LARINGITIS-pomagajte (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


duda1 -> LARINGITIS-pomagajte (23.9.2009 21:52:32)

Pomagajte mi prosim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]!

V petek zvečer je moj najstarejši sinek dobil vročino, zvečer smo odšli do dežurnega. ki ga je napotil v bolnico, tam pa so postavili diagnozo laringitis. Dva dni je bil hospitaliziran. Danes pa je začel pokašljevati naš petmesečni dojenček, hrope, malo ima vročine. Je dobil laringitis? kaj naj storim? Prosim za nasvete! Moram k zdravniku? Kdaj? Mamice, ki imate s tem izkušnje, prosim...




lake -> RE: LARINGITIS-pomagajte (23.9.2009 22:01:18)

Prvi znak laringitisa je lajajoč kašelj, lahko da je mali dobil bronchitis. Opazuj dihanje, če je v mirnem spanju nad 40 na minuto pomeni da se matra , prav tako je znak povečanega dihalnega dela dihanje  trebuščkom, vgrezanje medrebrnih prostorov... Ob teh znakih ga pelji k zdravniku, in pa seveda če ima visoko vročino. 




ZmajTolovaj -> RE: LARINGITIS-pomagajte (23.9.2009 22:22:57)

Pa ne vem, če je pri laringitisu ravno vročina ..
Naša je imela ene trikrat laringitis, prvič tudi pri petih mesecih. Če lajajoče kašlja, hrope, jo odnesi v kopalnico in odpri vroč tuš, da se naredi para. Včasih (sploh pozimi) pomaga že, če daš otroka k odprtemu oknu, ko je v stanovanju suh zrak, pa je takoj boljše. No, v parni kopeli potem sedita ene 15 minut, bi moralo pomagat, da začne normalno dihat. Pri nas se je zadeva ponavljala in sem nabavila tudi inhalator.




duda1 -> RE: LARINGITIS-pomagajte (23.9.2009 22:40:09)

Ja kako pa je z zdravnikom? Ga je potrebno obiskati? S čim se zdravi laringitis? Samo z inhalacijo? Se da to pozdraviti samo doma?




lake -> RE: LARINGITIS-pomagajte (23.9.2009 22:46:34)

Odvisno kok je hud laringitis, včasih potrebujejo venozno terapijo za širitev dihalnih poti. 




M2I -> RE: LARINGITIS-pomagajte (23.9.2009 23:20:13)

7 let, vsako jesen, zimo in zgodnjo pomlad od našega 10. meseca naprej se nam pojavlja laringitis vsaj 1x mesečno, če ne pogosteje. Prvič smo bili v bolnišnici, kasneje pa smo si začeli pomagati tako, kot so že zgoraj zapisale: inhalator, para, dvignjeno ležišče, redno vlaženje spalnice (vlažilne posode v spalnici), smo se pa tudi že pozimi sredi noči zunaj sprehajali. Nam pomaga tudi karameliziran sladkor in sirup iz smrekovih vršičkov, mogoče bolj otroku za hitrejšo tolažbo in pomiritev. Običajno se naslednji dan, včasih tudi dlje, dokler pač kašelj ne izgine, potem čajčkamo doma, čeprav nimamo vročine.
Samo hropenje in suh kašelj ni laringitis. Verjami, ko ponoči slišiš otroka, ko "zalaja", te res vrže iz postelje. Našega že ob prvem napadu takoj slišijo stari starši, ki so v drugem koncu hiše, tako hudo je. Sploh ko je bil še mlajši, ko ni mogel normalno dihat, kašlja se je prestrašil, potem pa jok, dušenje in kašelj. Grozno. Vsako jesen upam, da se nam ne bo več pojavil ta naš nočni "vrag".




sončnica24 -> RE: LARINGITIS-pomagajte (24.9.2009 6:18:35)

Moj 6 mesečnih ga je tudi imel, samo jaz nisem vedla kako ta lalajojči kašelj zgleda pa je na srečo pri zdravnici zakašljal, če ne bi naju kar domov poslala. Dobil pa je inekcijo in je rekla vsaj 3krat na dan inhalacije. Brez vročine samo kašljal je.




tinaaja -> RE: LARINGITIS-pomagajte (24.9.2009 6:47:19)

LAringitis kot sam ni nalezljiv, ker je simptom pri kaksni virusni ali bakterijski okuzbi. druga opcija je alergijski laringitis.
Ce hrope, pol bi ga jaz peljala k P. Ali vsaj poklici. Zmeraj kontroliraj frekvenco dihanja pri tako micenih - ko ze ene pol ur spi. KAkrsna koli dihalna stiska, tezko dihanje, stridor.. je razlog za odhod na urgenco.
Ukrepi pri L:
inhalacije, inhlalacije, inhalacije (po novem berem, da bi bilo dobro najprj parne, potem z inhalatorjem s fiziolosko)
topli obkladki na prsih, pitje tople pijace
ornk pucanje nosu
vzdignjeno vzglavje
za starejse lahko med, da malo omili bolece grlo zaradi intenzivnega kasljanja

Zdravljenje: naceloma brez zdravil, ce je hudo se da kaksen kortikosteroid (dexametazon, medrol, v sili adrenalin), nekateri predpisujejo flixotide, ventolin,.. Glede na izkusnje se tudi praksa pri P ful razlikuje, tako da na koncu sploh ne ves vec, kaj je prav. Aja, pa claritin sirup se komot da, ce ni zdravnika takoj pri roki (samo ne vem, ce pri tako micenih)

Pri nas kaselj traja pol se 14 dni... In trenutno preboleva ta velika 6!!! laringitis v zadnje pol leta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 




Stran: [1]