|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kreme in mazanje
9.10.2005 11:24:50   
lenika
Mene pa zanima, kdaj ste se začele v nosečnosti po trebuhu in dojkah mazat z raličnimi kremami proti strijam... in katere kreme ste uporabile?
Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kreme in mazanje
9.10.2005 11:48:22   
nynna
Jaz sem se takoj začela mazati z oljem  (Nivea E-vitamin), ko pa se mi jezačel poznati trebuh (5 mesecev), pa zjutraj in zvečer z afroditino kremo proti strijam, od vratu do kolen.user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2005 11:49:02   
nynna
PS Nimam nobene strije!!

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2005 12:00:41   
Anonimen
Mazala sm se tm od enga 4. mesca dalje k se mi je počasi kilaža začela nabirat. Strije nobene frišne, jih mam pa neki od debelosti. no kr precej :) aja uporablala sem pa sanosan. mazala trebuh, joške, rit pa stegna.

(odgovor članu nynna)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2005 12:02:16   
thunder
Pozdravljena! Celo nosečnost se mažem z kremo Dove Body Silk (koža po njej je res kot iz svile), pri tuširanju pa uporabljam Nivea olje za tuširanje. Sem v 39. tednu in nimam nobene strije (pridelala pa sem 14 kg). Vso srečo in nič strij ti želim. Lpuser posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2005 14:58:38   
Anonimen
Jaz se nisem z nobeno, ker ničemur ne verjamem. Imela sem ogroooomen trebuh, da je bil še ginekolog slabe volje, ker je komaj dosegel čez s tisto napravo za ultrazvok. user posted image  Pa nimam nobene strije. To je vse odvisno od tipa oziroma elastičnosti kože.

(odgovor članu thunder)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2005 15:33:58   
arielca
Jst sem se že pred nosečnostjo vedno po tuširanju namazala z Nivea losijonom za telo, zdaj v nosečnosti pa se mažem z Afroditino kremo proti strijam, in sicer po trebuhu, prsih in stegnih. Zaenkrat je OK!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.10.2005 16:02:00   
AishaM
Jaz sem se začela mazati kar v začetku nosečnosti. Uporabljam pa kremo Weleda, ki so mi jo priporočali (sem kar malce nagnjena k strijam). No, do sedaj (5 mesec) nisem "pridelala" nobene noveuser posted image . Sicer pa je za elastičnost kože pomembna tudi prehrana, ki mora baje vsebovati dovolj esencialnih olj (znak, da teh primanjkuje, bi naj bila med drugim tudi srbeča koža...).

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.10.2005 16:03:10   
Marogica
Isto kot Splišni. Se nisem mazala, ne verjamem, nobenih strij

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.10.2005 19:19:57   
ivana25
Ojla!

Tako kot so ze ostale povedale na nastanek strij vpliva vec dejavnikov: genetska zasnova, prehrana (bolje je, da se ne zrediš preveč ter da zdravo ješ), verjetno pa se da zadevo vsaj malo omiliti s pravo nego. Pa še tukaj je vprašanje, če imajo omenjene kreme res kakšen učinek. Možno je, da ima učinek samo masaža pri vtiranju kreme, koža pa se nanjo odzove z večjo proizvodnjo kolagena in elastana. 

Vsekakor je dobro skrbeti za svojo kožo, če smo noseče ali pa ne. Jaz imam zelo suho, zato mi zelo pašejo kakšne mastne kreme ali pa olja, za katera je fino, da vsebujejo tudi nekaj vitamina E, ki vpliva na boljšo elastičnost kože. Jaz sem uporabljala Bubchen olje ter Balea Body Butter (iz DM-a).

Naj še omenim, da se v puberteti nisem mazala z nobeno kremo in pridelala kar nekaj stij na dojkah in stegnih...   rok poroda imam čez 2 tedna, pridelala sem +14 kg, pa v nosečnosti do zdaj nikjer nisem dobila nobene nove strije. Mažem se nekje od 3. meseca naprej, zadnja 2 meseca pa kar 2× na dan. Mažem se po trebuhu, zadnjici, stegnih in dojkah.

Škoditi verjetno ne more, pa prav vesela sem, da storim nekaj zase, poleg tega pa po teh kremah prijetno dišim- je všeč tudi mojemu najdražjemu, ki me včasih sam namaže po trebuhu in se pri tem pogovarja z najinim user posted image  . 

Pozdravček!
Ivana

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.10.2005 23:18:43   
Maja S.
Jaz sem v 27t 3 d in se mažem že skoraj od začetka, ker se mi je trebušček takoj poznal. Prsi so mi zrasle komaj v četrtem mesecu in od takrat si ju mažem. Mažem pa si z lekarniškim mandljevim oljem. Do sedaj sem se zredila za cca.7kg in ni videti še nobene strije. Mažem se večkrat na dan tudi do 5×. Baje te ne sme srbeti koža!!!! Moja svakinja se je mazala samo enkrat na dan s tem oljem in pri prvemu ni dobila nobene strije pri drugemu pa tri majhne pri popku.

LP user posted image
Maja

(odgovor članu ivana25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.10.2005 7:19:48   
puncica
V prvi nosečnosti ko mi je začel trebuh rast tam v enem 5-6 mescu, pa še to čist tako kot sem se spomnla, mazala sem se pa z nivejinim mlekom za telo, skratka nič kaj veliko in nisem dobila NOBENE strije, ne na prsih ne na trebuhu.
Tako da jaz trdim da če se še tako mažeš je odvisno od tipa kože al bo ženska imela strije al ne, kreme so sam blažev žegn. Tudi moja mami ni nobene strije dobila, poznam pa punce ko so se z ne vem kakimi dragimi kremami mazale, pa imajo trebuh pol strij.

Zdaj bom verjetno isto naredila, ko mi bo začel trebušček rast hopla po mleko za telo.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.10.2005 8:14:23   
radovednica_
ojla

popolnoma se stinjam s puncico...punce ne kupujte si dragih krem ker nima smisla, uporabljajte tiste kot ste do sedaj in če imate dovol elastično kožo strij ne bo. drugače pa bojo v vsakem primeru tudi če boste imele najdražjo kremo proti stijam...

uživajte v nosečnosti in se ne obremenjujte s stijami, ki jih mogoče sloh ne bo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.10.2005 10:58:29   
pikica_
Ojla,

no jaz tud uporabljam kot puncica in radovednica nivein kremni losjon, pa ne samo zdaj v nosecnosti, ampak skoz in nimam nobene strije, pa tudi nimam namena kupovat kaksnih drugih krem, ker ta losjon vsebuje cist podobne stvari kot kreme, med drugim tudi vitamin E ipd.

Pikica

(odgovor članu radovednica_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?