|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lulanje 4. letnice
8.5.2010 8:19:16   
Bubika26
Nečakinja je stara 4. leta in se večkrat polula v hlače, tudi zvečer, ko spi, tako, da ji sedaj vstavljajo pleničko. Hodi v vrtec, tudi v vrtcu se občasno polula. Sicer še sama nimam otrok, ampak mi nekako ni jasno zakaj je do kakšnih 3 let bilo vse OK zdaj pa naenkrat lula v hlače (kar pogosto, vsaj 1X - 2X na dan) in prej tudi ni imela dude, niti kot dojenček ne, zdaj pa jok in stok, če je nima ves dan v ustih. V vrtecu se mi zdi se lahko nekako kontrolira (se odpove dudi) pa tudi polula se ne tako pogosto kot doma.
Ali je to samo iskanje pozornosti? Ker včasih si tudi zmisli, da jo kaj boli in ostane doma pri babici (ne gre v vrtec) ali pa ji babica skuha vsaki 2 uri drugo hrano, da vsaj nekaj poje. Babica jo izredno carta in tolaži za vsak jokec, ki ga spusti prav tako tudi njena mami in pol jo obe vlačita po rokah in ja uboga in se še mala bolj joče.
Ali pa bi lahko bili tudi kakšni zdravstveni razlogi (prehladno obolenje)? Sploh ne vem, če je mama kaj omenla pri zdravnici, da tamala lula. Ker omenila nič ni, da bi bilo z zdravjem kaj... In zdaj že to traja kakšno leto tako, da smo že vsi navajeni, če se tamala polula.
Kakšno je kaj vaše mnenje glede tega?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lulanje 4. letnice
8.5.2010 10:24:28   
honey
Žal ti ne bi vedela povedat, zakaj je tako. Ali so kakšni drugi vzroki za njeno obnašanje - je dobila bratca/sestrico, se je kaj takega zgodilo? Po moje je lahko več razlogov. Samo čudno je to, da je to nastalo kar naenkrat, kot praviš. Če bi bilo prehladno obolenje, bi najbrž jokala, da jo peče, ko lula. Je pa možno tudi to, da išče samo pozornost.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Bubika26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.5.2010 10:39:22   
bomboncek1
Zanimivo.
isto se je začelo dogajat pri nas. fant bo kmalu star 4 leta in zdaj kak mesec kar moči hlačke, čeprav je brez plenice že poldrugo leto. sama sem tudi precej na trnih, ker ne vem kaj se dogaja. pokaka se ne nikoli. pri nas doma ni nikakršnih sprememb. fant ima sorojenca že več kot 2 leti, zato tega ne pripisujem niti ljubosumju, niti iskanju pozornosti. resnici na ljubo, pozornosti ima dovolj, ker je take narave, da ga je povsod polno, zato smo nenehno v stiku z njim čisto enakovredno kot s sorojencem. v vrtcu je vse ok, nobenih sprememb, se pa občasno polula tudi tam. včasih ga vprašam zakaj se polula, pa mi ne zna odgovorit. ga je sicer sram in včasih to skuša tudi skrit. ne vem kaj se dogaja in ne vem kako pristopit, postaja pa čedalje bolj moteče, saj je pri 4 letih kot velik dojenček, s sabo moram nosit za preoblečt pa gledat, da ni moker, da si ne prehladi mehurja ali kaj podobnega in seveda me skrbi, da se bo to nadaljevalo.
pred časom me je namreč šokirala izjava prijateljice, ki ima 11 let starega sina in mi je povedala, da ima tudi vsak dan mokre hlačke, da mu pač uide. to se meni ne zdi v redu.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.5.2010 11:42:39   
picola1
Joj punce...jst se kar zgrozim, ko slišim kdaj kaj takega...Najprej mi namreč pade ne pamet spolna zloraba oz. kaj podobnega (ker mi je enih par punc, ki so bile zlorabljene, povedalo, da so začele lulat v hlačke, ko se jim je to začelo dogajat...pa tudi na veliko predavanjih sem bila, kjer so sotrokovnjaki omenjali, da lahko pride do tega zaradi zlorabe) Ampak naj še povem zraven, da sem bila tudi sama zlorabljena in potem večkrat pomislim na zlorabo, tako da verjamem, da lahko tudi pretiravam.
Bila sem v dilemi al to zdej sploh napisat al ne, da ne bom katero po nepotrebnem prestrašila...ampak sem se potem odločila, da vseeno omenim. Sej ni treba zdej panike zganjat, mal bolj previdne na tem podoročju ste pa vseeno lahko...Mal opazujte svojega otroka, če so še kakšni drugi znaki, da se z njim nekaj psihičnega dogaja...Meni pač pade najprej to na pamet...če kateri še kaj drugega pa naj še napiše...

