|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kosilce
17.5.2005 11:15:47   
Bejba
Danes sem našemu malčku prvič pripravila "ta pravo" kosilo - posebej pire, mesek in omako iz kolerabe. Jedel ga bo okoli 14h, vendar pa me zanima, če je normalno, da ko puranje meso (prej sem ga malo posolila in dobro popekla), ko ga spasiraš oz. zmelješ, rata kot nekakšno žaganje :zmeden:? Prej je meso ponvadi jedel zmiksanega skupaj z razno zelenjavo, sedaj pa bo počasi treba začet s pravimi kosili (nasvet pediatrinje).
Kako torej vi pripravite posebej meso za vaše malčke?

Pa še eno vprašanje. Kdaj pripravite za kosilo? Midva namreč ponavadi okoli 11h pojeva malico - sadje s kakšnim jogurtom ali skuto in greva potem ven na sprehod. Ko prideva domov, pa je mali seveda tako lačen, da ne bo mogel počakati, da se kosilo še skuha :zmeden:. Jaz ponavadi dopoldne, ko gre še malo zadremat skuham krompir ter zelenjavico in nato, ko prideva s sprehoda vse samo dokončam - naredim pire in pogrejem. Je to narobe oz. kako ve rešite ta problem, če ga sploh imate?

LP; Bejba
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kosilce
17.5.2005 11:25:19   
Anonimen
Če je zmiksano meso kot žaganje, potem dolij zraven malo juhe. Če jo imaš seveda. Sicer pa lahko mesek čist na malo narežeš, pa poskusiš dat čist micene koščke.

Lea še zmeraj je le piščanca, drugega ne mara. Najbolj mehek je, če je skuhan v obari ali juhi, pa ga dam pol na koščke. Al pa ga popečem, pa bolj mehkega izbrskam, pa je. Pa se mi zdi, ta so tace bolj mehke in mokre kot hrbet, ki rata bolj žaganje.

Pri nas ima drugače zajtrk okoli 10h, potem pa kosilo med eno in drugo, pa potem malico okrog štirih ali petih (ko se zbudi), pa potem bolj pozno večerjo, okrog osmih do devetih.


Kar se pogrevanja tiče pa naredimo isto kot ti al pa že narejeno (tudi pire) damo v mikrovlovko. Bolje to, kot da 10 x na dan kuhaš in pospravljaš.

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kosilce
17.5.2005 11:53:16   
Anonimen
Jaz sem meso vedno zamešala v zelenjavo, ne vem zakaj naj bi bil to problem. Zakaj ne bi komplicirali, če pa lahko, a ne? Kakpnega piščanca, ki je bolj mehek, res ni treba, ostalo pa sem. Kosilo sem pa tudi že dopoldne pripravila, tudi pire krompir sem naredila, pa vse skupaj dala v posodico in v hladilnik. Ko sva prišla s sprehoda sem pa samo še v mikrovalovki pogrela.

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kosilce
17.5.2005 13:04:17   
Baldi
Baje je fino, če otrok spoznava različne okuse ločeno:zmeden2:. Ne vem pa, v čem je problem priprave. Jaz ga ne vidim:zmeden2:

Kar se pa tiče postanega krompirja, ga še sam ne prenašam dobro, zato ga ne privoščim niti :duda:. Pri nas zaenkrat prakticiramo sveže pripravljeno hrano. Se mi zdi najbolj enostavno:sloncek:. Kako bo pa v prihodnje bomo pa videli:zmeden2:.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kosilce
17.5.2005 13:31:20   
Bejba
Baldi, tudi jaz sem pristaš sveže pripravljene hrane, ampak ko je otroček lačen, je 5-10 minut za njega celo večnost (zate pa tudi, ko se jokca in čaka :(). Zaradi kosila in kuhanja pa tudi ne bova skoz doma in notri, zato da bom lahko jaz pravočasno skuhala :zmeden:. Midva sva zunaj kadar se le da in naš sonček uživa. Ker sva dopoldne pač sama, si morava sama vse zorganizirati.

