Kravje mleko (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


kamilija -> Kravje mleko (11.6.2009 18:58:46)

No, znanec ima 4mesece starega dojenčka, pa namesto prilagojenega mleka malega hrani kar s kravjim mlekom. Malo ga razredči z vodo in to je to.
Imajo pa doma kmetijo. Pravi, da je on tudi tako gor zrasel. No, ona pa ne doji.
Kaj mislite, bo tamalmu kaj hudega?




Kerensa* -> RE: Kravje mleko (11.6.2009 19:00:11)

Tudi moja otroka sta od 6. meseca dalje pila kravje mleko (predtem adaptirano), pa mislim, da jima (ni bilo) nič hudega.




Anonimen -> RE: Kravje mleko (11.6.2009 19:09:49)

Lahko, da bosta začela mukat.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.6.2009 19:10:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Ancy -> RE: Kravje mleko (11.6.2009 19:11:16)

No, najboljše ni, ampak če ni druge boljše kot nič.




cgorjanc -> RE: Kravje mleko (11.6.2009 20:02:06)

Mislim,da ni take panike.Moji so trije otroci zrasli z domačim kravjim mlekom in tudi četrti že pridno papca mlekec,začela sva ga pa tudi uvajati pri četrtem mesecu.Ni bilo nobene reakcije,celo se mi zdi,da se je še bolj nasitil.




TomTaylor -> RE: Kravje mleko (11.6.2009 20:13:38)

IZVIRNO SPOROČILO: kamilija


Kaj mislite, bo tamalmu kaj hudega?


copy-paste-am:

Kravje mleko ni primerna hrana za dojenčka do dopolnjenega 1. leta starosti
Kravje mleko sicer zadosti energetskim potrebam, zato je dojenček po zaužitju kravjega mleka sit, škodljive posledice njegovega uživanja pa niso nujno opazne takoj.
Količina in sestava beljakovin, maščob, sladkorjev, rudnin in vitaminov v kravjem mleku sta bistveno drugačni kot v materinem mleku:
- kravje mleko vsebuje preveč beljakovin in rudnin, kar lahko obremeni ledvice,
- ima premalo t.i. nujno potrebnih maščobnih kislin, ki so potrebne za normalno rast in razvoj dojenčka
- premalo ima vitaminov C, E in joda,
- vsebuje premalo železa, ki se slabo resorbira iz prebavil, ob tem pa lahko še dodatno poškoduje sluznico prebavil; vse to ima za posledico slabokrvnost,
- nenazadnje nepredelane beljakovine v kravjem mleku lahko pri otrocih povečajo tveganje za razvoj alergije na kravje mleko.


To je prepisano iz knjižice
Prehrana dojenčka, Vesna Plevnik Vodušek, dr. med., specialistka pediatrije, 2007

Je pa res, da smo nekateri res zrasli gor ob kravjem mleku.




luka jan -> RE: Kravje mleko (11.6.2009 20:27:35)

Jaz sem pri tamalem počakala do 1 leta, potem pa sem adaptirano mleko zamenjala s pravim, tako da nekih izkušenj s tem nimam.
Sama pa sem tudi zrasla ob pravem mleku, pa mislim da mi zato nič ne manjka.[sm=smiley36.gif]




potepinček -> RE: Kravje mleko (11.6.2009 21:07:31)

Kravje mleko ni primerno za tako malo štručko. Posebej pa ne domače, ker lahko pride do kakšne okužbe. (Moja soseda je zaradi tega skoraj umrla, ker je imelo mleko prisotno bakterijo). Če ga že hrani z kravjim mlekom, bi to moralo biti v prvi vrsti 100% pregledano. Jaz ga ne bi.




benika -> RE: Kravje mleko (11.6.2009 21:13:12)

V končni fazi tebe prav nič ne sme brigat s čim znanec hrani svojega otroka. Jaz mojemu tako zgodaj kravjega mleka ne bi dala, on pa naj počne kar želi.




Najaa -> RE: Kravje mleko (11.6.2009 21:16:16)

Jaz osebno tudi ne bi dala kravjega mleka tako zgodaj. Poznam pa primer, ko je nedonošena punčka pila kravje mleko že pri rosnih 3m, ker je tako zelo polivala. In je to priporočila staršem priznana pediatrinja. In je zrastla v prav fajn punčko. Ampak ponavljam, jaz ga ne bi dala oz. ga ne bom dala tako zgodaj.




sinnerka -> RE: Kravje mleko (12.6.2009 8:58:45)

a mate res tolk odvečjnega časa da se nonstop brigate za druge?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




pupika -> RE: Kravje mleko (12.6.2009 9:22:12)

Saj ona je samo vprašala če je lahko kaj narobe z otrokom, ker že tako hitrop pije kravje mleko. Ne rabite je zdaj napadat, da naj se briga zase.

Moja svakinja je tudi hranila svojega prvega otroka že od meseca dlje dalje, če ne že prej z navadnim kravjim mlekom, pa so ga zelko malo redčili, mislim, da pri treh mesecih ga niso nič več redčili. Mali je imel vedno tako napet trebušček, da se je meni zelo smilil, težko je kakal, in včasih ima še danes probleme z kakanjem, se prav spomnim, da ko se je napenjal za kakat, je bil celi rdeči v obraz, pa par mesecev star dojenček.

Tudi jaz svojega z kravjim ne bi hranila, nekateri pa to prakticirajo in zrastejo prav tako kot ostali otroci, mogoče bodo ti otroci kasneje že kot odrasli bolj nagnjeni k debelosti. Moja tašča je vedno pravila, da je za otroka najboljše mleko takoj za maminim mlekom kravje mleko, pa  se jaz nisem nikoli  z njoo strinjala, tudi ona je svojim otrokom dajala sveže podojeno kravje mleko in takrat je reklka svakinji da je prilagojeno mleko sama kemija, in je potem tudi svakinja ubogala taščo, jaz je sigurno ne bi. Je pa res, da so vsi nagnjeni bolj k debelosti. Kot otroci so bili vsi suhi, sedaj v letih pa se jim je začelo malo nabirat, moj mora vedno pazit kaj poje, ker s emu že zelo hitro vidi. Mislim,d a je to predvsem zaradi kravjega mleka, in še redčili ga niso z vodo.

Drugače pa se vsak odloči tako, kot misli, da je najbolje za svojega otroka.




TIA22 -> RE: Kravje mleko (12.6.2009 9:40:36)

Jaz sem malemu tudi dala parkrat, pa je dobil bakterijo, ki je v mleku- zaradi prehrane, ki so jo kravice uživale-silos![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Stran: [1]