|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ljubljenčki
15.2.2007 11:35:26   
pupi
Helo punce!
Me zanima, če imate doma kakšne domače živali in če bi jih oz. jih boste zaradi rojstva user posted image dale vstran? Jaz namreč imam muco in psa , res da je pes vednom veni muca pa ni in me zanima kaj si mislite o tem. No, jaz pod nobenim pogojem nebi dala moje Žužke vstar, jo mam preveč rada pa moj user posted image  tudi. Bomo pač bolj pazili, ko bo user posted image  med nami. Nam je pa 1x dr. nevrologije predaval, da otroci ki odraščajo z živalmi manj zbolijo za kapmi. JOJ, pamet mi čez uhe leze user posted image   user posted image !!!
Hvala za vaša mnenja, supreca ste, čao
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ljubljenčki
15.2.2007 11:38:19   
nuala
halo, ne razumem zakaj bi kdorkoli dal stran žival, če dobi otroka!!!

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu pupi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.2.2007 11:40:02   
pupi
Ja pa dajejo, da ne bote mislile!!! sem že vpar primerih slišala, meni to tudi ne gre vglavo!!!!!!!!

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.2.2007 11:41:09   
Anonimen
Midva imava dva muca in načrtujeva user posted image .
Muc ni šans da dam stran. Sta pa skoz notr tako da ne moreta prenašat kakšnih bolezni(sta pregledana in cepljena).
K nam dostikrat pridejo prijatelji z otroki in se tisti malo večji zelo radi igrajo z njima. Ko je mucama dost se umakneta, praskata in napadata nikoli ne.
Če so pa v hiši dojenčki pa sploh ne upata blizu, sploh če zajoka letita stran se skrituser posted image .

Meni je ful grdo da dajo ljudje živalce stran ko pride otrok. Saj ko se odločiš za žival veš da jo boš imel 15-20let. Verjetno ti je jasno ali boš v prihodnosti imel otroke ali ne a ne? In če imaš namen prej ko v 20ih letih imeti otroke in veš da ne maraš živali blizu otrok si pač prej ne nabaviš živali.

Jaz bi muce dala stran samo v primeru ko bi ogrožale zdravje mojih otrok. Recimo če bi imel otrok alergijo na dlako, ki se je ne bi dalo pozdravit ali pa kaj podobnega. Pa še to bi probala vse prej preden bi to naredila.

(odgovor članu pupi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.2.2007 11:41:52   
Klarita
Zakaj bi dala živalce vstran? Ni potrebno. Jaz imam malo psičko (shih-tzu) in je nebi dala za nič na svetu vstran. Pri mucku pazi, da ne prideš v stik z iztrebki, kužek pa je itak zunaj praviš, torej ni nevarnosti. Ko boš otroka prinesla domov, pa poskrbi, da ga bodo najprej živalce vredu povohale, potem ne bo problemov. Kolegice imajo doma pse in mačke in so živalce po navadi zavezniki otrok, če jih ne odrivaš vstran in jim pustiš, da jih povohajo.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.2.2007 11:46:06   
pupi
Pa je to res da se lahko muca lahko na bebiko vleže? Pa moja muca veni tudi hodi!! user posted image  No, pa jaz je res ne bom dala nikamor user posted image

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2007 12:02:31   
yaris
Mi imamo v stanovanju zlatega prinašalca, pa je naš tamali, ki bo star 9 mesecev čisto nor na njega. Steguje rokice proti njemu in govori.DA DA. Psu pa je ime Dai, tako da včasih se doma hecamo, da bo tamali prej začel klicati psa kot mamico pa tatija.user posted image

(odgovor članu pupi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2007 12:30:34   
Anonimen
Mi imamo dva mešančka doma in so s tamalo najboljši prijatelji. Meni so tudi že v nosečnosti pametovali, če ju bom dala stran, pa kako da ne, in še danes se najde kak pametnjakovič, ki mi začne s kakšnimi pametnimi, kako to, da imamo še vedno pse in so na veliko začudeni.

