tinaaja
|
LAringitis kot sam ni nalezljiv, ker je simptom pri kaksni virusni ali bakterijski okuzbi. druga opcija je alergijski laringitis. Ce hrope, pol bi ga jaz peljala k P. Ali vsaj poklici. Zmeraj kontroliraj frekvenco dihanja pri tako micenih - ko ze ene pol ur spi. KAkrsna koli dihalna stiska, tezko dihanje, stridor.. je razlog za odhod na urgenco. Ukrepi pri L: inhalacije, inhlalacije, inhalacije (po novem berem, da bi bilo dobro najprj parne, potem z inhalatorjem s fiziolosko) topli obkladki na prsih, pitje tople pijace ornk pucanje nosu vzdignjeno vzglavje za starejse lahko med, da malo omili bolece grlo zaradi intenzivnega kasljanja Zdravljenje: naceloma brez zdravil, ce je hudo se da kaksen kortikosteroid (dexametazon, medrol, v sili adrenalin), nekateri predpisujejo flixotide, ventolin,.. Glede na izkusnje se tudi praksa pri P ful razlikuje, tako da na koncu sploh ne ves vec, kaj je prav. Aja, pa claritin sirup se komot da, ce ni zdravnika takoj pri roki (samo ne vem, ce pri tako micenih) Pri nas kaselj traja pol se 14 dni... In trenutno preboleva ta velika 6!!! laringitis v zadnje pol leta