Kredit na hipoteko?! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Anonimen -> Kredit na hipoteko?! (6.2.2008 13:25:05)

Kupila sem zemljo in bi rada vzela kredit na hipoteko za gradnjo hiše. Kako si to vzemeš, zemlja ni dovolj velika vrednost, da bi dobila toliko kredita? Sem totalni laik (kot se vidi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) in bi prosila za vaš odgovor.

LP

jagoda77 -> RE: Kredit na hipoteko?! (6.2.2008 13:33:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kupila sem zemljo in bi rada vzela kredit na hipoteko za gradnjo hiše. Kako si to vzemeš, zemlja ni dovolj velika vrednost, da bi dobila toliko kredita? Sem totalni laik (kot se vidi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) in bi prosila za vaš odgovor.

LP

midva sva za to vmesno fazo, dokler ni bila vrednost zgrajene nepremičnine toliko kot kredit, dana na hipoteko hišo od mojih. Bilo je obdobje enega leta, potem pa se je vse preneslo na najino hišo.

eggo -> RE: Kredit na hipoteko?! (6.2.2008 13:49:55)

marsikaj se da dogovorit z banko.
zs pa povem kako in kaj.
[sm=bravo.gif]
seveda je pa pomembna lega novogradnje in kot povsot drugod vajina kreditna sposobnost.

majaS80 -> RE: Kredit na hipoteko?! (6.2.2008 13:52:59)

Pozdravljena,

Jaz vem za primer, ko sta (partnerja) najprej vzela kredit za pridobitev vse potrebne dokumentacije - gradbeno, uporabno dovoljenje... in za izgraditev kleti, tako je zemlja zaradi gradbenega dovoljenja in kleti pridobila na vrednosti in šele potem sta vzela večji kredit na hipoteko. Koliko pa je to zvišalo vrednost pa ne vem točno.

LP

eggo -> RE: Kredit na hipoteko?! (6.2.2008 13:58:34)

IZVIRNO SPOROČILO: majaS80

Pozdravljena,

Jaz vem za primer, ko sta (partnerja) najprej vzela kredit za pridobitev vse potrebne dokumentacije - gradbeno, uporabno dovoljenje... in za izgraditev kleti, tako je zemlja zaradi gradbenega dovoljenja in kleti pridobila na vrednosti in šele potem sta vzela večji kredit na hipoteko. Koliko pa je to zvišalo vrednost pa ne vem točno.

LP

no sej to je to in to je investicijski kredit.
ga sporti črpaš in večaš glavnico.

ANIME -> RE: Kredit na hipoteko?! (6.2.2008 14:22:15)

Midva sva tudi začela čisto iz nule. Privarčevano nisva imela nič, banke so pa nekako zahtevale vsaj 30% lastnih sredstev. Zato sva dala pod hipoteko in najino novo stanovanje in stanovanje staršev. Ko sva del glavnice poplačala, sva sprostila eno hipoteko.
Kot prvo pa je potrebno biti kreditno sposoben. Mislim, da ti upoštevajo v kreditno sposobnost razliko med tvojo neto plačo (brez malice, prevoza ...) in 350 €.
Torej, če je tvoja plača cca 700 € neto, bi bila lahko tvoja mesečna anuiteta cca 350 €. Potem pa spet odvisno na koliko let vzameš kredit.

Imam kar nekaj izkušenj s krediti in z različnimi bankami. Če potrebuješ dodatne informacije, mi lahko pišeš na ZS.

Anonimen -> RE: Kredit na hipoteko?! (6.2.2008 17:40:39)

IZVIRNO SPOROČILO: ANIME

Torej, če je tvoja plača cca 700 € neto, bi bila lahko tvoja mesečna anuiteta cca 350 €. Imam kar nekaj izkušenj s krediti

Jaz nimam pa niti ene izkušnje s krediti, pa vem, da na 700€ netto plače niti po pomoti ne dobiš kredita za nepremičnino z obrokom 350€.

eggo -> RE: Kredit na hipoteko?! (6.2.2008 18:08:17)

da se spogajat z 2-ma bankama.
sparkasse in volksbank, to pa zato ker ti gledajo celo plačo (bruto izplačilo) samo je pa tu drugi haklc ki ti ga dajo; in to so [sm=hudicek1.gif] obrestne mere!!

NinKa -> RE: Kredit na hipoteko?! (7.2.2008 13:00:09)

A ni tako, da lahko imaš obremenjene plače sam 1/3? Sicer sama nimam izkušenj s krediti.

Ampak pri recimo plači 700€ in kreditom 350€...kako živiš? Sam tok btw. vprašanje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

sazi -> RE: Kredit na hipoteko?! (7.2.2008 14:10:20)

Glede na višino plače je odvisno ali gledajo na %, koliko ti lahko vzamejo ali pa glede na to, koliko denarja ti ostane. na banki, kjer sem jaz vzela kredit, sem ppri njih v enem izračunu videla, da naj bi ti moralo ostati nekje 350-400 EUR, ampak nisme prepričana. Če imaš pa neto plačo nad 1000 EUR, ti pa odobrijo kredita tudi v 50 % tvoje plače.

Olivija -> RE: Kredit na hipoteko?! (10.2.2008 0:11:24)

Res je marsikaj se da zmeniti. Nama so rekli, da bodo upoštevali vse prihodke: prevoz, malico, dnevnice, avtorske honorarje, ...  in na hipoteko ti dajo ponavadi višji kredit.

Samo res vzemi hipoteko in ne zemljiški dolg.

Skabi -> RE: Kredit na hipoteko?! (11.2.2008 23:06:16)

Midva sva vzela hipoteko, ko sva imela zemljišče, gradbeno dovoljenje in temelje hiše. Do parcele je bila cesta, elektrika in vodovod. Vse to je povečalo vrednost, tako da sva brez težav dobila kredit za celo bajto. Vzela sva ga pri Volksbank, ki je bila najbolj ugodna (pred enim letom)
Obremenjenost plače je odvisna od njene višine. Do neke meje je tretjina, nato pa polovica. 

noe -> RE: Kredit na hipoteko?! (13.2.2008 9:10:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Darja Kos

IZVIRNO SPOROČILO: ANIME

Torej, če je tvoja plača cca 700 € neto, bi bila lahko tvoja mesečna anuiteta cca 350 €. Imam kar nekaj izkušenj s krediti

Jaz nimam pa niti ene izkušnje s krediti, pa vem, da na 700€ netto plače niti po pomoti ne dobiš kredita za nepremičnino z obrokom 350€.

Meni so dali izračun, da dobim 300 e na 650 e netto, tako, da bi po moje to šlo.

noe -> RE: Kredit na hipoteko?! (13.2.2008 9:15:17)

Tole se je mal narobe prileplo, se opravičujem

Stran: [1]