(odgovor članu yaris)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2007 14:50:00   
Mavrična zvezdica
Mi imamo dva hišna muca in ko sem bila v prvo noseča sem se ves čas ubadala z napadi žlahte zaradi mačk. Pa sta ostala in ni bilo popolnoma nobenega problema.

Da bi se na otroka ulegla in ga zadušila? - Naša dva sta se dojenčka sprva prav bala (pa ju ni noben strašil), da sta v krogu hodila okoli zibke in prav prestrašeno gledala, ko se je mali začel jokat.

Sedaj je star dobra tri leta. Mačka se mu v velikem loku še vedno izogiba, ker ne mara da jo vlači okrog in mečka (ju ima tako rad, da bi ju kar zdrobil z objemanjem); maček pa se mu prav nastavlja: pusti mu, da ga tudi po 10 min mrcvari - vleče za rep, ušesa, na njem leži ipd. Mene je kar groza, če mi ga ne uspe še pravi čas potegnit stran, maček je pa čist miren. KO je bil mali en teden v toplicah s starimi starši, nisva mogla verjet kako ga je maček iskal po stanovanju. Tako da...

Kar se nosečnosti tiče - pazi na toksoplazmo, kasneje boš pa sama videla. Sprva mačko/a bolj pazljivo opazuj in boš hitro videla, kako je sprejel dojenčka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.2.2007 15:05:26   
andreja32
se ubadam z istimi problemi  kot Tašonka.mi imamo psa in dve mački v hiši pa mi sedaj vsi težijo da jih bom pa ja dala stran.majcen otroček pa žival pa ja ne gresta skupaj.ne morem vam povedati kako mi tako razmišljanje dvigne pritisk:Presneti primitivci.Ne , ni šans da bi jih oddala.Hallo!!! In kaj naj rečem starješim trem otrokom.ja poslušajte lubčki, živali bomo oddali ker pride dojenček: Ja to ga bi bili potem veseli.Ma bolje da neham, da me ne bo kap.

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.2.2007 15:35:25   
anabanana
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kakšno vprašanje je touser posted image

Kdor odda katerokoli žival (razen zaradi bolezni) je zame idiotuser posted image

krepat ma ne molat

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.2.2007 15:39:00   
lemavrica
Ampak žal je dosti takih in potem se ti revčki znajdejo zapuščeni oz. če imajo srečo gredo v azil. Men se kr srce para ko gledam tuki okrog našega bloka ene tri take revčke.
Če bi midva imela žival se je sigurno nebi znebila. Jest sem rasla gor s psi in ravno zato imam danes tak odnos do njih.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.2.2007 15:40:28   
janapan
Jaz imam dve muci in psa...sicer bom ob rojstvu otroka poskrbela da ne bodo več tako pogosto v hiši kot so sedaj (imamo tudi velik vrt) in to je tudi vse. Pri nas imamo odkar sem na svetu pse in muce in jaz sem ful vesela da sem lahko odraščala ob njih...

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.2.2007 15:44:03   
Lunc_a
Ko otrok pride na svet ,ne spreminjajate navade,ki jih imate,to pomeni še vedno vključujte svojo žival tako kot prej,ne jo zanemarjat,ja to se večkrat zgodi,saj mamica se ne ukvarja več z živaljo,se pa zato drugi sorodniki in mislijo da je to ok.Ampak ni,v tem je težava,ki jo marsikatera ne vidi.Janapan ŠE PREDEN otrok pride na svet uvedi spremembe in ne ob rojstvu otroka

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.2.2007 15:45:24   
janapan
andreja 32....
ma sam nehi poslušat druge...a se je tebi in tvojim otrokom že kdaj kaj zgodilo zaradi psa ali muce...saj niso bolane al pa garjave...no pol ne vidim razloga da bi se sploh sekirala, dojenček sam po sebi še kar nekaj časa ne bo lazil za živalimi, ti daj mal popazit da ga ne bodo živali vzele za svojega ; ) beri da ne bodo muce spale v njegovi zibki ipd....pol boš pa vidla.
jaz bi jih dala stran samo v enem primeru in sicer takrat in samo takrat ko bi ugotovila, da ogrožajo zdravje katerega od družinskih članov...se pravi če bi ugotovila da je otrok na živali ful alergičen ipd.

