ivana25 -> RE: Kreme in mazanje (9.10.2005 19:19:57)
|
Ojla! Tako kot so ze ostale povedale na nastanek strij vpliva vec dejavnikov: genetska zasnova, prehrana (bolje je, da se ne zrediš preveč ter da zdravo ješ), verjetno pa se da zadevo vsaj malo omiliti s pravo nego. Pa še tukaj je vprašanje, če imajo omenjene kreme res kakšen učinek. Možno je, da ima učinek samo masaža pri vtiranju kreme, koža pa se nanjo odzove z večjo proizvodnjo kolagena in elastana. Vsekakor je dobro skrbeti za svojo kožo, če smo noseče ali pa ne. Jaz imam zelo suho, zato mi zelo pašejo kakšne mastne kreme ali pa olja, za katera je fino, da vsebujejo tudi nekaj vitamina E, ki vpliva na boljšo elastičnost kože. Jaz sem uporabljala Bubchen olje ter Balea Body Butter (iz DM-a). Naj še omenim, da se v puberteti nisem mazala z nobeno kremo in pridelala kar nekaj stij na dojkah in stegnih... rok poroda imam čez 2 tedna, pridelala sem +14 kg, pa v nosečnosti do zdaj nikjer nisem dobila nobene nove strije. Mažem se nekje od 3. meseca naprej, zadnja 2 meseca pa kar 2× na dan. Mažem se po trebuhu, zadnjici, stegnih in dojkah. Škoditi verjetno ne more, pa prav vesela sem, da storim nekaj zase, poleg tega pa po teh kremah prijetno dišim- je všeč tudi mojemu najdražjemu, ki me včasih sam namaže po trebuhu in se pri tem pogovarja z najinim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] . Pozdravček! Ivana
|
|
|
|