in butasto vprašala, da pa ja ne mislim otroka vozit v lupinici okoli. Takoj sem ji ogovorila, da jasno, da ne, samo za kakega zdravnika, na kratko v trgovino. No, potem mi je začela pa solit pamet, da brez veze da mi kaže, ker se mi itak ne bo dal to počet, montirat adapterje gor, dol in blabla...no, pol je rekla na koncu, da pa jih tud nima na zalogi. Jaz sem jo sam gledala in čist v šoku ostala kar naenkrat sama tam pri vozičku. Sploh ne vem kdaj je šla, ko sem bla tok šokirana od njenega čudnega in negativnega nastopanja. Ko sem prišla k sebi, sem si mislila....koza, kaj mi pametuješ. Lepo mi razloži, če lahko, če ne mi prijazno povej, da ne moreš, ker nimaš adapterjev in se brigaj zase. Mogoče se mi res ne bo dalo tega delat, ampak to bom presodila sama, ko bom videla, kako sploh to gre, a ne, zato sem prišla. Počutila sem se ko en čudak,ki hoče zdaj lupinico dat na voziček. Ko mi je pa ista prodajalka 3 mesece nazaj voziček prodajala, je bila pa vsa sladka.

No, zdaj sem se mal spucala in razgovorila, če pa katera ve kako je s tem, pa prosim za informacije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.6.2009 8:22:17   
eternety
Tara 09 je čisto enostavno. Sicer nimam istega vozička kot ti, vendar sem kupila adapterje za MC lupinico, ki pašejo na vozek. Imaš dva adapterja in vsakekga ob strani na zgornji del ogordja namestiš, tako da klikne. Nato pa posadiš lupinico, tako da je obrnjena proti tebi in se spoji z adapterjema. Par krat probaj pa bo šlo.

(odgovor članu tara09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.6.2009 15:17:32   
*Mojca*
Tara v Rutarju so itak vsi malo moteni user posted image user posted image user posted image user posted image

Kar pa se tiče kompatibilnosti lupinice z vozičkom. Jaz sem imela oboje od PP, lupinico pa sem na voziček namontirala samo enkrat. In še to ker smo imeli namen it samo na obisk, potem se pa spomnili da bi šli na sprehod, košara pa je ostala v apartmaju, ker je čez dan spal not. To je bilo na morju.

V lupinici pa je naš bil do 8.meseca, ker se je z nogicami butal ob sedež in bil siten. Še danes pri enem letu pa nima 9kg. Mislim da je bolj kot teža pomembna dolžina otroka.

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.6.2009 20:13:10   
laura28
Zelo zelo dobro je da lupinica gre na voziček. Našuser posted image  je bil zelo težak in sem ga iz avta dala z lupinico vedno na voziček. To se mi je predvsem dobro obneslo prve mesece, sploh ko sva šla  k zdravniku, oziroma na kakšne hitre opravke v trgovini. Meni se lupinica zdi z otrokom zelo težka in nerodna za nosit.

Lp Laura

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.6.2009 9:09:06   
Nea_teja_
Tudi mi imamo hocota  sicer ne čist zadnjega modela imamo (tornadota) pa sem tu7di zadnjič spraševala v rutarju če se da lupinca gor pa je rekla da naj bi se dala .Tara a te lahko prosim če je možno da slikaš tisti del kam naj bi se lupinca pripela da vidim če ga mamo al ne da nebom vlačla vozička brez veze v Lj.

(odgovor članu laura28)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.6.2009 22:05:08   
tara09
Ja sej to še tud jaz ne vem kam naj bi se pripela lupinica na voziček in s kakimi adapterji. Bom šla v BC. Drugač imam pa voziček še zapakiran na drugi lokaciji, tako da žal....bomo še malo raziskovali.

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.6.2009 21:04:04   
tinec78
Oj,

Tudi midva imava Hoco Master L in sem ravno danes v celovcu, v Rutarju kupila adapterje... dvomim, da jih boš v BC dobila, ker oni teh vozičkov ne prodajajo.
Drugače je adapter dejansko kos plastike, gi ga natakneš na ogrodje, tam kamor drugače natakneš košaro oz športni sedež, gor pa lupinico. Ni ne nekej kunštnega in snema se gor dol brez problema tko da sem jaz kar vesela, da sem se odločila.

LP
T

(odgovor članu tara09)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Trombofilija lahko v nosečnosti povzroča z...
Ženska s trombofilijo se lahko sooča tudi z zmanjšano možnostjo zanositve, in če ostane noseča, s pogostimi spontanimi s...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.