|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krvavitev v nosečnosti!
24.9.2009 8:17:49   
Anjuša
En lep pozdrav!
Sem v 9.tednu nosečnosti in sem opazila na hlačkah malo krvi s sluzjo ali kako naj to opišem....ni bilo tako kot pri user posted image , je bilo zelo zelo majčkeninčkeno, recimo za en pljunek!
Je to kaj zaskrbljujočega ali relativno normalen pojav pri user posted image !Bom res hvaležna za vaša mnenja!
Pozdravčke

Anjuška
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krvavitev v nosečnosti!
24.9.2009 8:21:03   
Neni13
Takoj pokliči G in vprašaj. Sej tu si pomagamo z nasveti, prav da vprašaš, a v nosečnosti se vedno v primeru krvavega izcedka takoj pokliče G.
Čestitam za user posted image . :)

(odgovor članu Anjuša)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.9.2009 8:23:58   
KatMat
pomoje je sam vgnezditvena krvavitev...

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.9.2009 8:24:44   
Bojana82
Anjuša, pri meni je bilo tako kot pri tebi...zato sem tudi v bplniški že od marca, hvalabogu se je dobro končalo in novembra pričakujemo user posted image .....VSAKA krvavitev v nosečnosti je lahko nevarna ( tudi do SS, lahko vodi ), zato bi šla jaz na tvojem mestu takoj k ginekologinji......Upam, da bo vse okej tudi s tvojo pikico user posted image user posted image user posted image ......

Upam, da te nisem preveč prestrašila, lahko tudi da se ti samo kaj čisti! Saj pravim že pri najmanjši krvavitvi nikoli ne veš, zato je najbolje obiskati G!

(odgovor članu Anjuša)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.9.2009 8:26:06   
Bojana82
Vgnezditvena krvavitev v 9T user posted image ........ali ni to že malo pozno??!!

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.9.2009 8:40:11   
anabanana
Vgnezditvena krvavitevuser posted image user posted image user posted image  ta je pa dobra.

Nasvet - pokliči svojega ginekologa ali vsaj piši Pušenjaku na forum, bodo znali boljše svetovati.

Srečnouser posted image

krepat ma ne molat

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.9.2009 8:44:27   
Anjuša
Reku mi je sicer naj samo ne pretiravam s kakim športom ipd.Sicer ko sem se s kolegico pogovarjala je rekla da je tud ona mal pokrvavela, pa da ni blo nobene panike. Sicer te krvavitve ni tolko da bi rekla da je krvavitev...samo ko za en pljunek...
Sicer pa kdo je ta Pušenjak??

Anjuška

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.9.2009 9:07:29   
Anonimen
Jaz bi se šla na tvojem mestu pokazat. Sama bom jutri dopolnila 8 tednov in sem tudi zakrvavela čisto malo. G je ugotovila hematom in sem na bolniški. V ponedeljek bomo videli, če je izginil ali je še. Sem pa imela že dvakrat ss, v prvo sem sicer močno zakrvavela, tudi v 9. tednu, drugič se je pa tudi začelo po malem in se potem ni izšlo. Meni je G rekla, naj se pridem pokazat vedno, ko je kaj nenavadnega. Ti želim, da se srečno izteče.

(odgovor članu Anjuša)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.9.2009 9:08:50   
naja78
pojdi na med over net!

forum ginekologija in porodništvo.
btw: vsaka krvavitev v user posted image  ni normalna in jo je treba obravnavati,kako je stvar osebnega ginekologa in količine krvavitve.
ne definitivno vgnezditvena v 9 tednu ni nikol.to je zmotno.

(odgovor članu Anjuša)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.9.2009 9:54:16   
Anjuša
Da še nekaj dodam; krvavela sem do sedaj 3x, in sicer prejšno soboto, ta ponedeljek  in včeraj - vedno zvečer.
Ta torek sem imela pregled pri G, ki pa ni ugotovil nobene abnormalnosti, vse BP, srček, primerna velikost....predvidevam, da če bi bilo kaj narobe bi najbrž omenil. Do ponedeljka sem jedla Dabroston(po katerem mi je bilo zelo zelo slabo!!!) no in v torek mi ni nič rekel, da bi ga mogla še kaj jemat!
Hmmmm.....

Anjuška

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.9.2009 11:03:14   
Momtobe
anjuša, pri meni je bilo enako. krvaveti sem vedno začela ponoči, tako da sem zjutraj imela krvav izcedek (sveža kri), ki pa je prenehal po kakšnih 3 urah.

mene je sicer sestra prvič nahrulila, da zakaj hodim k njim, zakaj nisem šla kar v porodnišnico ... kot da samaposebi že nisem bila dovolj panična. pa sem ji rekla, da vem, da sem noseča šele 1 teden (pa še to prvič) in da ne poznam postopkov. pa jo je utišalo.

ginekologinja mi je naredila ultrazvok, vse je bilo ok, me je pa vseeno dala na bolniško in počivanje. in je pomagalo. v naslednjem mesecu sem krvavela na enak način še ene 8x, pa posledic k sreči ni bilo. potem pa so se krvavitve ustavile same od sebe.

kakorkoli - vsaka krvavitev v nosečnosti je lahko nevarna, zato se nič bat in kar na pregled.

