Bejba
|
No, pa je zadelo tudi nas. Ljubosumje namreč. Ta starejši je ratal totalno nemogoč in po vsej verjetnosti za vsem tem stoji ljubosumje do mlajšega bratca. Stara sta 27 mesecev in 9 mesecev. Na začetku je bilo vse več kot super. Anže je Nika čudovito sprejel, imel ga je vidno rad, nikoli ga ni udaril, do njega je bil zelo zaščitniški in upala sem si ju pustiti za trenutek tudi sama skupaj, če sem skočila na WC ali kaj podobnega, pa ni bilo panike. Sedaj, po skoraj 9 mesecih pa ga je pičilo in se mi zdi, da za vse mesece za nazaj. Postal je totalno neukrotljiv. Dobro, trma ga daje že nekaj časa, ampak sedaj je vse huje. Ati ni več dober za nič, kar naprej bi bil pri meni, ko gremo na sprehod bi se nosil seveda samo pri meni (kar je nemogoče, saj ne morem naokoli nositi 16 kg), ko mu ne ugodim se začne nehumano dret (sredi vasi) in metat po tleh, bolj ko mu lepo prigovarjam, bolj se dere, doma mora vse naredit mami (oblečt, previt, nahranit, zobke umit, soka prinest, kahlico,.....), tudi za najmanjše malenkosti, ki jih naredi ati namesto mami se dere kot bi ga iz kože dajal (npr. ati tudi TV ne sme prižgat, ampak ga mora mami), Nika je začel tepsti in porivati, tako da si ju ne upam več sama pustit niti za minuto. Nič več ne zna normalno povedati, ampak se samo dere, kriči in joka........pa še malo morje stvari. Pa se res že od vsega začetka oba z možem trudiva, da se ne bi čutil zapostavljenega, vedno je nekdo od naju z njim, se z njim ukvarjava, trudimo se biti čim več vsi štirje skupaj. Je pa res, da jih seveda on tudi večkrat sliši, saj stvari že razume, Nik pač ne. In ko kaj naredi narobe sledi kakšna mila kazen (mora iti v sobo ali ugasnemo risanko ali kaj podobnega). Dostikrat stvari počne zanalašč, da me jezi. Ko gre Nik spat zanalašč kriči in se dere, čeprav ve da to ne sme. Sedaj pa mi povejte kako reagirati na vse to? Vse sva že probala - lepo mu razložiti, ga kregati, kaznovati,...nič ni pomagalo, naslednjo minuto je bilo isto. Kako reagirati ko udari Nika? Tega ne morem ignorirati, lepa beseda pa tudi ne zaleže. Skratka kako mu dopovedati, da je on prav tako naš sonček in ga imava prav tako rada kot Nika in kako ga prepričati, da lahko tudi kdo drug kaj naredi namesto mami, ker men se bo počasi zmešalo. Hvala. LP; Bejba