|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kredit na hipoteko?!
6.2.2008 13:25:05   
Anonimen
Kupila sem zemljo in bi rada vzela kredit na hipoteko za gradnjo hiše. Kako si to vzemeš, zemlja ni dovolj velika vrednost, da bi dobila toliko kredita? Sem totalni laik (kot se vidiuser posted image ) in bi prosila za vaš odgovor.

LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kredit na hipoteko?!
6.2.2008 13:33:41   
jagoda77
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kupila sem zemljo in bi rada vzela kredit na hipoteko za gradnjo hiše. Kako si to vzemeš, zemlja ni dovolj velika vrednost, da bi dobila toliko kredita? Sem totalni laik (kot se vidiuser posted image ) in bi prosila za vaš odgovor.

LP

midva sva za to vmesno fazo, dokler ni bila vrednost zgrajene nepremičnine toliko kot kredit, dana na hipoteko hišo od mojih. Bilo je obdobje enega leta, potem pa se je vse preneslo na najino hišo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.2.2008 13:49:55   
eggo
marsikaj se da dogovorit z banko.
zs pa povem kako in kaj.
user posted image
seveda je pa pomembna lega novogradnje in kot povsot drugod vajina kreditna sposobnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2008 13:52:59   
majaS80
Pozdravljena,

Jaz vem za primer, ko sta (partnerja) najprej vzela kredit za pridobitev vse potrebne dokumentacije - gradbeno, uporabno dovoljenje... in za izgraditev kleti, tako je zemlja zaradi gradbenega dovoljenja in kleti pridobila na vrednosti in šele potem sta vzela večji kredit na hipoteko. Koliko pa je to zvišalo vrednost pa ne vem točno.

LP

MajaK

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2008 13:58:34   
eggo

IZVIRNO SPOROČILO: majaS80

Pozdravljena,

Jaz vem za primer, ko sta (partnerja) najprej vzela kredit za pridobitev vse potrebne dokumentacije - gradbeno, uporabno dovoljenje... in za izgraditev kleti, tako je zemlja zaradi gradbenega dovoljenja in kleti pridobila na vrednosti in šele potem sta vzela večji kredit na hipoteko. Koliko pa je to zvišalo vrednost pa ne vem točno.

LP

no sej to je to in to je investicijski kredit.
ga sporti črpaš in večaš glavnico.

(odgovor članu majaS80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2008 14:22:15   
ANIME
Midva sva tudi začela čisto iz nule. Privarčevano nisva imela nič, banke so pa nekako zahtevale vsaj 30% lastnih sredstev. Zato sva dala pod hipoteko in najino novo stanovanje in stanovanje staršev. Ko sva del glavnice poplačala, sva sprostila eno hipoteko.
Kot prvo pa je potrebno biti kreditno sposoben. Mislim, da ti upoštevajo v kreditno sposobnost razliko med tvojo neto plačo (brez malice, prevoza ...) in 350 €.
Torej, če je tvoja plača cca 700 € neto, bi bila lahko tvoja mesečna anuiteta cca 350 €. Potem pa spet odvisno na koliko let vzameš kredit.

Imam kar nekaj izkušenj s krediti in z različnimi bankami. Če potrebuješ dodatne informacije, mi lahko pišeš na ZS.

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu eggo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2008 17:40:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ANIME

Torej, če je tvoja plača cca 700 € neto, bi bila lahko tvoja mesečna anuiteta cca 350 €. Imam kar nekaj izkušenj s krediti

Jaz nimam pa niti ene izkušnje s krediti, pa vem, da na 700€ netto plače niti po pomoti ne dobiš kredita za nepremičnino z obrokom 350€.

(odgovor članu ANIME)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.2.2008 18:08:17   
eggo
da se spogajat z 2-ma bankama.
sparkasse in volksbank, to pa zato ker ti gledajo celo plačo (bruto izplačilo) samo je pa tu drugi haklc ki ti ga dajo; in to so user posted image obrestne mere!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.2.2008 13:00:09   
NinKa
A ni tako, da lahko imaš obremenjene plače sam 1/3? Sicer sama nimam izkušenj s krediti.

Ampak pri recimo plači 700€ in kreditom 350€...kako živiš? Sam tok btw. vprašanje.user posted image

(odgovor članu eggo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.2.2008 14:10:20   
sazi
Glede na višino plače je odvisno ali gledajo na %, koliko ti lahko vzamejo ali pa glede na to, koliko denarja ti ostane. na banki, kjer sem jaz vzela kredit, sem ppri njih v enem izračunu videla, da naj bi ti moralo ostati nekje 350-400 EUR, ampak nisme prepričana. Če imaš pa neto plačo nad 1000 EUR, ti pa odobrijo kredita tudi v 50 % tvoje plače.

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.2.2008 0:11:24   
Olivija
Res je marsikaj se da zmeniti. Nama so rekli, da bodo upoštevali vse prihodke: prevoz, malico, dnevnice, avtorske honorarje, ...  in na hipoteko ti dajo ponavadi višji kredit.

Samo res vzemi hipoteko in ne zemljiški dolg.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.2.2008 23:06:16   
Skabi
Midva sva vzela hipoteko, ko sva imela zemljišče, gradbeno dovoljenje in temelje hiše. Do parcele je bila cesta, elektrika in vodovod. Vse to je povečalo vrednost, tako da sva brez težav dobila kredit za celo bajto. Vzela sva ga pri Volksbank, ki je bila najbolj ugodna (pred enim letom)
Obremenjenost plače je odvisna od njene višine. Do neke meje je tretjina, nato pa polovica. 

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.2.2008 9:10:56   
noe
IZVIRNO SPOROČILO: Darja Kos

IZVIRNO SPOROČILO: ANIME

Torej, če je tvoja plača cca 700 € neto, bi bila lahko tvoja mesečna anuiteta cca 350 €. Imam kar nekaj izkušenj s krediti

Jaz nimam pa niti ene izkušnje s krediti, pa vem, da na 700€ netto plače niti po pomoti ne dobiš kredita za nepremičnino z obrokom 350€.

Meni so dali izračun, da dobim 300 e na 650 e netto, tako, da bi po moje to šlo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.2.2008 9:15:17   
noe
Tole se je mal narobe prileplo, se opravičujem

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.