Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 11:11:23
|
|
|
|
pety78
|
Razmišljam, da bi spekla kruh s pecilnim praškom. Našla sem en recept na kulinariki, ki je s pirino moko. Zanima me, če ste ga že pekle in: - ali ga lahko naredim z belo, črno, ...moko? - ali je tekoče testo, torej rabim tak ozek pekač, da se ne razlije, ali se kamot naredi krog, pa tak tudi ostane, da bi lahko oblikovala tudi žemljice, ali pa otroka kaj po svoje? Danes bi ga pekla z malima dvema pa iščem en dober recept, ki je hiter in preprost. Hvala.
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 11:23:42
|
|
|
|
Hope2
|
Ronja je enkrat zalepla en recept za kruhke s pecilnim. Jih pa lahko narediš v muffin pekaču. Nam so bili zelo dobri in jih večkrat delamo, nisem pa probala brez tega pekača. Ga grem iskat evo: 1/2 kg pirine moke 2,5dcl jogurta 1dcl radenske 1 pecilni 1 žlica bučnega olja 1 pest semen sol Vse skupaj samo zmešaš z mikserjem, z žlico daješ v muffin pekač (najbolje silikonske modele, ker se na papir zelo sprime) in pečeš. Jaz nadomestim včasih z ajdovo moko, dam ene 100g ajdove moke. Pa malo več semen Je pa tak kompaktna masa, da ne teče- nekaj malega bi se pa vseen razlezla
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 11.11.2011 11:28:05 >
|
|
|
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 11:26:27
|
|
|
|
pety78
|
IZVIRNO SPOROČILO: MioBambino http://www.kulinarika.net/recepti/9450/kruh/kruh-brez-gnetenja/ Odličen, enostaven recept- vedno uspe. Preizkušeno. Bom probala kdaj, ampak danes ne, ker bi rada, da že danes diši po sveže pečenem kruhu. Tale mora pa kar dolgo počivat.
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 11:27:45
|
|
|
|
špelin@
|
V pirin kruh namesto kvasa dam vinski kamen in je odličen.
|
|
|
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 11:29:17
|
|
|
|
uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Ronja je enkrat zalepla en recept za kruhke s pecilnim. Jih pa lahko narediš v muffin pekaču. Nam so bili zelo dobri in jih večkrat delamo, nisem pa probala brez tega pekača. Ga grem iskat evo: 1/2 kg pirine moke 2,5dcl jogurta 1dcl radenske 1 pecilni 1 žlica bučnega olja 1 pest semen sol Vse skupaj samo zmešaš z mikserjem, z žlico daješ v muffin pekač (najbolje silikonske modele, ker se na papir zelo sprime) in pečeš. Jaz nadomestim včasih z ajdovo moko, dam ene 100g ajdove moke. Pa malo več semen Je pa tak kompaktna masa, da ne teče- nekaj malega bi se pa vseen razlezla jE BILA kar Uškinamama , no in da se Ronja slabo prodaja
|
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 11:30:33
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Ronja je enkrat zalepla en recept za kruhke s pecilnim. Jih pa lahko narediš v muffin pekaču. Nam so bili zelo dobri in jih večkrat delamo, nisem pa probala brez tega pekača. Ga grem iskat evo: 1/2 kg pirine moke 2,5dcl jogurta 1dcl radenske 1 pecilni 1 žlica bučnega olja 1 pest semen sol Vse skupaj samo zmešaš z mikserjem, z žlico daješ v muffin pekač (najbolje silikonske modele, ker se na papir zelo sprime) in pečeš. Jaz nadomestim včasih z ajdovo moko, dam ene 100g ajdove moke. Pa malo več semen Je pa tak kompaktna masa, da ne teče- nekaj malega bi se pa vseen razlezla jE BILA kar Uškinamama , no in da se Ronja slabo prodaja Joj, se ti klanjam in opravičujem, ups . So pa res dobri, in zdaj bom vedela, kdo je dal
|
|
|
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 11:32:13
|
|
|
|
uškinamama
|
, opravičilo sprejeto. So pa res dobri, tudi sma se jih še nisem naveličala.
|
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 11:35:15
|
|
|
|
pety78
|
1/2 kg pirine moke 2,5dcl jogurta 1dcl radenske 1 pecilni 1 žlica bučnega olja 1 pest semen sol A bi ratalo, če naredim takole: 1/2 kg moke (bele + malo črne) 1dc vode iz pipe 1 pecilni 1 žlica olivnega olja (ok, mam bučno tudi, samo ne bom dala semen, ker otroka tega ne bi jedla) sol Bi, ne bi? Da ne bi nastal kak podplat za čevlje.
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 11:37:24
|
|
|
|
uškinamama
|
1 dcl vode na pol kg moke se mi zdi premalo - zakaj pa jogurta ne daš ? (laktozna intoleranca?)
|
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 11:43:26
|
|
|
|
pety78
|
No, ok, pa mal več vode. Ne jogurta na vem če mam kakega navadnega doma, ki mu še ni pretekel rok. Ne da se mi v štacuno. Ampak zgleda da bom mogla iti.
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 11:55:07
|
|
|
|
uškinamama
|
NO ČE ŽE GREŠ v trgovino potem kupi še pol litra radenske , pa javi kako uspejo mafinčki
|
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 12:13:24
|
|
|
|
mateyka
|
dosti pogač se peče s tem testom..
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.11.2011 16:33:43
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.11.2011 16:54:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 21:14:38
|
|
|
|
aknela123
|
no, kakšen je kruhek?
|
|
|
|
RE: Kruh s pecilnim praškom 11.11.2011 22:17:22
|
|
|
|
pety78
|
Evo, tele sem naredila, s suhim kvasom. http://www.kulinarika.net/recepti/13541/kruh/hitre-zemljice-rogljicki/?offset=20 1,2,3, pa smo že jedli. Naredila sem pa rogljičke, nekaj praznih, nekaj s koščkom čokolade, pa take mini žemljice. Mala dva sta pa zvijala testo, pa valjala...uživala 100/h. Res hitro gotovo in njami! Jutri zgleda ponovim vajo. Sem pa kar v mikserju zmiksala, oblikovala in dala pečti, brez kakršnegakoli čakanja. Pa so super!
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizkeMedtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?