Sploh pa sem mnenja da je prav da se otroke že od malega uvaja na ta svet takšen kot je....meni se zdi da vse več mamic otroke prve par let dobesedno sterilizira ...pol pa ni čudno da ko gre pri treh letih otrok na kmetijo da je cel alergičen...

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.2.2007 15:46:23   
janapan
lunca...maš prav prej je treba to nardit.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.2.2007 15:57:29   
Blejka26
če je mačka več ali manj notri nimaš nobenih skrbi da bi dobila kakšno bolezen-toksm.,tud navadila se bo mačka na še enega člana.Moja mačka je bila full scrkljana in res je bila na začetku full ljubosumna na otroka,ampak čas jo je spremenil.res se mi zdi brez veze da bi sedaj dala žvali preč zaradiuser posted image Pa saj itak ne boš puščala otroka samega z žvalmi.Itak pa mora žival prvo ko prideš iz bolnice vsaj povohat dojenčka...tko pač je

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.2.2007 16:31:58   
tans
Mi imamo tudi psičko, saj čez dan je zunaj, zvečer oz. ko je bolj slabo vreme je pa v hiši. Je prava scrtanka. Tako, da tudi mi dobivamo "nasvete", da ko dobimo otročička bo treba spremenit.
Smo govorili z možakarjem h kateremu vozimo psa v šolo in ima tudi on familjo, in je rekel naj ne skrbimo zaradi tega. Edino kar bomo morali paziti je, da zaradi otročička ne bomo ignorirali in zanemarili psa.
Tako, da če se bodo pokazali problemi bomo sproti reševali, drugače pa bo nespremenjeno kot dosedaj.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.2.2007 16:51:00   
šapica
živjo, tudi pri nas imamo zlato prinašalko in škotskega ovčarja, pa jih tudi pod nobenim pogojem ne mislimo dati stran!! čez dan sta zunaj, ponoči notri , sta redno cepjena in socializirana, tako da  ni šans! sem pa brala da je vprašanje glede mačk- namreč, če je mačka več ali manj zunaj in ni cepljena, lahko stakneš toksoplazmo, če je pa muca notranja in ne prihaja v stik z drugimi mucami, pa ni bojazni.
zverinice le obdrži, saj je to samo plus za mulčka, menda celo hitreje shodijo in vsekakor imajo lahko boljši odnos do živali na sploh. edini razlog, zaradi katerega bi z velikansko težavo in jokom oddala naše scrkljance stran, bi bil, če bi bila kakšna huda alergija na pasjo dlako, ampak o tem sploh ne želim razmišljati.
lep pozdrav

(odgovor članu pupi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.2.2007 7:45:59   
BARBARA R.
Tudi jaz sem imela dva sončka pred Kristino. In okrog sebe mnogo bolj ali manj pametnih opazk in nasvetov. Moja mačkona sta samo v stanovanju, tako da sem se sprva le čiščenja stranišča lotevala bolj previdno. Pa tudi to je bilo le kratek čas. Lahko pa ti priznam, da ima tašča takšno "letečo" mucko, ki pa se je kar malo izogibam. In, ko smo prišli k njim na obisk (še ko je bila Kristina majhna) mi ni bilo najbolj všeč, da so prvo pestovali muco nato pa Kristino. Ampak kaj moraš, koliko bo še bacilov.

Ko pa sva prišli iz porodnišnice sen najrej mucke pozdravila, jih "pocrtala" s priboljškom in šele nato prinesla dojenčka v hišo. Lupinico sva položila na tla in pustila, da so mucki prešnofali dojenčka. Kljub temu, da je mačkonka bolj bojevita, ji še nikoli ni nič naredila. Kakšna mala praska seveda ne ujide, ko otrok na silo raziskuje mucko.

Sedaj so takšni prijatelji, da eden drugega zelo pogrešajo, ko so ločeni. In tudi otrok čisto drugače gleda na živali. Jih ima mnogo raje.