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.5.2010 13:38:13   
ledenaa
Mnogi starši  govorijo,saj naš ima pa pozornosti dovolj user posted image
Očitno za  otroka ni dovolj in mu nekaj manjka,zato tudi lulanje v hlačke

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.5.2010 13:51:32   
Najaa
Se strinjam z ledenaa. Otroka mogoče kaj mori in tišči v sebi nekaj, kar mu ni ok. Naša je npr. začela kakat v hlače, ko je šla v drug vrtec, ko smo se selili... Pa je imela pozornosti dovolj, ampak vseeno jo je to tiščalo in ni znala drugače pokazat.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.5.2010 14:00:28   
bomboncek1

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Joj, no. Tukaj pa res ni za napisat nič.
ali te obtožijo spolne zlorabe ali zanemarjanja otroka. Bog pomagaj, res.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.5.2010 14:03:30   
ledenaa
Ja,imaš prav- bog pomagaj-vprašanje je zdaj komu pa

Neposredna povezava do sporočila: 8
8.5.2010 14:31:37   
bomboncek1

Ja,imaš prav- bog pomagaj-vprašanje je zdaj komu pa

Tebi, komu pa drugemu?
Zame ne skrbi. Za začetek imam dovolj gat in praška, naslednja postaja pred bogom pa bo sigurno otrokova pediatrinja.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.5.2010 14:43:36   
ledenaa
Kje sem pa napisala da me zate skrbi user posted image
Pa tudi te nisem vprašala ali imaš dovolj gat in praška.
A je res vse uredu s tabo?

Neposredna povezava do sporočila: 10
9.5.2010 21:18:51   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Joj, no. Tukaj pa res ni za napisat nič.
ali te obtožijo spolne zlorabe ali zanemarjanja otroka. Bog pomagaj, res.

Joj...nisem hotela nikogar ničesar obtožit...Hotela sem samo povedat, kaj meni prvo pade na pamet in da morda kakšna dodatna pozornost na tem področju nikoli ni odveč.
Lahko pa ima res kako vnetje...user posted image

< Sporočilo je popravil picola1 -- 9.5.2010 21:20:03 >

Neposredna povezava do sporočila: 11
10.5.2010 12:55:35   
2mama
Tudi naš skoraj 4-letnik je začel (prej že odvajen) med spanjem lulat. razlog: imel je en večji zdravstveni problem, pristala sva za nekaj dni v bolnišnici in vse se je podrlo. Zdaj smo spet pri plenicah. Pa bo že.

Mi je pa moj oče povedal, da je moj brat ponoči močil posteljo še v 2. razredu osnovne šole. Brez posebnega razloga.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.5.2010 17:20:49   
Bubika26
2mama-kako ste pa ugotovili za ta večji zdravstveni problem? A samo na podlagi močenja postelje zvečer? Ste to pač povedali zdravnici in ga je dala na kakšne preiskave?

Ma mami (moji svakinji) ne bom ravno govorila, da lahko gre za spolno zlorabo, ker ne vem kako bi odreagirala. Saj tamala je samo v vrtcu, drugače pa nimamo nekih sosedov, bratrancev, stricev, prijateljev, ki bi tamalo pazli brez našega nadzora.

Pomanjkanje pozornosti-saj naša tamala ma ful pozornosti, ampak se mi zdi, da jo eni otroci kar bolano želijo imeti non-stop. Ker zadnjič, je kr izstrelila: "Se bom pa polulala".

Ampak vprašanje je kako to odpraviti? Kaj reči? Da ne bi delovali prestrogo? Ker baje naj jo ne bi kritizirali in zasmehovali? Kaj reči 4 letnici?

(odgovor članu 2mama)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.5.2010 19:24:21   
ledenaa
Bubika si siže sama odgovorila v svojem postu  :)
težko je reči kaj naj naredite,saj ne vemo kako funkcionirate kot družina,ko družino opazuješ tudi vidiš kaj se da izboljšati,kaj se da na drugi način rešiti itd

(odgovor članu Bubika26)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?