(odgovor članu Anjuša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.9.2009 11:39:08   
Anjuša
Saj sem tudi jaz si že rekla da bom šla kar k G, ampak se mi zdi tako smotano, ker sem bila ta torek... in ni nič opazil...kašne nepravilnosti.
Pa tudi krvavitve niso več urne, ampak samo....sploh ne znam povedat....kot da bi res dejansko pljunil...rjavo-rdeče...
"Šesti čut" mi sicer pravi, da ni nič narobe....samo počivam več....
Sicer pa krči kot pri user posted image so pa normalni. Sicer mi je G predpisal Buscopan, vendar ne vem kdaj ga vzeti....po navadi vzamem zdravilo šele ko me resnekaj boli...ali naj ga vzamem zdaj mogoče?

Anjuška

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.9.2009 12:15:55   
nincrli
A v torek si omenila ginekologu krvavenje, ki se je pojavilo v soboto in ponedeljek?

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu Anjuša)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.9.2009 12:30:12   
tassika
Anjuša, kolikokrat na dan si jemala dabrostan, ker jaz sem prebrala, da ga je potrebno postopoma ukinjat ne takoj prenehat, ker se v tem primeru lahko pojavi manjša krvavitev. Ja sem je mala utrogestan 3/dan potem 2/dan in na koncu 1/dan in ni bilo težav.

Za krče lahko spiješ 2-3x na dan magnezijevo tableto raztopljeno v vodia ali pa navadni donat, buscopan sem jaz jemala zvečer, je rekla naj ga vsak večer predno grem spat kar preventivno.

Upam da sem kaj pomagala.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.9.2009 12:37:35   
MAŠKA
Anjuša pojdi se pokazat.
Ko sem v nosečnosti prvič zakrvavela je bil ss, krvi pa je bilo še manj kot za pljunek. Ko sem zakrvavela drugič spet ss. Zakrvavela sem tudi v 3. nosečnosti v 10. tednu, tokrat ni bilo nič narobe.
Zato nič čakat, ker nikoli ne veš...

Srečnouser posted image user posted image user posted image

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu Anjuša)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.9.2009 12:40:46   
Foxina
se strinjam, raje pojdi prečekirat stvari k G....jaz sem tudi krvavela, ampak ful...sem bila potem na rizični, zdaj pa imam zdravega fanta...pa srečno!

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.9.2009 13:00:40   
Anjuša
Jemala sem dve tableti na dan (zjutraj/zvečer) in kar na hitro prekinila....v torek, ker je bilo konec tablet, vendar sem krvavela že med jemanjem tablet! Me je kar malo strah ko tole s ss omenjate....uh
Sicer v prvi nosečnosti, ki je šla narobe, ni bilo vidnega srčka v 10. tednu, tako da me zaradi tega malo skrbi....sem se pa pogovarjala s kolegicami, ki so ravno tako krvavele...če celo malo bolj kot jaz, pa sploh ni bilo panike....hm...
Še vedno poskušam priklicati G, ker mi je tako neumno, za vsako malenkost tja hodit....

Anjuška

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.9.2009 13:19:00   
tassika
Ma kar kliči bolje da pogleda kot pa da je potem kaj narobe, tudi meni je prvič srček nehal bit v 10t, krvavela skoraj nič, zdaj pa sem spet začela krvavet v 8t in letea kar na urgenco, pa se je vse dobro izteklo. Ne zna ti povedat kaj bo pri tebi, samo vseeno je bolje da se greš pokazat, že zato da boš bolj mirna.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Anjuša)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.9.2009 13:20:32   
kalypso
V vsakem postu ponavljaš, da ti je mučno h G, ker pač ni opazil nobene nepravilnosti, da je krvavitve malo,.... vsaka ti je povedala, kaj lahko pomeni krvavitev, bolj ti me tu ne moremo pomagati. Videti je, kot da si zelo prepričana, da je to "kar nekaj" ker naj bi tvoje znanke tudi krvavele. No, jaz sem zdaj noseča v tretje. Prvič je bil SS v 9. tednu, zakrvavlea malo, zeeeelo malo in še to samo enkrat. V drugo, zakrvavela v 7. tednu, bolj rjavkasto in gosto, dobila Dabroston in ga jemala do konca 12. tedna, seveda sem ga zadnji teden jemala po 1 tableto in potem šele prenehala, sine je zdaj star 6 let. Zdaj v tretje, zakrvavle v 6. tednu, in tako kot opisuješ ti: gosto, krvavo, sluzasto, podobno pljunku, in kravavela vsakih nekaj dni, potem sem spet pristala na Dabrostonu in ga jemala do konca 12. tedna isto kot prejšnjič. Dabroston je zdravilo, ki se ga jemlje v nosečnosti kadar primanjkuje hormona in se ga pije dokler posteljica ne prevzame dela ki ga ta hormon opravlja, to pa je okoli 12. tedna. Tudi meni je blo po njem slabo kot še nikoli prej, nisem jedla, nisem mogla niti vstat iz postelje prvi teden, da ne omenjam migrenskih glavobolov do konca jemanja, da mi je šlo na koncu že na jok. Ampak smo pregurali, čakam na popdake user posted image
G pa je tam zaradi tebe, ne ti zaradi nje in tvoja pravica je, da izveš kaj se dogaja. In ne kliči, raje pojdi v ordinacijo. In srečno.

