Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 4.10.2012 10:57:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 4.10.2012 13:49:30
|
|
|
|
mateyka
|
če nimaš kosila, bi rekla, da rabiš lahko ampak bolj konkretno večerjo od malice - v smislu da je topla in ne glih kakav s kosom kruha ter da vzame največ cirka pol ure do max 45 min da nardiš in ješ. torej, kaj takega recimo: kot prvo, določene testenine z omako so hitro narjene (tudi njoki, če so zmrznjeni) - z mletimi orehi (in smetano ali sirom - lahko goronzola, topljeni, cream cheese..) - popražimo por in vmešamo tuno (dodamo malo smetane ali vode, da ni presuho) - popražimo narezan pršut, pinjole in papriko (dodamo malo smetane ali vode, da ni presuho) - popražimo por, svež paradižnik in papriko (dodamo malo smetane ali vode, da ni presuho) imaš pa tudi: - palačinke z raznimi nadevi (sadje s stepeno smetano je najboljše) - popečeni kruhki, fokače, panino.. (v glavnem, na kruh ali v kruh daš razne sestavine in sir ter popečeš 10-15 min v pečici) - polenta in mleko - topel kompot in sirov štrudelj (tega kupiš na poti domov ) lahko pa tudi (te so hladne): - mešana krepka solata (ne samo zelena, ampak kombinirana recimo - zelena, paradižnik, tuna, vložena paprika in hladen riž od včeraj; zabeliš in je super nasitno ter obenem lahko) - šopska solata in svež kruh - caprese solata s kaprami in v toastu popečeni kruhki pa kdaj kaj tudi prej skuhaš : - hitra juha (pogreješ zamrznjene mineštre, obare, juhe..) - štruklji (pogreješ, samo drobtince popražiš - daš pa iz zmrzovalnika v hladilnik en večer prej) -
|
|
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 4.10.2012 16:12:16
|
|
|
|
nyna84
|
Razne zelenjavne juhe sedejo v teh malo boljsvežih večerih (mi smo par dni nazaj porovo juho - njami) Palačinke ali carski praženec (mi mu rečemo šmoren) z marmelado ali nutelo, zraven mi ful sede limonada, tista taprava, domača Toast sendviči ali samo popečeni kruhki z maslom pa kakav zraven (lahko tudi z zeliščnim maslom, samo potem zraven bolj sede čaj) Včasih kruh in razne dodatke (sirni namazi, marmelada, pašteta...) Krompir in skuto (pa lahko dodaš po želji na mizo še zaseko, sir,...) Ali pa razno cornflakesi z mlekom ali jogurtom Mi pogosto naredimo tudi kebab: Zrežem piščančja prsa na koščke (bolj kot trakce), jih popečem in začinim. Naredim posebej omako, tako da v skledici zmešam majonezo in ketchup (1:1) ter dodam vegeto, mleto redečo papriko in česen v prahu (omako dam potem v hladilnik). Potem pripravim zelenjavo: zeleno solato, svež paradižnik, kisle kumare, čebulo. V mikrovalovki pogrejem tortilije, na katere potem najprej zložimo vso zelenjavo, čez damo meso in potem pokapamo z omako in zamotamo tortilijo v kornet. Men je taka večerja zakon. Hitro, okusno, pa toplo mrzla sočna kombinacija mi je zakon. Sicer pa lahko za to tudi kupiš mešanico začimb od Knorr-ja. Idej je veliko, potem pa odvisno od trenutnih želja in ponudbe hladilnika
|
|
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 4.10.2012 17:09:43
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
omb. jaz dobim izgon iz raja, ce sam kaj takega postrezem..... bi pa naredila neko tako prezentacijo. da vidim, če vzdrzijo.
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 4.10.2012 17:14:07
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* omb. jaz dobim izgon iz raja, ce sam kaj takega postrezem..... kako to misliš? premalo bogata večerja ali preveč?
|
|
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 4.10.2012 17:16:34
|
|
|
|
Paštetka
|
Danes recimo tako na hitro: gratinirane makarončke s hrenovko , pa kostanje sem skuhala, ker je bila Majčica tako prijazna in nam poslala celo vrečo kostanjev , in sem otrokom in možu naredila kostanjev pire. Ker pri nas ni letos kostanjev, hm.....je tole pravi balzam, četudi imam celo kuhinjo in dnevno sobo v kostanjih zaradi malih dveh, ki se nista mogla učakati in sta celo lupine žulila vmes Majčica HVALA
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 4.10.2012 17:17:17 >
|
|
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 4.10.2012 17:31:08
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
mateyka, pRRemalooooo! pri nas je tako, da smo po 13-15, 16 ur z doma. in se samo nekaj flikamo. in nek normalen, domač obrok naj bi vse čakal . na zalost zvečer. ampak, ker ni druge, jemo kosilo okoli 7-8-ih zvecer.