Tudi jaz drugače veliko stvari segrevam v mikrovalovni, le pire naredim pred kosilom (krompir skuham že pred sprehodom).

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kosilce
17.5.2005 13:39:55   
Anonimen
Samo, Bejba, a ni potem pire tak kot en lim? Meni se je tak naredil, če sem krompir prej skuhala, potem pa pogrela in naredila pire. Iz mikrovalovke je pa kot sveže narejen. Pa četudi sem večino mešala meso in zelenjavo, se je moj otrok, glej ga zlomka, popolnoma navadil na različne okuse.

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kosilce
17.5.2005 13:50:22   
Bejba
Jaz ga pustim v vodi in nato pogrejem. Saj ne vem, mogoče delam popolnoma narobe :zmeden:, ampak pire je kot bi krompir takrat skuhala.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kosilce
17.5.2005 13:52:31   
Anonimen
Zakaj naj bi delala narobe, če je pa v redu? Če je dobro, potem je že v redu. Pozna pa tisto hudo lakoto, ko mora biti vse tisti hip, TAKOJ!!!

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kosilce
17.5.2005 13:52:45   
tia&silvija
Bejba mi smo tudi včeraj prvič jedli ločeno kosilce.
Pire krompir in kuhan puranji mesek.
Kar se tiče krompirja je mogoče dobro, da ga skuhaš in ga pustiš kar v vodi in ko prideš iz sprehoda vse skupaj pogreješ in narediš pire. Mi sicer nimamo takega problema ker smo na sprehodu od 10 do 13 ure, pridemo domov papca sadno kašico ali frutzgwergw ali jogurt ali skuto, gre spat in spi do 15 ure in takrat ji jaz lahko naredim svež pirejček. Potem pa gremo ob 16 spet na sprehod do 18. ure.
Kar se pa meseka je pa tudi meni nastala neka žagovina ampak je lepo papala.

LP, S&T

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kosilce
17.5.2005 14:10:11   
Baldi
Ja itak, da ne moreš vsakega dneva do minute podrejat:duda:. Vem, da ni fino, če ti jokca pa jamra. Meni se 15 min ne zdi kritično, saj se ga da medtem malo zamotiti. No, pa ne bom preveč pametoval, ker se srečujem s tem problemom pretežno med vikendom, čez teden pa bolj moja:love:. Skratka mi2 zaenkrat prakticirava zgoraj opisano "metodo" - sveže kuhano.
Ko smo pa že pri krompirju, meni ni všeč niti pogret v mikrovalovki, niti tak, ki čaka v topli vodi. Sem pač zakompliciran tip na tem področju :ups:. Sicer pa res Splišni, zakaj ne bi komplicirali, če pa lahko :)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kosilce
17.5.2005 15:38:43   
Bejba
Baldi, zamotiti se ga da, če je še kdo doma (ati), če pa sva sama, pa je to misija nemogoče. Takrat ne pali ne daljinec, ne mobitel ali kaj podobnega, kar je drugače takooooo zanimivo :)-. On se dere: mami, če bi blo zdele, bi blo prepozn :)-.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kosilce
17.5.2005 15:41:54   
Primoza
Meso na tenko pretočemo, nato pa mu damo male koščke, ki jih nato počasi gloda.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kosilce
18.5.2005 21:20:55   
PIAF
jaz pa mu dam tačas žemljo za glodat!

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kosilce
19.5.2005 20:41:30   
Primoza
No saj tako počasi pa sept ne gloda. Trenutno je pojedel kakih 10 dag zrezka iz telečjega stegna, ki sem ga prej namakal kake tri ure v mešanici česna soli in olivnega olja, ga nahitro popekel in mu dal narezano na tanke dolge koščke. Potreboval je kakih pet minut pri 1 l.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?