pupika
|
Saj ona je samo vprašala če je lahko kaj narobe z otrokom, ker že tako hitrop pije kravje mleko. Ne rabite je zdaj napadat, da naj se briga zase. Moja svakinja je tudi hranila svojega prvega otroka že od meseca dlje dalje, če ne že prej z navadnim kravjim mlekom, pa so ga zelko malo redčili, mislim, da pri treh mesecih ga niso nič več redčili. Mali je imel vedno tako napet trebušček, da se je meni zelo smilil, težko je kakal, in včasih ima še danes probleme z kakanjem, se prav spomnim, da ko se je napenjal za kakat, je bil celi rdeči v obraz, pa par mesecev star dojenček. Tudi jaz svojega z kravjim ne bi hranila, nekateri pa to prakticirajo in zrastejo prav tako kot ostali otroci, mogoče bodo ti otroci kasneje že kot odrasli bolj nagnjeni k debelosti. Moja tašča je vedno pravila, da je za otroka najboljše mleko takoj za maminim mlekom kravje mleko, pa se jaz nisem nikoli z njoo strinjala, tudi ona je svojim otrokom dajala sveže podojeno kravje mleko in takrat je reklka svakinji da je prilagojeno mleko sama kemija, in je potem tudi svakinja ubogala taščo, jaz je sigurno ne bi. Je pa res, da so vsi nagnjeni bolj k debelosti. Kot otroci so bili vsi suhi, sedaj v letih pa se jim je začelo malo nabirat, moj mora vedno pazit kaj poje, ker s emu že zelo hitro vidi. Mislim,d a je to predvsem zaradi kravjega mleka, in še redčili ga niso z vodo. Drugače pa se vsak odloči tako, kot misli, da je najbolje za svojega otroka.
|