Jaz nisem uvajala nobenih sprememb. Pa sem celo nosečnost preživela  doma z Blekijem in muco Maco. Muca je prej vedela, da sem noseča, kot jaz. In sedaj v drugo tudi. Pri nas so vsa vrata vedno odprta. Bolj se zapira stran od otroka, bolj bo žival zanimalo.

Lepo nosečnost!         user posted image

(odgovor članu pupi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.2.2007 8:35:52   
AnaB.
Dobro jutro,

da še jaz predstavim svoje mnenje. Se kar strinjam s predhodnicami in mislim, da nosečnost nikakor ne more biti razlog, da se znebiš ljubljenčka. Na to je treba misliti veliko prej. Tudi sama imam dve hišni muci. Odkar veva za nosečnost dragi čisti mačji wc in to je to. Nobene druge panike. Če pa res ne boste mogli drugače, kot da se jih znebite, pa prosim lepo poskrbite zanje.

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.2.2007 9:40:15   
Taja Nagaja
Če so živalce zdrave in socializirane potem ni nobene skrbi.
Lahko se pojavi kasneje. Kot naprimer pri nas, ko so Bini pri  devetih mesecih poleg drugih alergij ugotovili zelo močno alergijo na mačjo dlako  in alergijo na pasjo dlako. Pa z mačko ni imela nikoli stika, s psom pa kar nekaj. No, ampak to je že druga zgodba. Sedaj mačko opazuje skozi okno, pse pa z varne razdalje. Komaj čakam, da to alergijo preraste ker živali obožuje in jim veselo maha in jih ogovarja.

Ti kar obdrži živalce, saj ti polepšajo dan in te spravljajo v dobro voljo. Se motim?

Lepo nosečnost.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.2.2007 10:41:04   
Anonimen
Tudi jaz imam podoben primer. Meni so vsi okrog težili naj se izogibam mačkam. Ampak očitno nihče ne ve, da pač ta čas ne smeš štorat po njihovih iztrebkih, pa mačke so itak čiste kolko jaz vem. No in sem se preselila in mojega mačkota prnesla zraven pa mi je že tisto noč pobegnil in ga zdaj že več kot deset dni ni user posted image . Sem bla čisto na tleh, ampak vsaj to vem, da pač je nekje in da je vsaj živ - upam da. Imela sem ga več kot dve leti in mi je zares hudo, ko ga verjetno nikoli več ne bom vidla. Tako se je izpolnila želja vseh tistih okrog mene, da ne smem met mačka in na njihovo željo in mojo žalost se je zgodilo še to. Po moje mačke in psi ne morejo nekaj škodit, vsaj tisti ne, ko zanje skrbimo in se ne klatijo bogve kje. Živali pa ne moreš kar vstran dat, ko se tako navežeš nanjo, včasih tako kot na človeka, če še ne bolj. Tega pa tisti ne razumejo, ko nimajo radi živalic.

(odgovor članu Taja Nagaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
16.2.2007 11:12:53   
pupi
Hvala žebskice za vaša mnenja!!
Rada bi še 1x povdarila, da naših živalc ne mislim dat vstran zanimala so me samo vaša mnenja user posted image . Z toksoplazmozo na srečo ne bom imela težav ker sem jo že 1x prej staknila in je moj user posted image  varen v tej smeri. Globoko pa upam, da mu bojo tudi razne alergije pihranjene. Res pa je da sem malo v skrbeh, ker je res da naša muca laufa okrog in ni vedno v hiši tak je že navajena od malega, ker je najdenček in je nisem mogla na noben način navadit v stanovanju!! user posted image  To je blo tako drenje, da je joj, pa še smlila se mi je da jo mantramuser posted image
Anabanana; na kakšno vpršanje pa je to user posted image  pa lahko samo: noro vprašanje je to, tak kot jih je še tisoč drugih , ki si jih user posted image  v skrbi za svojega otoka postavljamo!!!!!!!!!

Hvala še 1x  za vaša mnenja, super ste!! Čao

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?