Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Lajanje psičke in dojenček 20.3.2012 12:34:28
|
|
|
|
amyZ
|
Pozdrav! Imam 1 leto staro maltežanko, ki je sicer dokaj priden kuža, vendar pa jo sploh ne morem disciplinirati glede lajanja. Lahko bi se pohvalila in rekla da je super čuvaj, ker se oglasi vsakič, ko kdo pride, laja ko zazvoni zvonec, ali če je kdo preblizu in predolgo pri vratih stanovanja. V glavnem za vse čudne šume ona zalaja. In včasih res samo enkrat, ampak ima zelo visok glas, ki še mene marsikaj ustraši. Problem je pa ta, da poleti pričakujemo dojenčka in ne vem kako bo to lajanje vplivalo nanj. Da se ne bi prevečkrat ustrašil in imel zato kakšne posledice ali karkoli. Kaj pa vem... Psičko ob lajanju kregam, jo rukam kot kaže on šepetalec psov (prav rada bi ga videla kaj bi naredil pri naši), ker to nič ne pomaga. Lahko jo celo držim za uho, pa se bo ona še vedno oglašala zraven. Kot da ne more nehat. Tako da res ne vem kaj narediti.
|
|
|
|
RE: Lajanje psičke in dojenček 20.3.2012 12:54:01
|
|
|
|
prestica
|
Pri nas imamo enak problem. In se že nekaj časa pogovarjava kaj ukreniti glede lajanja. Otrok se bo verjetno vsakič, ko bo pes zalajal, zbudil. Laja pa za vsak drekec pekec. Če gre kdo mimo, če je kak zvok od zunaj, ... Skratka, za znoret!
|
|
|
|
RE: Lajanje psičke in dojenček 20.3.2012 13:03:12
|
|
|
|
misa4
|
Ja prejšna psica tudi, samo da je en šel po cesti , pa hudič ni nehal, sem pa nekje prebrala, vodo v pršilko za rože in psa poškropiš, da lajanje poveže z neprijetnim, škodi ne, saj je samo voda, pri naši je delovalo, do neke mere
|
|
|
|
RE: Lajanje psičke in dojenček 20.3.2012 13:57:16
|
|
|
|
prestica
|
Z vodo sem že probala, samo jaz sem kar celo vedro zlila nanjo. Seveda je bilo to mogoče le poleti, ko je bila na dvorišču. Na pršilko se pa niti spomnila nisem. Samo da ne bo potem zasovražila vode. Ker sva jo komaj pripravila do tega, da z veseljem plava.
|
|
|
|
RE: Lajanje psičke in dojenček 20.3.2012 14:04:14
|
|
|
|
amyZ
|
Dobra ideja. Bom imela pršilko kar pri sebi pa videla če ima kaj več učinka kot dreganje. :)
|
|
|
|
RE: Lajanje psičke in dojenček 21.3.2012 13:03:03
|
|
|
|
Hope2
|
Naš pes je bil isti. Dobili smo dojenčka in ni bilo posebnih težav, vsaj ne spomnim se. Otrok se ni zbudil ob laježu, kakšenkrat že, ampak ni bilo neke panike. Jaz sem se tudi navadila, da sem skočila takoj oz najprej k psu in ga vzela v naročje, tam potem ni lajal. Če se je dete v tem času zbudilo, je samo malo pogledal in nazaj zaprl učke. V glavnem kakih travm ne bo imel, lahko pa se bo zbudil, ampak to ni neka panika Našim sorodnikom in prijateljem pa smo tudi vnaprej povedali, da ne smejo zvonit, da naj po mobiju pokličejo oz pipsnejo . To se je zelo obneslo. Ko so prišli, so poklicali, jaz sem psa vzela v naročje še ko ni imel časa kaj slišat in ni bilo treba lajat. Ali pa list papirja na zvoncu, ne zvoni Pr nas se pršilka ni obnesla, se je pa hitri dvig v naročje in dogovor, da ne zvonijo. Kasnej pa je ta lajež bil še zanimiv otroku, celo ko se je začel puzat ali ko je že fajn zaznaval okolico, tak da brez panike. Midva z možem sva še vrtala z bormašino, ko je dojenček zraven spal , pa naše dete ni nek zaspanček, se je zbujal 30x na noč in podnevi tudi ni kaj veliko spal .
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?