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 4.10.2012 19:53:39
|
|
|
|
Zoja Lara
|
Mi smo navajeni za večerjo jest nekaj mlečnega. Ponavadi mleko, kruh namazan z maslom in medom ali samo maslom ali samo kruh. Občasno tudi corn flakes.
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 4.10.2012 20:21:49
|
|
|
|
pelin
|
Pri nas smo k sreči tudi še čisto neevropski in je glavni obrok še vedno kosilo, ki je ponavadi med 14.in 15. uro...Zato so večerje tudi pri nas večinoma v obliki "mizice pogrni se"...na njej so ponavadi kakšni namazi (tunin namaz, čičerikin, sirni, jajčni, marmelade, evrokrem, med, maslo), ali je to sezonska solata z vrta ( paradižnik, kumare, radič, zelje,), včasih različni kosmiči (koruzni, ovseni, čokoladni , cimetovi...), ...nekako 2x na teden tudi skuham kaj mlečnega (riž, zdrob, halva, močnik), pogosto tudi sveže pečen domači mlečni ali navadni kruh z maslom in kakav... Je pa tudi odvisno od letnega časa....poleti , ko je sredi dneva vročina je kosilo lahko in zato paše obilnejša večerja ...pogosto takrat zvečer roštiljamo in večerjamo na terasi ...pozimi nam teknejo bolj tople jedi, zato tudi večkrat jemo kuhano večerjo v obliki mlečne jedi ali kakšno kremno juho, ali skledo pečenega krompirja ( v oblicah pravimo pri nas ) in solata, palačinke in kompot, vaflji s sirupom in čaj... Enkrat na teden dobimo sveža domača jajca in večkrat vsi navalimo nanje in jih ocvremo eno goro ...tako kot danes ...ravno zaradi tega imam možnost sedajle že viset tu gor in mi ni več treba brkljat po kuhinji...
|
|
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 4.10.2012 21:43:42
|
|
|
|
aknela123
|
Paštetka kostanjev pire? kako dolgo to pripravljaš?
|
|
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 4.10.2012 22:53:22
|
|
|
|
ronja
|
Ko pridemo iz službe, jemo naše skupno kosilo, to je nekje okoli 17h. Kaj jemo, pišem navadno na temo kaj za kosilo ali nekaj takega, je na vrhu. Za večerjo (okoli 20h) potem jemo navadno kaj enostavnega, lahko samo jogurt s kosmiči, lahko pa recimo jabolčne žličnike, palačinke, itd..., za povečerjek, ko mali začorijo, (ura 22+) pa midva še kaj sladkega ali sadje, ali jogurt ali đank, če glih zapaše;). Kateri obrok te torej zanima?
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 5.10.2012 9:42:23
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: aknela1 Paštetka kostanjev pire? kako dolgo to pripravljaš? kostanje kuham cca pol ure (po občutku ), potem jim odrežem malo lupino, vsakega posebej iztisnem skozi stiskalec za česen cca. 1/2 ure, za 5 porcij. Torej vse skupaj cca 1 uro.
|
|
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 5.10.2012 9:43:43
|
|
|
|
Paštetka
|
ko mali začorijo, (ura 22+) pa midva še kaj sladkega ali sadje, ali jogurt ali đank, če glih zapaše;). madona, jaz takrat že spim
|
|
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 5.10.2012 10:22:39
|
|
|
|
ronja
|
madona, jaz takrat že spim user posted image Ne veš, kaj zamujaš:D
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 5.10.2012 10:26:52
|
|
|
|
pridna_janja
|
hvala za odgovore.
|
|
RE: Lačen si ful drugačen :) 5.10.2012 10:42:16
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja madona, jaz takrat že spim user posted image Ne veš, kaj zamujaš:D To kar imaš ti od 22. Naprej imam jaz od osmih naprej samo brez sladkega in sadja
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznično ustvarjanje v kuhinjiNaj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?