(odgovor članu Anjuša)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.9.2009 13:56:54   
Anjuša
Kalypso hvala za budnico...
sicer sem klicala, se ni noben javil, jutri zjutraj pa bom šla tja....maš prav....tam so zaradi nas!Pa čeprav imam tko smotan občutek k da paničarim, bom vztrajla in kljub nezadovolju sester šla tja. Je pa tako neumno k se sestre nate derejo kaj delaš tam, pa kaj paničariš pa pol razmišljaš kaj si misli zdravnik....da dol padeš!!!

Anjuška

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.9.2009 21:23:47   
kalypso
Verjemi, da tudi mene ni nikoli lepo gledala, še posebej, ker sem ponavad zakrvavela ravno čez vikend in sem šla kr na urgenco. Strah je velik gospod in nima smisla ugibat kaj je in kaj ni. Bolje vedet pa karkoli že je. 

(odgovor članu Anjuša)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.9.2009 7:42:20   
sisi77
Ojla!
Nekje sem prebrala mislim da tukaj na tedenskem koledarju nosečnosti da bolje da greš k zdravniku v nosečnosti ko se ti zdi karkoli narobe in da te označijo za paničarja kot da ne greš in se res kaj zgodi. le pogumno mislim da bo ginekolog zaznal tvojo zaskrbljenost in ti pomagal. zato je tam.

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.9.2009 7:46:18   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

pomoje je sam vgnezditvena krvavitev...

Vgnezditvena krvavitev v 9. tednu?!?! user posted image  

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.9.2009 7:52:17   
Katy78
Sicer pa sem jaz tudi nekje od 8. tedna dalje krvavela vsake toliko časa, enkrat sem bila celo v porodnišnici čez noč, pa krvavitve niso znali pojasniti. Moj G mi je dal nekje v 20. tednu, ko sem spet zakrvavela (takrat sem bila tudi 1 dan v P), preventivno bolniško, pa mi je komisija po 1 mesecu ni podaljšala, ker je bil mat. vrat dolg in zaprt, krvavitev pa nepojasnjena. No, te krvavitve na razplet moje nosečnosti niso vplivale negativno. Sem pa od 8. tedna dalje, ko se je pojavila prva krvavitev, preventivno jemala Dabroston, ampak mi je G dal jasno vedeti, da to ni čudežna tabletka, ampak pomaga le v primeru, da bi do krvavitve prišlo zaradi popuščanja rumenega telesca. 

Res je, kar je ena zgoraj napisala, da nobena krvavitev v nosečnosti ni normalna, vendar krvavi veliko nosečnic in večina donosi brez težav. Bi ti pa tudi jaz svetovala, da greš do ginekologa in da preveri, zakaj krvaviš, je pa res, da večina ginekologov pred dopolnjenimi 3 meseci ne ukrepa (moj npr. mi je predpisal Dabroston), ampak pusti naravi svojo pot.

Kar pogumno in pa srečno! user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
25.9.2009 21:03:32   
loncica
Najprej glede dabrostona, jemalo naj bi se ga do 16 tedna(tako je meni napisal Pušenjak) in nehaš ga jesti postopoma, drugače lahko pride do krvavitve.

Glede krvavitev. Sama sem krvavela na začetku nosečnosti zaradi hematoma, potem pa od 30. tedna skoraj vsak teden enkrat, nikoli ni bilo ogotovljenega razloga. Ko sem bila noseča skoraj 40t pa sem obilno zakrvavela, šla na pregled in bila odprta 6cm in šla rodit.

Punce, nikoli vam ne bo odveč it h ginekologu. Tudi meni je bilo prav bedno, ko sem vsak teden tam visela, ampak sem sama sebi vedno dopovedovala, da s tem delam največ za otročka.

Srečno vsem nosečkam

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?